כנס אגודת העיתונאים 2013 - סיכום שלי

d1f2

Active member
ארדן נכנס חזיתית ברשות השידור

מול עשרות עובדי רשות השידור בערב פתיחת כנס אילת לעיתונות, דאג הערב (יום א') שר התקשורת והממונה על רשות השידור, גלעד ארדן, להבהיר את דעתו על הרשות, והסביר מדוע החליט להקפיא את הרפורמה ברשות, ולהקים את ועדת לנדס. במקביל, הודיע השר על אפשרות לאחד בין רשות השידור לטלוויזיה החינוכית.

"אני מאמין ומחויב לשידור ציבורי במדינת ישראל, שיהיה מנותקת מהפוליטיקאים, ולשידור כזה יש תפקיד ענק במדינה כל כך קטנה בגלל הכלכלה הריכוזית שלה", אמר ארדן. "אני נחוש לחזק את השידור הציבורי, אבל אני לא מוכן להיכנע לפתרונות חלקיים".

"אחד הדברים ששכנעו אותי שצריך להקפיא את הרפורמה אחרי 7 שנים שעבדו עליה, היה מכתב שהגיע לידי, של ועד הטכנאים", הסביר ארדן, ששיווה את רשות השידור ל"כרכרה עם סוסים" שלא יודעת להתמודד עם "המכונית עם המנוע". ארדן נתן דוגמא להוראה של ועד ההנדסה לחבריו הטכנאים, להימנע משימוש באביזרים טכנולוגיים, כשאותם הם מכנים "טכנולוגיות חיוניות". לדבריו, "אני מודע לזה שברשות השידור יש עובדים מסורים, וצריך לדאוג להם, אבל מעל הכל צריך לדאוג ל-8 מיליון תושבים".

במקביל, סיפר שר התקשורת כי בהסכמה עם שר החינוך שי פירון, תיבחן האפשרות לאחד את הטלוויזיה החינוכית עם רשות השידור, כאשר מצבה של החינוכית תיכלל בוועדת לנדס. בנוסף, תוקם ועדה ציבורית שתבדוק את סוגיית הרגולציה.

מעניין היה לשמוע את ארדן מתעלם מ'ישראל היום' במהלך דבריו, כשאמר כי "נולדו לנו בשנים האחרונים אתרי אינטרנט חדשים, ואפילו נולד עיתון פרינט חדש - 'סופשבוע'", כששמו של עיתון הבית של בנימין נתניהו נעדר מהרשימה.

עוד בפתיח כינה מנכ"ל אגודת העיתונאים בתל אביב, יוסי בר-מוחא, את הנהלת רשות השידור "סרוחה", וטען כי אין רפורמה בגלל "יוני בן-מנחם ועוזרו זליג רבינוביץ, או יותר נכון, זליג ועוזרו יוני בן-מנחם", כשהוא נהנה מצחוקו של הקהל. לדברי בר-מוחא, אנשי הנהלת הרשות "באו לגנוב ולברוח".

על דבריו אלו, אמר השר ארדן: "הכנתי את עצמי לקריאות ביניים מהקהל, לא הכנתי את עצמי לקריאות ביניים מהמנחה".

ממנכ"ל רשות השידור יוני בן-מנחם טרם התקבלה תגובה.

http://ice.co.il/article/view/373091
 

d1f2

Active member
שטייף: "המהלך שלי הוביל לשינוי"

התכתשות מילולית בין הדס שטייף לבין טלי בן עובדיה ועו"ד ששי גז, בפאנל "הטיפול בהטרדות מיניות של עיתונאים" במסגרת כנס אילת לעיתונות שמתקיים בימים אלו במלון הרודס. בפאנל שמתקיים הבוקר (יום ב'), זכתה שטייף לחצי ביקורת קשים מצד עמיתיה לפאנל, על כך ששימשה "שופטת ותליינית" במספר מקרים, בהם בפרשת עמנואל רוזן.

"יש בעיה גדולה", ענתה שטייף, הכתבת הפלילית של גל"צ, לשאלה של מנחה הפאנל ניב גלבוע מערוץ 10 - האם המשטרה צריכה לחקור בשקט, "גם במקרה של שרון גל ובמקריהם אחרים, הבעיה הייתה שלא היו עדים שהגישו תלונות במשטרה. אי אפשר להתבסס על עדויות כדי לבסס תיק, לכן צריך לפרסם את המקרים".

על כך זעמה טלי בן עובדיה, עורכת שישי בערוץ 10 ומי שנחשבת למקורבת לשרון גל. "בין העובדה שאתה מניח עובדה, לעובדה שאתה גם התליין, יש הבדל". שטייף ענתה: "לא חרצתי את דינו של שרון גל בנוגע להטרדות המיניות. לעניין של עמנואל רוזן, צר לי מאד שהייתי שופט. אמרתי שהאיש אנס, כי יש לי כלים..."

בשלב זה זכתה שטייף לקריאות מחאה רמות מהחברים בפאנל. "איזה כלים יש לך?", זעקה בן עובדיה. גלבוע אמר: "אבל הוא לא מואשם באונס".

שטייף ענתה: "הוא לא הואשם כי חל על זה התיישנות". גלבוע אמר: "את רוצה שהוא יתבע אותך דיבה?". שטייף: "אמרתי את זה בעבר - בוודאי".

עו"ד ששי גז זעם על הדברים: "זה נוראי בעיניי - התליה בכיכר העיר. לא ייתכן שמישהו יעשה סיכול ממוקד - החוקר, התובע, השופט והתליין, והנה - היא יושבת כאן (כשהוא מכוון לשטייף, א"כ). לקום ולומר שהאיש הזה אנס, כשהוא אפילו לא נחקר".

על מקרה רוזן, אמרה בן-עובדיה: "נשים שהוטרדו ב-SMS, דיברו כאילו הן נאנסו באמצע הלילה ביער. זה לא אונס".

עו"ד גז: "לעמנואל רוזן נשארו 2 תלונות על הטרדה מילולית, ולהערכתי תוך חודש גם אלו לא יישארו. יש מחוקק על - הדס שטייף. את מתיזה בוץ על בגדים של אדם, ואי אפשר לנקות את זה". שטייף: "המהלך הקיצוני שעשיתי, הוביל לשינוי". גז ענה על כך: "לא אכפת לך שבדרך יש הרוגים?".

בשלב זה ביקשה בן עובדיה להחמיא לשטייף: "מה שעשתה הדס ועיתונאיות האחרות, הניע משהו מאד חשוב בתקשורת. עובדה שמנהלים בתקשורת ובמקומות אחרים לא ששים לטפל במקרים כאלה. המקרה של אבי וייס (מנכ"ל 'חדשות 2' שהדיח את רוזן מחברת החדשות לפני כ-4 שנים, א"כ) היה מקרה נדיר של נקיטת פעולה. אני מניחה שלא יימצא מנהל שיגלגל את תפוח האדמה הזה הלאה". בשלב זה חזרה בן עובדיה לתקוף: "את כל כך מעורבת בסיפור אמוציונאלית, שאת מאבדת את המציאות".

http://ice.co.il/article/view/373109
 

d1f2

Active member
אורי שנער פסימי לגבי רשות השידור

הרבה אופטימיות לא נשמעה בפאנל על מצבו של השידור הציבורי שהנערך הבוקר (יום ג') בכנס אילת לעיתונות. בשורה התחתונה כולם הסכימו כי הרשות במצבה הנוכחי, אינה יכול להמשיך להתקיים.

מנחה הפאנל, חיים יבין, פנה לאורי שנער, לשעבר מנכ"ל ונשיא קשת, וכיום דירקטור ברשת, ושאל אותו האם היה מגיע ? עם כל ניסיונו בתחום הטלוויזיה - לנהל את הרשות. "זה לא שאני סרבן להגיע לרשות השידור", ענה שנער. "אני לא מאמין שלמנהל מוכשר ככל שיהיה, יש את הכלים כדי לממש את הכלים לעשות שידור ציבורי בשנת 2014".

לדבריו, "אני מדבר על בעיות שורש עמוקות. חוק רשות השידור מבוסס על מודל בריטי. המודל הזה יצר גם ברמה של תרבות ארגונית וגם את כל הקשרים בין הממשלה, השר הממונה, ההנהלה, מליאת רשות השידור, העובדים. אני לא מאמין שהבעיה של הרשות היא במינוי של מנהל, הרי מנהל צריך כלים. אין למנכ"ל את הכלים, ולכן זה נידון לכישלון. כל הפתרונות פה הם אקמול לאדם מת".

איתי לנדסברג, מנהל מחלקת התעודה בערוץ 1, שישב בקהל והוזמן על ידי יבין לומר את דבריו בגלל ש"אני יודע שיש לו בטן מלאה", ענה: "הניהול ברשות השידור הוא חזות הכל. אם יהיה פעם אחת מינוי מקצועי, שיהיה איש מקצוע עם כישורים ויכולת ניהול, יהיה שידור ציבורי טוב".

מנכ"ל רשות השידור הקודם, מוטי שקלאר, טען כי ערוץ 1 למשל אינו צריך להתחרות בערוצים המסחריים, טענה אותה העלה עוד במהלך כהונתו. "המבחן של ערוץ 1 הוא ארכיוני", אמר שקלאר, "צריך לעשות תכניות שגם עוד 100 שנה יהיה להם ערך. ערוץ 1 ישדר ל-4% וזה בסדר".

מהקהל ביקשה טל השילוני, עורכת ומגישה בקול ישראל בתל אביב, ומי שהייתה ממקימי 88FM, להתלונן על תנאי השכר ברשות: "אני 37 שנים בקול ישראל. אני לא מבינה למה ממשיכים 2 הגופים לעבוד תחת גוף אחד, הרי הרדיו מביא כסף. אנחנו אנשי הרדיו אוכלים אותה במשכורות עלובות של 6,000 שקלים ברוטו בחודש. לנו מקצצים בשעות הנוספות. ראבק, די כבר".

ובשלב זה זכו מארגני כנס אילת למים צוננים במיוחד מהעיתונאי הוותיק יעקב אחימאיר, חתן פרס ישראל: " מדוע עיתונאי רשות השידור, למעט איילה חסון, לא שולבו בפאנלים של הכנס", שאל אחימאיר מהקהל. "אני חושב שיש פה מידה של רודנות וחוסר הגינות של אגודה שצריכה לשקף את כל חבריה לגווניהם. כחבר אגודת העיתונאים בתל אביב, אני חייב לומר כי ראשי האגודה יוסי בר מוחא ורותם אברוצקי, השתמשו בסגנון משתלח ולא הוגן (בנאומיהם, א"כ) ושום עורך לא היה מעביר טקסטים כאלה. הסגנון הזה לא מקובל, סגנון של גסות רוח. יש לי גם ביקורת על על דבריו של השר גלעד ארדןעל טכנאי הרדיו שהשווה אותם לנהגי כרכרות, שזה לא ראוי לשר במדינת ישראל".

http://ice.co.il/article/view/373216
 

d1f2

Active member
300 מיליון שקל לרדיו? 90FM משדרת מהשטח

כשברשות השידור מדברים על 300 מיליון שקלים שמופנים לטובת קול ישראל, ברדיו האזורי מנצלים נכון את המשאבים ומשדרים בעלות של אלפי שקלים בודדים. רדיו 90 - אמצע הדרך, הרדיו האזורי באזור השרון, משדר מכנס אילת לעיתונות, באמצעות אולפן נייד שכולל ערכת שידור של מחשב נייד, מיקרופונים ואזניות

בשנה שעברה, למשל, הציבה התחנה אולפן שלם מהכנס, כפי שעושות תחנות רבות גם היום - בהן גל"צ, רדיו א-שאמס, קול הים האדום, והרדיו החינוכי קול נתניה.

ומה כוללת הערכה של 90FM? מחשב נייד, אליו מחוברים מיקרופונים באמצעות מפצל-מגבר, אוזניות, וחיבור לטלפון הסלולארי, מה שמאפשר בתוך דקה מרגע החיבור, לעלות לאוויר בשידור חי.

מנהל התכניות והחדשות ברדיו 90, בועז אורגד, מסביר בשיחה עם אייס, כי "יש פה גם איכות שידור וגם נראות", וזאת משום ש"הכתבים נשלחים לשטח עם ציוד קל יחסית, פורסים אותו ומשדרים באיכות אולפן ולא באיכות של טלפון סלולארי רגיל. מבחינת נראות, לכתב יש מיקרופון עם לוגו, אוזניות והוא יכול לצרף מרואיין לשטח, שהופך את כל הדיווח לאירוע שידורי אמיתי".

http://ice.co.il/article/view/373230
 

d1f2

Active member
"הנהלת רשות השידור מתנכלת לעורכי הכול דיבורים

"השידור הציבורי הוא מפעל חיים של הרבה מאוד אנשים, וחשוב מאוד שהוא ימשיך לחיות וימשיך בחייו" - כך אמר הערב (ב') אמר איש קול ישראל אריה גולן, שזכה בפרס מפעל חיים על תרומה ייחודית על התפתחות השיח הישראלי, בטקס שנערך הערב במסגרת כנס אילת לעיתונות. "בפרונט צריך להשתדל להיות לפה לכל מאות אלפי המאזינים ולשאול את השאלות שהם היו שואלים אם הייתה להם אפשרות. אני שם בשבילם", אמר גולן.

"אני מתכוון להישאר בחיים עד שיגיע השלום", אמר העיתונאי הוותיק אורי אבנרי, שזכה הערב בפרס מפעל חיים על תרומתו לפיתוח העיתונות הישראלית, במסגרת הכנס שנערך במלון הרודס בעיר. "לפני 63 שנים קבוצת צעירים שיצאו מהצבא החליטה להקים עיתון כדי לשנות את הדברים במדינה החדשה שלא מצאו חן בעיניה. העיתונות שהייתה קיימת אז לא מצאה חן בעינינינו - קונפורמיסטית, משעממת ובלי תמונות.

"הצלחנו במידה מסוימת לעשות מהפכה בעולם העיתונות. יצאנו מהמלחמה עם כמה תפיסות עמוקות. לא מצא חן בעינינו שזו מדינה יהודית ולא ישראלית, שהתחיל מיד הפער החברתי, ונעלם הצדק החברתי. לא מצא חן בעינינו שאין הפרדה בין דת למדינה. לא מצא חן בעינינו היחס לעולים החדשים מארצות המזרח, אפליה עליה הגבנו בכותרת 'דופקים את השחורים'. לא מצא חן בעינינו אי-השיוויון כלפי הערבים. כל האמונות האלה היו דברי כפירה, כולן סתרו את הקונצנזוס הלאומי. רצינו להקים עיתון המוני כדי להשפיע על המונים".

לדבריו, המהפכה הצליחה: "פתרון שתי המדינות שהצענו ב-1949 - היו אז פחות מ-100 אנשים בעולם שדגלו בזה - הוא היום קונצנזוס בינלאומי ,והעיתונות השתנתה ללא היכר, עוד לפני שהגיע השידור ועל אחת כמה וכמה אחרי זה".

"אני לא שותף לקינה על העיתונות. כל עוד יש דמוקרטיה, תהיה עיתונות, ובלי עיתונות אין דמוקרטיה. אני מאמין שהעיתונות תתקיים, ושיקום דור חדש שימשיך במפעל הזה. לא אחת שאלתי את עצמי למה אדם הופך לעיתונאי", שאל אבנרי וענה: "עיתונאי נולד עיתונאי מפני שיש לו את התכונות האלה של לחשוף את האמת".

יו"ר אגודת העיתונאים רותם אברוצקי, איש רשות השידור, כינה את הנהלת רשות השידור "בזויה" ו"מאוסה". לדבריו, מאז החל מאבק עובדי קול ישראל בתל-אביב נגד "הנחתת מגישים חנפנים", לדבריו, בתוכנית "הכול דיבורים", החלה התנכלות לעורכות התוכנית. "

לדבריו, ההנהלה הבזויה של הרשות ניתקה את העורכות של התוכנית 'הכול דיבורים' ממערכת התוכנית הממוחשבת והעבירה את השידור מתל-אביב לירושלים. במקום שוש פורמן, רוית לוי ושרון עמית, העבירו את השידור מזכירות".

אברוצקי אמר כי "הכל דיבורים" שהועבר לפני שבועיים מכנס על המגזר הערבי של משרד ראש הממשלה, היה "משדר תעמולה בזוי" ומסיבות אלו "שר התקשורת לא ממהר בתהליכי ההדחה של המנכ"ל יוני בן מנחם".

מנכ"ל אגודת העיתונאים בתל-אביב, יוסי בר-מוחא, אמר בטקס כי "עובדי רשות השידור מצפים שמישהו יציל את הבית שלהם ויביא לבית ישועה. מסתבר שהשר גלעד ארדן לא מביא אותה. נקווה ששר התקשורת יתפקח ויבין שצריך לעשות יותר למען השידור הציבורי".

מרשות השידור נמסר בתגובה: "רשות השידור דוחה מכל וכל את אמירותיו המעלילות והשקריות ואת הרושם המוטה שמנסה ליצור רותם. עוד יותר מכעיס יחסו לוועידה ולמגזר הערבי ואמירתו האומללה. רותם ומנהלו 'יורים' לכל הכיוונים - פעם בוועדת לנדס, פעם בהנהלת הרשות, פעם בשר התקשורת והעורף גלעד ארדן, תוך התנהלות בשפה בריונית, ניסיונות להלך אימים וניסיונות לייצר ספינים. מנכ"ל הרשות ומנהליה ימשיכו בדבקות למען חיזוקו וביסוסו של השידור הציבורי בישראל, ללא מורא והיסוס, ומייחלים לשיח ציבורי הגון ומכובד".

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000893174
 

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
כנס אגודת העיתונאים 2013 - סיכום שלי

חזרתי אמש הביתה, לאחר 3 ימים מרוכזים בפאנלים בנושא תקשורת ומיטב האנשים העוסקים בתחום. שמחתי לראות שגם השנה, תחום הרדיו קיבל ייצוג הולם גם בפאנלים וגם באנשים מהתחום שהגיעו וקיבלו במה גם מעבר לשעות השידור שלהם.
אומנם השיחות היו אותן שיחות, הטענות אותן טענות וכנראה שגם מהמסקנות השנה לא יצא הרבה, אבל הכנס כבר באמת ניהיה חלק מנוף התקשורת בישראל לאחר 7 שנים רצופות בו הוא מתקיים.

הפתיע לטובה במיוחד העובדה ששמי נשא את התג "פורום רדיו", דבר שגרם להרבה אנשים לבוא ולהחמיא על הפורום ולציין שהם עוברים עליו בקביעות. אם חצי מהם אפילו יקיימו את ההבטחה ויתחילו גם לכתוב בו, אנחנו עומדים לקבל לכאן הרבה אנשים מעניינים מהתחום בקרוב.

מזל טוב לניר גושן וטל ואביעד, שקיבלו פרסים על תוכניתם וכבוד גדול ליורם סוויסה מרדיו דרום שמשנה לשנה מוכיח שגם באיזורים האלה אפשר להצמיח כוכבים וליצור פרויקטים ארציים כמו האחרון שלו "מנגינה למדינה".

בהמשך אעלה תמונות שצילמתי מהכנס לטובת אלו שלא היו, או כבר מתגעגעים.

סיכום של D1F2 עם הכותרות שעשו את הכנס, מצורפים להודעה.

שיהיה סופש מקסים לכולם!
 
למעלה