כמויות

כמויות

הלו אם התזונה שלי היא מבוססת ירקות, עדשים\בורגול\קינואה\חיטה ואגוזים\שקדים\וכו', איך אני בעצם יודע את הכמויות הרצויות לי? כמו כן, האם יש אתר טוב שמסכם את כל מרכיבי המזון ולאיזה משפחה הם שייכים בהרכבם התזונתי? (כלומר, מה מהמרכיבים הוא חלבון, מה הוא פחמימה וכו') אני לא יודע אם אני אוכל מספיק או יותר מדי מהדברים שאני אוכל. וניסיתי להחליף לאורז מלא, כדי לרדתמלבן, וזה יוצא לי עיסת אוליבר טוויסט בבית יתומים דוחה ולא נעימה בכלל. באסה.

marx04

New member
בעל מקצוע + חיפוש באינטרנט + הכל במידה

שלום לך, אתחיל מהסוף. ניתן להכין אורז מלא גם מבלי שיהפוך לעיסה. אני ממליץ לשטוף במים את האורז (המלא), להשרות במים במשך חצי שעה לפחות (אפשר גם למשך לילה שלם), ואז לשטוף שוב. לאחר מכן, להרתיח מים (ביחס של לפחות 4 כוסות מים לכוס אורז מלא, אך אפשר יותר, למשל 5 מים על 1 אורז), להוסיף את האורז למים הרותחים, להביא לרתיחה שוב, ולבשל על אש קטנה 30-40 דקות. לאחר מכן לסנן את המים. האורז שיתקבל לא יהיה עיסתי. כמובן התיבול לפי הטעם (בד"כ אני מוסיף קצת מלח למים לפני הוספת האורז). באשר לכמויות שיש לצרוך מהמזונות השונים, אני ממליץ לפנות לבעל מקצוע (דיאטנית), שבעזרתו תתאים את התפריט היומי והשבועי שלך לצרכים של הגוף שלך. ממנו גם תוכל לקבל רשימת כמויות מסודרות, והרכבי מזונות מומלצים. הנה קישור לאתר בנושא תזונה נכונה, הכולל מידע על רכיבי מזון שונים. ניתן למצוא אתרים רבים כאלה באמצעות מנועי חיפוש כמו גוגל. בברכה, אורי.

תודה

בדרך כלל אתרים כאלה נוטים להיות עמוסים במידע, חיפשתי טבלה פשוטה - תודה. מכיר גוגל.

למעלה