כמה שאלות על איזור הצפון

חן המלך2

New member
כמה שאלות על איזור הצפון

היי,יש לי כמה שאלות על אזור הצפון: 1.הגשרים האלו שיגשרו בין כביש 75 לכביש 22 שעוברים מעל מרכזית המפרץ מתקדמים בקצב ממש מהיר....יש תוכניות לפתוח אותם לפני מרץ 13? 2.חוץ מהגשרים האלו מה עוד הולך להיבנות שם?כאילו זה חלק מהעוקף קריות או שאלו שני דברים שונים? 3.מתי האיצטדיון החדש בחיפה אמור להיפתח רישמית? 4.האם העבודות על גשר המטרונית בצומת קריית אתא באמת יסתיימו בחודש ספטמבר הקרוב? 5.ראיתי שמול קיבוץ יגור עשו איזשהו אתר בנייה...מה הולך בדיוק להיבנות שם? 6.המחלף בצומת המוביל:שינו שם הכל,עכשיו כאילו ביטלו שם את הרמזור לפנייה שמאלה ואז ימינה לכיוון טבריה,ועשו את כל הדרך ישר במקביל לגשר...בשביל מה זה?מתי כל המחלף הזה יפתח?בתכלס זה יגרום לזה שלא יהיו פקקים בצומת המוביל? 7.אחרי שיפתח עוקף קריות,והגישור בין 75 ל22,כמה זמן אמורה לקחת נסיעה מחיפה לקריות?כמה זמן אמורה לקחת נסיעה מנהריה לחיפה ובכלל מהצפון לחיפה?כמה זמן לוקח נסיעה היום מחיפה לטבריה,וכמה זמן תיקח אחרי שיפתחו את מחלף המוביל? 8.מה זה העבודות בנייה של כבישים שעושים ליד אלון הגליל ושפרעם?לאן זה קשור? תודה

levo54

New member
תשובות מאוד חלקיות

2. אמור להבנות באיזור בנוסף חיבור למנהרות הכרמל ישירות מכביש 22. 5. זה הכנה לבניית מחלף יגור שאמור להפתח ב2013 6. המחלף אמור להוריד את העומס והפקק הקבוע שיש בצומת המוביל וליצור רצף של כביש דו-נתיבי מצומת גולני עד צומת ישי בעצם רוב כביש 77, המחלף אמור להפתח ב2012, השינויים שעשו הכרחיים ככל שמתקדמת הבנייה ככה גם עשו שינוי במחלף סומך שגם בו הייתה פנייה ימינה ואז שמאלה שביטלו ועשו הכל ישר. 8. מרחיבים שם הכביש ומשפרים באופן כללי את הבטיחות באיזור, במיוחד צומת אלון הגליל אשר מאוד עמוסה. הייתי עונה לך על עוד אבל לצערי אני לא בקיא מספיק כדי לתת יותר מהשערות.

eyalmel

New member
עוד תשובות

1. אם יספיקו לגמור לפני, יפתחו לפני. אני באמת לא יודע מה יש להם לעשות שם עד מרץ 13, זה נראה כאילו יכולים לסיים שנה מוקדם יותר. 4. הצד המזרחי של גשר מוטה גור כבר מוכן. יש סיכוי טוב שגם הצד המערבי יהיה מוכן בזמן. 7. מאיפה בחיפה לאיפה בקריות? כשיוצא לי לנסוע באמצע הלילה, אז זה בערך 15 דקות מלב המפרץ לצפון הקריות. קח בחשבון שב-22 לא יהיו רמזורים ותבין למה אפשר לצפות (אבל תלוי פקקים על 22 עצמו)

חן המלך2

New member
הבנתי

לגבי 5:מה המטרה של מחלף יגור?איפה הוא יתחיל ואיפה הוא יסתיים? לגבי 2:למי שיבוא מכיוון טבעון והעמקים,איפה ייצא לו לעלות על הגשר שיקשר בין כביש 22 לכביש 75? לגבי 8:כשהכביש יורחב,כמה נתיבי נסיעה יהיו בו?

levo54

New member
עוד תשובות

תשמע היום צומת יגור הוא אחד הצמתים העמוסים בצפון, יש לך עומס תנועה שמגיעה מ4 כיוונים שונים, מחלף יוריד את הפקקים והעומס בנוסף יחד עם המחלף אמורה להבנות שם הפרדה מפלסית לרכבת העמק ואולי אפילו לרכבת הקלה לנצרת עילית שהיה דיבור עליה הנה קצת יותר מידע http://www.iroads.co.il/content/כביש-7075-–-מחלף-יגור אפשר כבר היום לראות את המחלף פחות או יותר בצומת לב המפרץ, העלייה מתבצעת בדיוק מאותו כיוון שהם מגיעים, במקום להמשיך לרמזור של לב המפרץ פשוט עולים על הגשר. 8 הרעיון הוא להרחיב את הכביש בסופו של דבר ל2 נתיבים לכל כיוון ככה שבין צומת המוביל לצומת סומך יהיה כביש רצוף דו-נתיבי.

חן המלך2

New member
אהה אוקיי

ומתי הכביש יהיה דו נתיבי מורחב ומוכן במלואו? הכוונה לגבי לב המפרץ מי שיגיע מכיוון טבעון יסע ישר כל הזמן דרך הכביש מאחורי הקניון של נשר ויעלה על הגשר שיוביל אותו עד 22?הגשר הזה יהיה מוכן לפני העוקף קריות?

למעלה