כרובית בפרורי לחם

taliM45

New member
כרובית בפרורי לחם

איך מכינים? דרך אגב-יש לכם אולי טיפים טובים לניקוי כרובית? אני בטראומה מאז שכמעט אכלתי אצל מישהו זחל שמננן שכנראה התחבא..
 

ניקי ב

New member
כרובית מטוגנת בפירורי לחם

כרובית פירורי לחם ביצה אחת טרופה מלח פלפל שחור אפשרות לתוספת:פפריקה,כמון לערבב ביצה עם התבלינים, לטבול את פרחי הכרובית ולטגן בשמן עמוק.
 

ניקי ב

New member
לא חובה טיגון עמוק

אבל שיהיה יותר שמן מטיגון רגיל. עוד רעיון לקיצור הטיגון אם תרתיחי את הכרובית קודם, זמן הטיגון יקוצר מאוד ואז הכרובית תספוג פחות שמן.
 
כרובית בתנור

את הכרובית מפרידים לפרחים גדולים ומשרים במים. שוטפים היטב. (כדי להיות בטוחה שהזחלים לא יחיו ויצאו וגם לקיצור משך האפיה, אני חולטת את הכרובית). משמנים תבנית פיירקס בחמאה מסדרים את פרחי הכרובית מפזרים חתיכות חמאה מפזרים מעל פרורי לחם מעובבים עם תבלינים אופים בתנור עד הזהבה וריכוך הכרובית. זהו אחד המאכלים האהובים על ילדיי, יאמי.
 

wan

New member
כרובית- הברחת מזיקים ושאר זוחלים

לשטוף היטב. להפריד לפרחים. למלא קערה גדולה במים עם הרבה מלח גס או דק ולתת להם לצוף או למלא כיור עד שכל הפרחים צפים. להשאיר כך אח"כ לשטוף אם יה ה משהוא בוודאי שקע ויצא..
 

שיקדי

New member
כרובית מטוגנת

מחלקים את הכרובית לפרחים משרים את הכרובית בסיר עם מים וחומץ 1/2 שעה להוצאת החרקים. שוטפים ומסננים. שמים את הכרובית בסיר עם מים וכפית מלח ומבשלים 1/4 שעה מרגע הרתיחה. מסננים ומכינים 2 צלחות אחת עם ביצה טרופה ו1/2 כפית מלח שניה עם פירורי לחם טובלים את הכרובית קודם בביצה ואח"כ בפירורי לחם מטגנים מכל הכיוונים בשמן קנולה קצת עמוק מעבירים לצלחת עם נייר סופג... טעים טעים
 
כרובית מטוגנת

אני מכינה כמו כל השאר רק ההבדל הקטן הוא שלפני הטבילה בביצה אני מקמחת אותה בקמח וכך הכרובית בפנים רכה אך נשארת מעט קרנצ'ית ניתן לקחת גם רוטב צ'ילי מתוק מוכן, אני שמה בקערה קטנה מוהלת במעט מיד בכדי שלא יהיה סמיך מדי...כמה שניות במיקרו וטובלים ברוטב את הכרוביות המטוגנות.....מעדן!!!!!!!! בהצלחה!
 

haiavered

New member
ואני מבשלת ממש כ5 דקות מהרתיחה

ומיד שופכת את המים כדי שלא ימשיך להתבשל מחום המים.הטיגון ממשיך לרכך אותו .לכן מספיקות 5 דקות.מגישה עם חצאי לימון או שמנת למי שרוצה.
 

שפית123

New member
אני מבשלת כרובית עד שמתרככת ואז

טורפת ביצה שמה את הקמח בתוך הביצה עם מעט מים,מלח,אבקת שום ופלפל טורפת היטיב. טובלת את הכרובית ומטגנת. יוצא ציפוי קריספי. וטעים.
 

taliM45

New member
../images/Emo24.gif תודה לכולכם!

אבקת שום בציפוי זה רעיון נהדר! לא חשבתי על זה
 
למעלה