כמה שעות לתת לה לישון?

כמה שעות לתת לה לישון?

אני יודעת שיש לי צרות של עשירים, אבל בכל זאת אני מודאגת. ירדן נולדה 2.500 והייתי רגילה להעיר אותה כל 3 שעות. עכשיו היא בת חודשיים ושוקלת 3.700, בימים האחרונים היא ישנה 6 שעות בלילה אם אני לא מעירה אותה. אני אמנם נהנית מהשינה, אבל כל הזמן מתעוררת מודאגת ומתלבטת אם לתת לה לישון או להעיר.יש זמן מקסימלי בין ארוחות? ושאלה נוספת ללא קשר: לפעמים אחרי שהיא יונקת די הרבה, היא מתחילה "להתעצבן" על הפטמה(לתפוס ולמצוץ ואז לעזוב ולבכות, לתפוס ולמשוך)היא נרגת עם מוצץ. יכול להיות שהיא שבעה אבל רוצה להמשיך למצוץ בשביל הכיף והחלב מעצבן אותה?

1 מ י כ ל

New member
שלום../images/Emo39.gif

אני חושבת ש6 שעות זה בסדר... גם אני בגיל הזה הייתי כבר נותת לה לישון 6 שעות (אבל לא הייתי נותת לה לעבור את השש שעות). גם הרופא אמר לי שזה בסדר (עד שש שעות) גם אני בהתחלה הייתי מעירה אותה כל שלוש שעות אבל אם היא עולה יפה אז נראה לי שכן אפשר לתת לה להמשיך לישון! זה מה שאני עשיתי בכל אופן...

צימעס

New member
לישון - אל תפריעי ../images/Emo13.gif

סוף סוף היא גדלה, את יכולה להיות שקטה... לגבי האי-שקט, נשמע שאולי היא רוצה גרעפס או קקי.

צימעס

New member
אגב - כמה הנקות יש לכן בשאר הזמן?

יש תינוקות שיונקים הרבה בערב, ואז ישנים לילה מאוד ארוך - גם יותר מ 6 שעות, וזה בסדר גמור.

תני לה לישון

גם יולי שלי נולדה 2.5 ק"ג ובהתחלה הנחו אותי להעיר אותה בטיפת חלב, כי "היא קטנה ואין לה רזרבות נוזלים ללילה". לא זוכרת כמה זמן עשיתי את זה (היום היא כבר "גדולה" - בת חצי שנה) אבל מהר מאוד ירדתי מזה, והיא ישנה לילה שלם, עד היום (בין 7-11 שעות ברציפות!). טפו טפו. זה כנראה מה שטוב לה. תחשבי שהיו מעירים אותך באמצע הלילה ודוחפים לך שניצל עם תפוחי אדמה. אני יודעת שיש גברים שהיו דוקא נהנים מזה אבל לי זה נראה קצת לא נוח.. בקיצור, תהני מזה (כל עוד את יכולה - לא לעולם חוסן!) ותני לה לישון. ולגבי זמני ההנקות, אצלי זה התקצר בערך בגיל שלושה חודשים מסדר גודל של ארבעים דקות ל 5-7 דקות, אינטנסיביות. אצל כל תינוק/אם זה אחרת. אם אחרי שהיא נרגעת עם המוצץ היא רגועה לתקופה סבירה, אז היא כנראה שבעה, לא?

maya100

New member
הרגת אותי עם שניצל!../images/Emo6.gif

ומצטרפת לעצות החכמות. כל זמן שהיא עולה טוב במשקל וכל שאר המדדים טובים (פיפי, קקי, כמו הנקות בשאר היממה) הייתי ישנה בשלווה ומנצלת את העובדה שיש קצת שקט. לא בטוח שזה יחזיק הרבה...תינוקות נוטים לשנות הרבה את דפוסי השינה אז בינתיים תהני!

לאה_מ

New member
מצטרפת להמלצה להנות בינתיים ../images/Emo13.gif

אי אפשר לדעת כמה זמן ימשכו הרגלי השינה הנפלאים האלה. ואגב, הבת שלי ישנה מיומה הראשון בבית 8-10 שעות רצוף בלילה, וזה לא פגע בשום צורה בגדילה שלה.

למעלה