כמה שאלות

benny99

New member
כמה שאלות

1. כיו בהתקנה שטוחה או התקנה תחתונה?
מה עדיף, מה כדאי.
אנחנו אוהבים את המראה הנקי של התקנה תחתונה עם השיש אבל כולם אומרים שנקבל עובש ושחור בחיבור בין השיש לבין הכיור

2. השיש שבחרנו צבע אפור בהיר עם קצת נצנצים. האם כדאי ללכת על כיור לבן או כיור אלומטליק. אנחנו רוצים כיור בלנקו דגם פלאון 8.

3. גובה השיש מהרצפה תוכנן מראש להיות משהו כמו 95סמ, טיפ טיפה גבוהה מהרגיל כדי לאפשר מיקום מכונת כביסה מתחת לכיריים גז. התשתית שעליה יישב השיש בגובה של כ-92.5סמ והשיש שאנחנו רוצים בא בעובי של 3סמ מה שגורר את גובה השיש להיות 96סמ.

האם זה קטסטרופה או שלא כזה ביג דיל. גובה שלי כ-180 ואני חושב שזה לא כזה סיפור. אשמח למחשובתיכם.

murfy

New member
1. לדעתי תחתונה

עדיף מהסיבות שציינת
2. שאלה של טעם וסגנון המטבח ופחות של צבע השיש לדעתי
3. לא קטסטרופה, אבל השיש יוצא כל כך גבוה בגלל שהמכונה תהיה מעל הכיריים? אם כן, למה למקם אותה דווקא מתחת לכיריים ולא להחליף בין המכונה לבין המגירות משמאל?
אגב, מה גובה החלון שאפשר למקם מעליו שתי שורות של ארונות עליונים??
דיסקליימר: אני לא מעצבת, סתם מנסה לעזור.

murfy

New member
סליחה, התכוונתי להתקנה שטוחה כמובן!!

לא תחתונה!

zivaf2

New member
לדעתי

1. רק התקנה שטוחה! התקנה תחתונה עברה מן העולם...
2. מה דגם השיש? אם האפור של הכיור קרוב לגוון השיש- זה יהיה יפה, ואם גגן שונה של אפור- עלול להראות כמו טעות, ואז עדיף לבן.
3. מכונת כביסה בד"כ בגובה 85-88 ס"מ, כך שלא ברור למה צריך להשאיר 92 ס"מ? (כמובן יש לוודא ולמדוד את גובה המכונה המיועדת). אפשר לעשות קנט שיש של 4.5 ס"מ ואז הכיריים נכנסות בגובה הקנט, + 88 ס"מ= 92-93 ס"מ.

רזאי

New member
רק בעניין הגובה-

לנו יש שיש בגובה 98 ס"מ. הזמנו כזה בכוונה וגם הוספנו כסף כדי שהארונות יהיו גדולים יותר. זה חוסך לנו הרבה כאבי גב. אני 1.75 ובעלי 1.86. עכשיו אנחנו תקופה בחו"ל בבית שכור, השיש בגובה רגיל וממש קשה לנו. אני מאוד ממליצה על משטח עבודה גבוה.

benny99

New member
גובה שיש

השיש אצלי ייצא גובה של כ-97סמ.
הגובה שלי כ-178סמ.

התחושבה הראשונית זה שזה טיפה שונה ומוזר אבל כן במטבח הקודם כששטפתי כלים כאב לי הגב.
באמת את מרגישה שנוח לעבוד על המשטח, שטיפת כלים, חיתוך ירקות על קרש חיתוך במטבח, להתעסק עם הכיריים והסירים (בכיריים גז שנמצא על השיש)..

אני בהחלט בעד משטח עבודה טיפה גבוהה, כיוונתי לכיוון 95-96 סמ ויצא משהו יותר קרוב ל-97.

אשמח אם תוכלי לציין איך השיש הגבוהה עוזר לך. אצל חבר שלי אישתו עברה לנעלי בית עם פלטפורמה קלה בגלל שיש גבוהה...

תוכלי לכתוב לי בפרטי אם תרצי.

תודה

רזאי

New member
פחות צריך להתכופף.

זה הכל. הכל יותר פשוט כשעומדים זקופים.
אני לוקחת קורס נגרות עכשיו, ושמתי לב שגובה שולחנות העבודה בסדנה הוא כגובה השיש בבית שלי. כ"כ הרבה יותר נוח לי, עד שקשה לי להבין איך כולם עושים מטבחים בגובה סטנדרטי.
חמותי משפצת עכשיו בית שקנתה, ובעקבות הנסיון שלה במטבח שלי היא הזמינה מטבח גבוה. היא לא זקוקה לכמות מטורפת של איחסון כמוני, ולכן היא פשוט הזמינה סוקל יותר גבוה.
אני חושבת שפשוט צריך לחשוב מחוץ לקופסה. אנשים שונים בגובהם, ולכן אם מזמינים מטבח מותאם אישית, למה לא להתאים גם את הגובה?

למעלה