עוד משהו שאין ואפילו לא חושבים עליו
טמטום
טמטום לעשות שתי תחנות בכפר סבא, אחת ליד השנייה - מה התועלת בכך ? בשביל מה בכלל עשו את התחנה המרוחקת שקיימת עכשיו, אם בונים תחנה שהיא יחסית במרכז ? זה ייצור זמן מיותר של עצירה נוספת והכנסת נוסעים בתחנה השנייה של כפ"ס, ובזבוז אנרגיה ומשאבים. במקום זה היו יכולים לבנות חשמלית, שנוע נגיד במסלול כפ"ס - הרצליה פיתוח, מה שעושה קו 29 המסריח של היום, שלוקח שם שעה ורבע להגיע מכפר סבא לים....
עוד משהו שאין ואפילו לא חושבים עליו
בארץ- חשמלית -מהווה ייתרון מהרבה בחינות, וגם פחות זיהום אוויר. אין בארץ שלנו אפילו חשמלית אחת. המועמד של כפר סבא לראשות העירייה דיבר על חשמלית בכפר סבא ("שתהווה אטרקציה ודוגמא והשראה לשאר האזור") אבל בסוף בכלל לא נבחר. באילת החשמלית גם היתה יכולה להתאים, וגם בעוד מקומות אבל אפילו לא חושבים על זה. אצלינו במדינה, פשוט מעדיפים כמה שיותר עשן וסירחון, זה טוב מאוד לבריאות. הכי מצחיק שמשקיעים בסכומי עתק את "כביש חוצה ישראל" - מס 6, שעוד עולה כסף, אבל הרוב לא משתמשים בו, בעלויות העתק שהושקעו בו היו יכולים לעשות הרבה בתחבורה ציבורית, וגם לפתור חלק מהבעיות הקריטיות. האבסרד הוא, שלמרות שכל החברות של תחבורה ציבורית מונופולים, לא מאפשרות סידור כמו כרטיס חופשי מתואם לרכבות ואוטובוסים ביחד (אני יודע שיש איזה שהוא שיתוף של דן והרכבת, בכל מקרה זה לא רלוונטי אלי ולכאלה מהאזור שלי ואזורים אחרים, ואין בין אגד). אין שום תחרות בין חברת אגד לדן, כי הם לא מפעילים קווים מקבילים, אלא כל אחד בטריטוריה שלו. אבא שלי עובד בוינה, לכן יצא לי יחסית להיות שם הרבה פעמים - שם יש מערכת מפותחת של רכבת תחתית מאוד נעימה וידידותית (מי שהגיב על כך שבמדינות אחרות זה גם בשפה המקומית - אז שם גם אומרים בתחתית בכל תחנה בגרמנית, אבל עדיין לפי המפה ולפי הכתובות אפשר להבין הכל), ויש שם חשמלית, ויש שם אוטובוסים, ואפשר להגיע לכל נקודה בעיר או בפריפריה, בלי ללכת יותר מדקה ברגל. והכל אפשר בכרטיס אחד, שמתאים לתחתית, לחשמלית, ולאוטובוסים, וגם לרכבת הקלה. - זאת דוגמא של תחבורה ציבורית קלה, ידידותית ונוחה, גם לתיירים. פה אם יהיה כזה דבר, וספק אם יהיה, ייקח מינימום 30-40 שנה, אולי יותר, לא בטוח שנחייה עד שזה יגיע, אולי הנכדים יהנו