כמה שאלות

geen2

New member
כמה שאלות

שלום, קראתי את כל עמודי הפורום, ולמרות שיש כמה שאלות דומות, עדיין אני די מבולבלת אז החלטתי לרכז כמה שאלות משלי. אז ככה, אני בת 27, רווקה, גרה כרגע בשכירות. אני שוקלת אופציה של קנית דירה (3 חדרים באיזור המרכז) למטרת מגורים,או להשכרה בעתיד בזמן שאני אגור במקום יותר זול. השאלה העיקרית היא, בהנחה וכרגע אני חייבת לגור בשכירות, האם לא כדאי לקנות דירה ושהמשכנתה תשתווה (בתקווה) לגובה שכ"ד? (לפי הסכום ההתחלתי שיש לי אני כנראה אצטרך לקחת משכנתה די גבוהה, כמובן בהתאם לדירה) ברור שיש סיכון עצום בקניה בסכומים גבוהים כ"כ, אך בסופו של דבר נשארים עם נכס שהוא בעצם ביטחון מסוים,לא? או זה או לשלם 20,000 בממוצע שכ"ד לשנה, כסף שבעצם הולך לאויר. כמו כן, ראיתי שבנק טפחות מציע הטבות לרווקים מעל גיל 30,האם מישהו יודע אם יש בנקים נוספים שמציעים הטבות דומות לגילאים יותר צעירים? האם שווה לחכות את הזמן הזה ולקחת סיכון שמחירי הדירות יעלו? ושוב, בנתיים לשלם שכ"ד על משהו שהוא לא שלי? האם אפשר בבקשה לרשום פה, או להפנות אותי לקישור בו אפשר למצא פירוט תשלומים ראשוניים/מיסים וכו' שצריך לשלם בקנית דירה מקבלן ו/או דירה יד שניה עוד לפני תחילת תשלומי המשכנתה? תודה רבה ושבת שלום,
geen2

כסף ש"הולך לאויר" ...

1. כנראה שלא קראת את הכל. 2. הסיכוי שמשכנתה גבוהה תשתווה לגובה שכ"ד נמוך למדי. ברוב המקרים מרכיב הריבית לבדו (ללא החזר הקרן) גבוה מדמי השכירות שתקבלי. 3. לשלם שכ"ד זה כסף ש"הולך לאויר" בדיוק כמו לשלם ריבית על המשכנתא. למעשה בשני המקרים הכסף לא "הולך לאוויר" שכ"ד זה דמי שימוש בדירה וריבית היא דמי שימוש בכסף של מישהו אחר. 4. התשלומים ראשוניים/מיסים וכו' שיש לשלם בקנית דירה הם: מס רכישה, שכ"ט עו"ד, דמי תיווך והוצאות קבלת המשכנתא.

למעלה