כמה שאלות...

ronron555

New member
כמה שאלות...

1) קניתי ויטמין d של דר פישר בטיפות ש לכל ילד בקבוק משלו. עד היום הייתי נותנת להם ישירות מהטפטפת לפה לפעמים הטפיפת נגעה בפה. היום קראתי את ההוראות שלנתינת הויטמין ורשום בפרוש לא לתת ישירות מהטפטפת לפה איך אני אמורה לתת להם הם בני שלושה שבועות וקטנים קשה לי להאמין שאני יצליח להכניס כפית לפה שלהם 2) אני משתמשת בגרייפואטר להקלה בגזים . שוב בנוגע לטפטפת האם אתן מטפטפות ישירות מהטפטפת לפה ואז מחזירות את הטפטפת לבקבוק? 3) שבוע הבא יש לנו תור פעם ראשונה לטיפת חלב וחיסון איזה חיסון נותנים? האם יש תופעות לואי 4) שמודדים חום לתינוק בצווואר מאיזה תוצאה יש לעבור לבדוק בישבן מה עושים במידה ויש חום בלילה? נוסעים למוקד או נותנים אקמולי???

רק ריקה

New member
כמה תשובות...

כשהיינו בפגיה, אחת האחיות סיפרה שהגיע למיון ילד שההורים נתנו ברזל ישר מהבקבוק לפה ונפתחה הטפטפת והכל נשפך לפה...הילד הגיע עם הרעלה של ברזל.... אני הייתי נותנת ברזל עם כפית או בתוך פטמה של בקבוק. לא זוכרת איזה חיסונים.. לא שמעתי שמודדים לתינוק חום בצוואר?? שמעתי בבית שחי או במצח או בטוסיק. אני מודדת תמיד בטוסיק. כשאת מודדת בטוסיק, שימי לב להכניס רק כמה מילימטרים ורק את החלק הכסוף ולא מעבר! אני נותנת נורופן/אקמולי ושות' רק מעל 39 חום ואני לוקחת לרופא רק אחרי 2-3 ימים עם חום או אם לא אוכלים /שותים או אם אפטיים ו אם יש משהו יוצא דופן חוץ מהחום.

ronron555

New member
איך נותנים ויטמין

בכפית לילדים כולכך קטנים?? זה סהכ 2 טיפות והכפיות מסיליקון שיש היום כולכך גדולות התאומים שלי בני שלושה שבועות , גם בגיל הזה נתת ויטמין בכפית? לגבי מדידת חום בצואר , ככה לימדו אותנו בבית חולים לפני שבודקים בישבן אפשר תחילה למדוד בצוואר במידה והחום שם גבוה מודדים בישבן שמים את המודד חום באמצע הצואר ומקפלים את העור שהכספית של המודד תהייה מכוסה..

רק ריקה

New member
יש כפיות סיליקון עם ראש

קטן....אני קניתי בתינוקי בהודה"ש אבל אולי באמת תשימי טיפה אחת על מוצץ, תתני ואז תשימי את השניה...

yr80

New member
אני טפטפתי ישר לפה

כשגדלו קצת, ונוספו גם טיפות ברזל, נתתי בכפית.

kerenpe

New member
כמה תשובות

1) הייתי שמה את הויטמין D על המוצץ. 2) לא מכירה. לא נתתי. אני חושבת שכל התרופות האלו הן קשקוש. 3) בגיל חודש נותנים חיסון לצהבת B. תופעות לוואי אפשריות: חום, הקאה, תפרחת, כאבי שרירים. אנחנו עברנו את החיסון בשלום וללא תופעות לוואי. 4) לא ידעתי שאפשר למדוד חום בצוואר. אני תמיד בודקת בפי הטבעת. אצל תינוקות עד גיל 3 חודשים, חום הוא טמפרטורה רקטלית של 38° צלזיוס או יותר. יש לקחת תינוקות בגיל זה למיון כאשר יש חום (אין אפילו צורך בהפנייה). מקווה שעזרתי

ronron555

New member
תודה על התשובות

לגבי הויטמין על המוצץ..ניסיתי..עד שזה מגיע להם לפה בקושי נשאר משהו על המוצץ בטח לא 2 טיפות

התשובות שלי

1. אני קונה ויטמין D של לייף ואין טפטפת אלה בקבוק לחיץ וכשאני מחליפה להם חיתול כל אחד מקבל טיפה לפה בלי שהם יגעו בפייה. 2. עם הגרייפווטר אני נותנת לתוך הפה ואז שוטפת במים מורתחים טוב טוב מבפנים ומבחוץ. 3. לחיסון צהבת בד"כ אין תופעות לוואי. 4. מדידה בצוואר אני לא מכירה אבל חום אצל יילודים עד 6 שבועות מחייב הגעה למיון. יש סיבה שאת מודדת חום?

חום בצוואר..

זאת הדרך בפגיה/ תינוקיה לוודא שהם שומרים על חום גוף מחוץ לאינקובטור זה רק מדד ראשוני. לצורך מדידת חום תמדדי בטוסיק וכמובן בזהירות כמו שריקה אמרה... ויטמין D אני מטפטפת ישירות לפה מגבוה ובזוית של הבקבוק שלא ישפך יותר... לטעמי לא כזה נורא אבל את יכולה לתת גם על קצה כפית או על המוצץ... בהצלחה

kookadoo

New member
ויטמין די של לייף מאד נח מהבחינה הזו

בקבוקון פלסטיק לחיץ שבקצה שלו פיה צרה. לא נראה לי שיכול להתפרק וקל יותר לשלוט בטיפות בו, בניגוד לבקבוקונים האחרים שהיו לנו של ויטמין די וברזל, שיש להם מעין פקק פלסטיק שצריך לפעמים לנער כדי להוציא טיפות.

meitalsh3

New member
גם עונה

1. בהתחלה הייתי מטפטפת על המוצץ, ברגע שהבנתי שיותר מחצי לא נכנס אני מטפטפת ישירות לפה בלי שהפייה נוגעת בשפתיים, מגובה וזה בסדר. 2. לא השתמשתי בגרייפווטר אלא במשהו בטן של הדס, אז נותנים במזרק. 3. אין תופעות לוואי בחיסון הראשון. התופעות לוואי הן בחיסון של גיל חודשיים. 4. אותי בפגייה לימדו למדוד חום בבית השחי ( יש אפילו מדי חום שרשום עליהם שזה מתאים למדידה גם בבית שחי) אבל אחרי גיל חודשיים כברהתחלתי למדוד רקטלי. מקווה שעזרתי

כמה תשובות גם ממני... למרות שנראה שנאמר הכל

1. ויטמין די מהרגע שהתחלנו לתת אני שמה 2 טיפות על המוצץ ואז לפה. 2. לגבי הגרייפווטאר אני גם ניסיתי כל מיני כאלו ובסוף הגעתי לגרייפווואר. הם קצת עזרו לבנות אבל גם הרופאים שלהן וגם האחות בטיפת חלב אמרו שזה יותר בשבילנו מאשר עבורן. ואין וודאות לגבי ההשפעות של זה. אז החלטנו לוותר ובמקום הייתי קופצת איתן על כדור פילאטיס שהן שוכבות עם הבטן על היד שלי. היה עוזר מאד.. ודרך אגב אצלנו היו גזים תק׳ ארוכה מעבר ל 3 חודשים לצערי. אבל בסוף גם זה עבר ( ואז עברנו לשיניים :)) . אבל אם את בכל זאת משתמשת הגרייפווטאר אז אנחנו טיפטפנו ישירות. סימנתי לי פעם אחת כמה בדיוק יוצא לי לתת להן על הטפטפת עצמה ואז הייתי ממלאה בדיוק את הכמות בלי חשש שישפך יותר מידי. זה לטעמי הכי טוב כי ככה אין חשש שישפך יותר מידי. 3. לגבי החיסון אני לא זוכרת את שמו ( אם תתעטשי אני אבדוק בספר שלהן) אבל החיסון הראשון אמור להיות ללא תופעות לוואי. הצהבת מתחילים בחיסון של חודשיים ואז יש אותו ב 4 ו 6 חודשים שוב. זאת סדרה של 3 חיסונים הצהבת. אבל החיסון של גיל חודש הוא ללא תופעות לוואי. 4. לגבי מדידת חום אצל תינוקות: מודדים במצח או בבית שחי ורק אם יש חשש לחום, כלומר שבבדיקה הראשונית זה מראה שיש חום אז מודדים בטוסיק כי זה מדויק יותר. חום אצל תינוקות, שוב לפי הרופאים שלהן והאחות בטיפת חלב, זה מעל 38.1. רק אז אני נותנת אקמולי. באופן כללי אני נגד נורופן גם אצל מבוגרים כי הוא מתפרק פחות טוב בגוף ומתרכז יותר בכבד. אז אני מעדיפה אקמולי. 5. מקווה שהצלחתי קצת לעזור ושיהיה בהצלחה והרבה נחת.

חן 80

New member
אנחנו יוצאים

ההחלטה האם לצאת או להישאר בבית תלוייה בך אנחנו יוצאים כל שבת למשפחה- להורים שלי או של בעלי, או לסבא של בעלי. מפתחים גם שם שגרה, אבל זה שונה. מכינים הכל הכל בבית- בגדים, טיטולים, פיג'מות, לוקחים מטרנה, בקבוקים, מוצצים וכל מה שהם ישנים איתם (אצלי אחת נרדמת עם חיתולי ואחת עם דובי) מקלחות אצל סבתא, בקבוקים ולישון בגדול השגרה היא אותה שגרה, רק שיש גם סבא וסבתא ודודים.. שני שינויים- אני מרדימה אותן בעגלה (סיטי מיני, והן בנות שנה וחודשיים כבר) ולא במיטה. אפשר גם בלולים- מה שנוח. וכל ההשכבה נעשית יותר מאוחר אני חושבת שלא צריך לפחד מלצאת, וגם אם פעם בשבוע ילכו לישון יותר מאוחר- לא ייפול העולם. אני לא חושבת שצריך להפסיק לחיות, אלא פשוט ליצור שגרה שמתאימה גם להם בסופי שבוע. חשוב לתכנן ו7לקחת הכל מראש, ובהתחלה זה קשה אז אפילו אפשר להכין רשימה של כל מה שתצטרכו, אבל זה באמת אפשרי.. וכשיש חום- עדיף לא ליסוע למוקד או מיון ולא לחטוף שם עוד מחלות,ף בתנאי כמובן שהחום סביר ולא מעבר ל- 40 מעלות, ושאין פרכוסים.. אז אפשר לתת נורופן/ אקמולי, אמבטיה רגילה שפשוט משאירים בה את הילד ולאט לאט מתקררת מאדו מורידה את החום ומשפרת את ההרגשה של הילד מסייעת לחזור לישון...

למעלה