כמו שברחנו מלבנון נברח גם

שרוף

New member
כמו שברחנו מלבנון נברח גם

מישראל זה רק עניין של זמן.

אריסטו

New member
פסימיזם ואופטמיזם

אומרים שפסמיסט זה אופטמיסט אבל עם נסיון. יתכן ואתה צודק

שרוף

New member
ידידי אריסטו. אין פה עניין

של פסימיזם אופטימיזם יש פה עניין של מציאות הגיון ועובדות. האם אתה יכול לתת מענה מכובד להודעתי? אשמח מאוד לקרוא, אבל חסוך ממני את הממבו ג`מבו הפסיכולוגי שלך.

אריסטו

New member
תשובתי ארוכה מהודעתך

וצר לי אם לא הבנת אותה. אני בהחלט מצטרף לדעתך תוך ציון היותי פסימיסט בגלל הנסיון שנצבר בכל ההתנהלות האחרונה של המדינה בכל דרכיה וכניעתה המוחלטת לטרור ולפוליטיקה עלובה,חד מימדית,נהנתנית שבה המדינה,מסורתה וקודשיה היו למרמס. אם ערפאת וחבר הגנרלים שלו עדיין חיים- זו ההוכחה לעליבותנו

שרוף

New member
פיתפוטי ביצים.

ברגע שבורחים אז בורחים אתה לא יכול לקבוע בוודאות עד לאן נברח אתה לא נביא ואתה גם לא רציני בקביעות שלך. זאת גם כן בעייה של השמאל המתנשא.כאילו והוא יודע בדיוק את כל התרחישים.

shulywolters

New member
שרוף בוקר טוב

אני עוקבת אחר ההודעות שלך וממש מצער אותי שאני צריכה להסכים איתך. אתה יודע כשהייתי קטנה עוד במלחמת 6 הימים וגם כיפור סמכתי מאוד על המנהיגים שלנו ידעתי שאני יכולה לישון בשקט כי שם למעלה יושבים אנשים חכמים אחראים שקולים והעיקר יודעים וחושבים על כל מהלך ולכן אנחנו תמיד ננצח היום כשאני בוגרת יותר אני נוכחת כמה זה לא נכון ואני ממש מפחדת ולכן השאלה שלי אחרי כל ההודעות שלך מה עושים חוץ מלהתכתב באינטרנט.

שרוף

New member
האמת שולי (אני מקווה שזה בסדר

שאני קורא לך שולי) שהעלית פה נקודה מאוד מאוד חשובה.אפשר לחלק את 53 שנות קיומה של המדינה הזאת לשני חלקים. החלק הראשון הוא מ48 עד 1967. במלחמת ששת הימים היינו מדינה שונה לגמרי היה ברור לכולם מה שחור ומה לבן.האחדות הזאת הביאה לניצחון המזהיר בששת הימים. לאחר מלחמת ששת הימים התחילה ההתדרדרות המוסרית של העם הזה.מלחמת יום כיפור תפסה אותנו לא מוכנים למלחמה עקב התדרדרות ושחיתות ממסדית בכל חלקי החברה כולל הצבא. הטראומה הזאת מיום כיפור התחילה מהלך של חרדה בציבור ובממסד וחלה התפוררות הדרגתית בצדקת הדרך שלנו ובצורך הבסיסי של קיומנו באיזור. זה התחיל עם הסכם הכניעה של בגין לארה``ב ולמצרים שמשום מה אנו נוטים לכנותו הסכם שלום אבל בעצם הוא לא הסכם שלום אלא הסכם כניעה מפחד המלחמה. ההתדרדרות הזאת נמשכה במלחמת שלום הגליל כאשר חלקים נרחבים מהעם והממסד יוצאים נגד המלחמה הצודקת הזאת ושוב פעם בגלל התרופפות כוח עמידתו של העם.בשנות התשעים ישראל בחרה שלא להלחם בחזבאללה בלבנון ולהיות כוח שיטור בלבד שגבה קרבנות שוא של חיילינו בצפון. וב2000 ברחנו מלבנון כגנבים בליילה בריחה מבישה המזכירה את הנעליים הזרוקות במדבר של המצרים בששת הימים.לצערי הרב אין לי תשובה ברורה וחותכת לשאלה שלך מה עושים. לפי דעתי אזרחי ישראל חייבים לעשות הכל כדי לשנות את שיטת הממשל הדמוקרטי שלנו. עלינו לדרוש מהצבא לתפוס את השלטון לתקופה מוגבלת לפזר את הכנסת הרקובה והמושחתת עד היסוד לחוקק חוקי חרום לשעת מלחמה והעיקר לפתוח במהלך של פורום משפטנים מן הארץ והעולם משפטנים א פוליטיים שיישבו ויכוננו שיטת משטר דמוקרטי נשיאותי עם מפלגות חדשות ואנשים חדשים ועם הגנות טובות יותר נגד שחיתות ממסדית. במישור הצבאי על ממשל החרום הצבאי קרי צה``ל להשיב מלחמה שערה ולפגוע בטירור ובראשי הטירור כפי שהיה נהוג עד לפני עשרים שנה. זוהי דעתי האישית בלבד ומצטער אני שאין אנשים במדינה הזאת הרואים עין בעין את האיסטרטגיה שלי.

למעלה