כנס המוקדש לבילי ווילדר באונ' העברית

Thess1

New member
כנס המוקדש לבילי ווילדר באונ' העברית

קודם כל, יש חודש מטורף בסינמטקים. כמעט כל הסינמטקים בארץ עושים מחווה לווילדר לרגל הכנס. רוב הסינמטקים מציעים את אותו תפריט שכולל את "ביטוח חיים כפול", "חמים וטעים", "הדירה", "סוף שבוע אבוד", "שדרות סאנסט" ובין מגוון יצירות אחרות גם את הפנינה הנסתרת "נשקני, טיפשון". מבחינתי, ווילדר הוא הבמאי המגדיר של הקולנוע האמריקאי, והתסריטאי הטוב ביותר בכל הזמנים. אני לא יכול להמליץ על ביקור באחד או יותר מהסרטים הללו, ואני אישית הולך לרוץ ברחבי הארץ כדיי לתפוס כמה שיותר מהם. להוציא את זה, יש רטרוספקטיבה של אנדרי טרקובסקי. לא ראיתי זיקה חזקה אליו בפורום, אבל היצירה הבודדה שלו שראיתי (סטאלקר) הרשימה אותי מאוד, ומבחינתי הוא גדול במאי רוסיה. בנוסף לשני אלו, סינמטק ת"א מקרין גם שני סרטים של קן ראסל. "טומי" המוכר, ו"ליסטומניה", שאברט הגדיר בתור the film that out-tommied tommy. מאהלר הוא הרע, וגם ערפד מוצץ דם. הטריילר נראה מדהים. עכשיו לכנס. אין שום מידע באינטרנט, להוציא את העובדה שהוא מתקיים למשך שני ימים, ה8-9 לחודש הבא, והוא כולל דיון פותח על סרטיו של ווילדר בסינמטק, המקדים את הסרט "יחסי חוץ" (שלא שמעתי עליו בחיים, אבל אני לא אסמכתא). היא מנוהלת על ידי מרכז ריכרד קבנר־מינרבה להיסטוריה גרמנית באוניברסיטה העברית. אין מידע על תכנים או לוח זמנים בנמצא, אבל מצאתי את דף המידע הזה- http://www.hum.huji.ac.il/english/units.php?cat=2913&incat=2888 התערוכה תעסוק בבילי ווילדר בין אירופה ואמריקה (ניר, זה בטח נופל בול בתחום עבודת המחקר שלך). מצער שאין עוד פרטים, ובכל זאת חשבתי שכדאי להביא זאת לידיעת דרי הפורום. אם מישהו מכם מצליח למצוא עוד מידע בבקשה תשתפו אותו כאן. אם לא, בואו נשמח על התירוץ לחזות שוב בסרטיו של הבמאי הגדול בסינמטקים.

ניר4819

New member
הלינק שהבאת אפילו לא אומר איפה בדיוק יתקיים

האירוע, ושום פרטים אחרים עליו. נשמע דווקא נהדר, ואני אשמח ללכת אליו. יחסי חוץ הוא סרט מאד מעניין של ווילדר - העניין בו, שהוא חוזר בפעם הראשונה מאז המלחמה לגרמניה ההרוסה ועושה סיפור אהבה נהדר, משעשע ועם נגיעות ציניות כרגיל. וכשמרלן דיטריך הגדולה מככבת בסרט שלך, אתה פשוט לא יכול ליפול. סרט מומלץ מאד, אבל אם אתה חובב של ווילדר אתה תרוץ לראות אותו גם בלי העידוד שלי חחחח.

למעלה