כמה שאלות לפני שאני מתחילה את מסלול הלימודים

adi019

New member
כמה שאלות לפני שאני מתחילה את מסלול הלימודים

אני מעוניינת ללמוד עיצוב גרפי או אנימציה... אין לי מושג איפה להתחיל... איזה מכללה \ אונברסיטה נחשבת הכי טובה... האם יש בכלל ביקוש בתחום זה..? אם כן באיזה תחום הכי מומלץ ללכת ... האם אתם מכירים מכינות טובות שיוכלו להכין אותי ? אני ממש צריכה הרבה מידע כי ממש שאין לי מושג בכל התחום ואני ממש רוצה ללמוד את זה. תוכלו לתת לי רשימה קטנה של מכללות שדי נחשבות בתחום? תודה רבה על כל העזרה.!

bambambalit

New member
יש הבדל גדול

עיצוב גרפי זה בדרך כלל לפרינט ואנימציה זה תנועה מן הסתם יש הבדל בתוכנית הלימודים וגם בהמלצות שתקבלי. למיטב ידיעתי באנימציה הכי נחשבים זה בצלאל. בעיצוב גרפי יש רבים טובים יותר וטובים פחות. אני ממליצה לך לחפש מקום שנותן בשנה הראשונה אפשרות להכיר את העולם גם בעיצוב גרפי וגם באנימציה. כך תוכלי יותר בכלות להליט על ההמשך ואם תמשיכי באותו מקום שהתחלת אז השעות שלמדת מוכרות לך להמשך. מכינות בד"כ מכינות לתיק עבודות למי שיודע לה הוא מעוניין להתקבל. לדעתי אנימציה זה מקצוע קשה שדורש הרבה שעות של עבודה קשה והמון סבלנות. אם תרצי המלצה אישית תפני אלי במסר

כמה תשובות

המכללות הכי טובות בתחום התקשורת חזותית (עיצוב גרפי) הן- בצלאל, שנקר, המכון הטכנולוגי חולון, וויצ"ו בחיפה. האקדמיה הטובה ביותר ללימודי אנימציה היא בצלאל. ניתן (בבצלאל) לקחת קורסים באנימציה גם מתוך המחלקה לתקשורת חזותית, ובנוסף בתקשורת חזותית יש מסלול התמחות הנקרא ברודקאסט שהלימודים בו כוללים גם אנימציה. אפשר לראות גם בעבודות גמר של בוגרי תקשורת חזותית בבצלאל גם סרטי אנימציה מוצלחים מאוד. באשר למכינות, אני ממליץ על סטודיו 6B.

scalla

New member
אני רק אצטרף לאינקוגניטו5...

אני לא חושב שאפשר להטיל היום ספק שלימודי אנימציה, הכי טוב ללמוד בבצלאל (למרות כמות הטמבלים שלומדים שם). אבל בכל זאת אני אציין משהו שאמר מרצה בבצלאל בדיון בפורום אחר. שאולי זה ישמע תמוהה, אבל נראה שאנשים שלומדים תקשורת חזותית ולוקחים השלמות קורסים באנימציה, פשוט יותר טובים לרוב. לטעמו זה כנראה בגלל הראיה הגרפית.

למעלה