כמה שאלות קטנות בהקשר לחוזה דירה......

מולדבי

New member
כמה שאלות קטנות בהקשר לחוזה דירה......

יש לי כמה שאלות קטנות בקשר לחוזה דירה שברשותי ולפני חתימה: בעל הדירה דורש שאני אעשה פוליסת ביטוח, האם הדבר הזה מקובל שהשוכר ישלם על זה (ושזה דרוש...) ? אני ביקשתי מבעל הדירה שיוסיף לחוזה סעיף שאני יכול לעזוב את הדירה לפני סוף תקופת השכירות, בהתראה מראש, ובתנאי שבעל הדירה יגיע להסכם עם השוכרים החדשים, העניין זה שהוא לא הסכים, והוא מסכים שאני כן יכול לצאת לפני אבל עם פיצוי של גובה שכר דירה לחודשיים. הסעיף הזה מאוד חשוב לי (אבל מצד שני אני מפחד להפסיד את הדירה הזו, כי ת'כלס הבעל בית יכול למצוא משכירים בכמה דקות......), השאלה היא, איך בכל זאת אני אוכל לשכנע אותו להוסיף את הסעיף לחוזה, מה אתם ממליצים לי להגיד לו כדי כן לנסות לרכך אותו ? תודה.

כמה תשובות

לגבי הביטוח- יש ביטוח מבנה ויש ביטוח תכולה. ביטוח מבנה זה נגד נזקים לדירה כתוצאה מפיצוצי צנרת, שריפה, רעידת אדמה, דברים כאלה- אין שום סיבה שהשוכר יעשה. הדירה היא לא שלך, אז למה שאתה תבטח אותה? אם יקרה לה נזק אז אתה תפוצה? ממש לא. אם בעל הדירה דורש את זה אז הוא נצלן וזה לא אומר שהוא לא יקבל את זה אם כמו שתיארת "הוא יכול למצוא משכירים בכמה דקות". רק חבל שאותך הוא ינצל, לא? לגבי ביטוח תכולה- זה שיקול שלך אם לעשות את זה כי זו התכולה שלך . לא עסק שלו וגם לא נראה לי שלזה התכוון בעל הדירה. לגבי סעיף פיצוי- זה ממש ניצול, תחשוב על זה- הוא בעצם רוצה לגבות שכירות כפולה על אותם חודשיים על דירה אחת. זה שיא הניצול. עצה שלי- תעמוד על שלך, או שהוא ישנה את העמדה שלו או שהוא ישכיר למישהו אחר. לא נראה לי שיהיה לו קל למצוא מישהו בתנאים האלה כי שוכר נורמלי שהוא לא נואש ברמות לא יסכים להיות פרייאר ברמה כזו.

Fun Fair

New member
צודק במליון אחוזים!

ביטוח מבנה= ביטוח של בעה"ב **נטו** אם הבית נשרף, מה שמעניין אותך זה התכולה (שלך), לא המבנה. ביטוח תכולה הוא דבר שמומלץ תמיד (עולה לי בשנה 600 ש"ח בערך לכיסוי של עד 200,000). לגבי עזיבה מוקדמת- אצלי בחוזה מותנה בהתראה של 30 יום או במציאת דייר חלופי שמקובל על בעה"ב. כל דבר אחר- זה סחיטת כספים שלא לצורך...

למעלה