כמה שאלות

כמה שאלות

התינוק בן חודש וחצי. כמה שאלות שמעניינות אותי להמשך ובכלל.

מתי ההנקה הופכת להיות "מסודרת" ולא "לפי דרישה"? אני מניחה שזה תהליך הדרגתי שגם תלוי גיל, וכבר עכשיו אני רואה שהוא יכול לפתוח פערים של 3 שעות ובלילה טיפה יותר, אבל לפעמים- בעיקר כשהוא עצבני, או קם משינה- גם אחרי שעה או שעה וחצי זה הוא ירצה לינוק. אין לי בעיה ואני כמובן מאפשרת את זה, אבל אני תוהה מתי אני אוכל לתכנן לצאת מהבית (בלעדיו) ולדעת שבשעתיים+- הקרובות הוא לא אמור לאכול. למשל לצאת לעשות כושר, או לקניות קצרות...

דבר נוסף, מה נחשבת עליה תקינה במשקל? כמה תינוק אמור לעלות בגילו/בשלב הזה בשבוע?
(הוא נולד 3.490 ובגיל חודש שקל 4.130, האחות בטיפת חלב אמרה שזה תקין)

תודה!

gudat

New member
אפשר להפריד בין הדברים

כלומר הצורך והיכולת שלך לצאת לא חייבים לבוא רק כשההנקה "מסודרת". אפשר לנסות להתארגן- עם חלב שאוב למשל. ועם מישהו שלא נלחץ ומוכן לתת את החלב גם לא בבקבוק אם צריך.
בעיני זו ציפיה לא ריאלית ובמידה מסויימת זה גם לא הגיוני שהנקה תהיה מסודרת... כשאני שותה מים למשל, וצמאה שוב אחרי שעה- אני לא מחכה עוד שעתיים עד שאני שותה. את מבינה למה אני מתכוונת? נכון שבאופן כללי בשבועות הראשונים ההנקה מאד אינטנסיבית, ובהמשך אצל חלק מהתינוקות פחות, ועם זאת, גם כשזה פחות אינטנסיבי- זה לא בהכרח מסודר.
אם את מניקה ויוצאת לשעה כנראה שזה יהיה בסדר.... אם שעתיים עבור התינוק שלך זה גבולי, תנסי לבדוק את האופציה של חלב שאוב. ויש עוד דברים שיכולים לעזור בנוסף לאוכל- מינשא, ערסל, כדור פיזיו....
מה דעתך?

תודה - שעתיים זה גבולי לפעמים...

לפעמים יכול להיות שהוא באמת רעב, אבל לפעמים זה פשוט הדבר היחיד שמרגיע אותו.
אולי באמת אשאב לפעמים , מתי כדאי לשאוב, כדי שתהיה כמות מספיקה למנה ומצד שני שישאר לי חלב באותו זמן כדי להניק?
וכמה בכלל לשאוב (מבחינת כמות)? בהנחה שעכשיו הוא שוקל בסביבות 4.5 ק"ג
&nbsp
וגם מה לגבי מה ששאלתי על המשקל- כמה אמור לעלות בשבוע?
&nbsp
תודה רבה

מקפיצה

michal@gal

Active member
מנהל
קצת מידע על שאיבות

טיפים לגבי התחלת שאיבה תוכלי למצוא כאן
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=317&aId=19866
&nbsp
בשלושת החודשים הראשונים היונק אמור לעלות לפחות 150 גרם בשבוע/650 גרם בחודש.
אחר כך קצב העליה מתמתן.
&nbsp
יונק יורד כ-10% ממשקלו לאחר הלידה וחוזר למשקל לידה בערך בגיל שבועיים. כך שאם נניח שבאמת חזר למשקל לידה בגיל שבועיים, הרי שבשבועיים וחצי שאחר כך עלה 650 גרם, שזו עליה יפה, מעל למינימום הצפוי.

תודה רבה!

הוא אכן הגיע למשקל הלידה בדיוק בגיל שבועיים.
אז עכשיו אני יותר רגועה

&nbsp

למעלה