אילן , התחלת להמציא דברים, היכן ../images/Emo8.gif
מדובר בקישור זה על קפה שרוף? בסה"כ מה שאמרתי זה שניתן לשחק קצת בכמות הקפה. באם שמים בכוסית 13.5 או 14.5 גרם בפרוש לא יווצר מינון חסר ותוצאה דלוחה עם חור בקרמה והתפוגגות שלה כפי שאתה טוען. אני למדתי זאת מאנשים מאוד ותיקים בתחום ובעלי נסיון של שנים רבות. תשובתך זו בהמשך הקישור נכונה (וגם אתה מזכיר הוספת קפה) אך ניתן כאמור באופן קל ביותר לשחק בכמויות, קצת בעיתי בשוט בודד: כדי להפיק שתי מנות אספרסו קצר צריך 14 גרם קפה. אם הוא זורם לך מהר ויוצא דלוח, סימןן שטחנת את הקפה גס מידי או שאתה מהדק רופף מידי או שיש פחות מ-14 גרם. תמיד עדיף להשתמש במנה כפולה. זה יוצא יותר טעים. לפעמים הבעיה קשורה להספקים נמוכים ולטמפרטורה לא מדוייקת של מי המכונה ולכן יש להוסיף אולי קצת יותר קפה אבל להזהר שלא יווצר מינון יתר. ערן