כמה שאלות על חשיפה מאוחרת ל CMV

כמה שאלות על חשיפה מאוחרת ל CMV ../images/Emo140.gif

לפני כחודש ביליתי כמה שעות טובות עם חברה והבת שלה, ומסתבר שבמהלך הימים ההם בדיוק התחילה לה מחלה שהתבררה בהמשך כמחלת הנשיקה. אחרי לחץ כביר מצידי (הרופאה שלה לא רצתה) היא נאותה לעשות בדיקה לוירוסים, והיום הודיעה לי שאכן - זה היה CMV...
אני שלילית
והפעם האחרונה שנבדקתי היתה בערך בשבוע 26. אני היום בשבוע 31. בזמן שבילינו ביחד הייתי בשבוע 27. לא הייתי חולה במהלך החודש הזה, אבל אני יודעת שהדבקה יכולה להיות גם א-סימפטומטית. אני גם יודעת שהסיכון בשבועות האלה הוא לא נוראי, אבל בכל זאת אשמח לשמוע אם מישהי יודעת: א) בהנחה שיש גם "זמן דגירה" לוירוס, מתי יהיה הזמן הכי טוב לבדוק אצלי נוגדנים? ב) מישהי יודעת להגיד פחות או יותר מה הסיכון בהדבקה מאוחרת, מה אמורים לעשות, איזה מעקב, מה עושים אם העובר נדבק? (ברור שלא לכיוון של הפלה ח"ו, אבל אם צורך לטפל אחרי הלידה וכו'...) תודה!!!

את יכולה כבר להבדק

צריך שבועיים - שלושה מן החשיפה, וזה יש לך. ככל שמתקדם ההריון הסיכון להדבקות (של העובר, אם את נדבקת) גדל, אבל הסיכון לפגיעה קטן. ראשית הבדקי. סביר שיצא שלילי. אם יצא חיובי, להתייעץ עם מומחים בתחום, כדי להחליט אם בכלל לבצע דיקור ומתי, האם לבצע MRI מח, מתי לבצע סיקירות ואיזה בדיקות לבצע לאחר הלידה. הרבה בריאות!

למעלה