כפייתיות בעניין זיכרון

h a t e n a 1 3

New member
כפייתיות בעניין זיכרון

רציתי לשתף אתכם בחוויה שעוברת עלי מדי יום בצורה כפייתית. זה בא לידי ביטוי בכמה דוגמאות: 1) אם לקחתי תרופה כלשהי אני בטוח כי לא לקחתי את אותה תרופה. איני זוכר אם אכן לקחתי את אותה תרופה. 2) לינעול דלת של האוטו זה לבדוק לפחות שלוש פעמים אם הדלת אכן נעולה. 3) כנ"ל לגביי דלת הבית. 4) שטיפת ידיים עם סבון לפחות 20 פעם ביום ופחד לנגב במגבת שאולי היא מלוכלכת. 5) דאגות בנושא הבריאות- דאגה לבריאות תקינה כל הזמן. 6) הרגשה כאילו אני מלוכלך כל הזמן וצורך לשטוף ידיים. האם משהו מכם יכול להזדהות איתי? שלכם שי

ברלה25

New member
אכן כן!!!

גם לי יש את התסמינים האלה פחות או יותר יש לי זכרון קצר

NeoWonderland

New member
../images/Emo9.gifגם אני

תמיד טענתי שיש לי זיכרון של כפכף. אבל יש דרכים להתמודד עם זה- למשל, כשאני בודק את הדלת, אני לוחץ על הידית מעט חזק מדי, כך שזה טיפה כואב לי בכף היד. כך ברגע שעולה השאלה האם נעלתי, אני מיד נעשה מודע לתחושה של הידית, שעדיין מורגשת בכף ידי ואני יודע שנעלתי גם בלי לזכור את זה. אותו כנ"ל לגבי המפתחות של האוטו. בזמן לקיחת תרופות אני משתדל להיות מרוכז ומודע ולא לקחת אותן תוך כדי משהו אחר. כשעושים משהו שמרוכזים בו ואז עושים משהו בלי להתרכז, נוטים לשכוח אותו. (ילדים מנצלים את זה לפעמים לקבלת אישור מהוריהם כשאלה מרוכזים במשהו אחר והם יודעים שהם לא יזכרו את זה, אפילו). בנוסף, אני קושר את לקיחת התרופה אסוציאטיבית במשהו שבטוח אזכור. נגיד אני לוקח תרופות ובדיוק יש חדשות- אני עושה את הקישור המנטלי וכך כשעולה השאלה "האם לקחתי תרופה?" מיד אני יודע- שכן, כשהיו החדשות. אם כי צריך להחליף את הקישורים כל הזמן כדי שלא יהיה מצב שאחשוב למשל שלקחתי את התרופה, רק כי אני זוכר שראיתי חדשות. מקווה שזה עזר לך במשהו. ניאו.

nachumadler

New member
הרעיון אצלי דומה

אין לי את כל הספקות שלך אולם יש לי אחרים (אם אתה מתעקש, אני אשמח לפרט אבל תחשוב אם אתה רוצה רעיונות חדשים להסתפק בהם). אתייחס לדוגמאות שהבאת: לגבי התרופה, זה קיים אצלי ואני נוהג לקחת את זה עם סיום הארוחה, כך שאם אני זוכר שסיימתי הארוחה, אני יודע שלקחתי התרופה. בנוסף, אני לוקח כל בוקר הכדורים מהארון ליום זה ושם בכיס, כך שאני יכול לדעת על פי המספר שבכיסי אם לקחתי או לא. אוטו אין לי, אבל אם אתה מסתפק בשלושה בדיקות מצבך מצוין, בוא לעבור אצלי קורס איך בודקים 100 פעמים. לגבי נקיון, לשמחתי מהדבר הזה אני לא סובל, (למרות שכשאני צריך ליטול ידיים אני מפחד שמא בעת ששטפתי את האצבעות הן נגעו זו בזו והמים לא חדרו שם). לגבי הבריאות, לא פירטת מספיק כך שקשה לי להתייחס. סעיף 6 אצלך הנו חזרה או הסבר לסעיף 4 והתייחסתי אליו כבר. *-*-*-*-*-*-* לסיום: חלק מהבעיה הוא שהאדם משוכנע שהבעיה זמנית וממילא לא מתמודד עמה כשם שנכה לצמיתות לומד להשתמש עם כסא גלגלים. הלכך, יש צורך לחשוב כאילו הבעיה היא תמידית ולהתמודד בהתאם (בלי לפגוע במעשים לשיפור המצב). לחילופין, אם הנך משוכנע שהבעיה היא זמנית, תוכל לומר לעצמך 'אם אשטוף ידים עוד פעם אחת אז כל החיים שלי אהיה בבעיה הזו, לכן עדיף לי פעם אחת לא לשטוף וכו' ואז לצאת מהענין. *-*-*-*-*-*-*-*-*- כתבתי קצת סבוך, אבל זה מה שעולה לי עכשיו בראש. בכל אופן, בהצלחה נחום

למעלה