כמה שאלות לגבי קניית מחשב נייד מאיביי

saharco

New member
כמה שאלות לגבי קניית מחשב נייד מאיביי

אני ממש חייב עזרה עם זה. שאלה טכנית קטנה: מה עדיף מעבד i3 2.1hz או core 2 duo 2.4hz? השימוש שלי הוא בעיקר מדיה (לראות סרטים בסדרות hd, מוזיקה, הרבה אינטרנט ועריכת תמונות ווידאו) כרטיס המסך הוא nvidia geforce 320 ו4gb זיכרון. וכמה שאלות על המשלוח: (שהם הכי חשובות לי!) 1.הבנתי שאין מכס על מחשב אלא רק מע"מ (שזה 16.5 אחוז). האם הכוונה גם במשלוח מחול? או רק למי שבא עם מחשב חדש מחו"ל? 2. האם הוא יכול להישבר במשלוח? זה נראה ממש מסוכן כי אם הוא מגיע כמו מזוודות בטוח הוא יגיע תקול.. 3. האם יש מצב שהוא לא יעבור במכס ואני לא אצטרך לשלם מע"מ? ואם הוא כן יעבור במכס איפה אני משלם עליו מכס ומאיפה אני אקח את המחשב? 4.המשלוח USPS Priority Mail International , תוך כמה זמן יגיע לבית שלי? תודה רבה!!!!!!!!!

RoyBO

New member
תשובות על משלוח

1. המע"מ זה 16% וזה כולל את מחיר המשלוח גם אז קחי זאת בחשבון. זה לא משנה אם הבאת לבד או במשלוח. 2. ברור שהוא יכול להשבר, במרכז החבילות הדואר, במכס פותחים את החבילה ובגלל שהם סוגרים אותה בדר"כ בצורה גרועה מאוד והחבילות בדואר ממש מושלחות פיזית אז הסיכוי לשבר גבוה מאוד. חבר ללימודים שלי קרה לו הדבר הזה. 3. את תקבלי הודעה מהמכס, תוזמני אליהם, תשלמי שם את המע"מ ותוכלי לקחת את המחשב. 4. לפי מה שהשולח מפרט לך.

saharco

New member
יו איזה באסה :/ בניתי על לקנות את המחשב השבוע

אם הוא יישבר אז לא כדאי לי .. ועוד אתה אומר שהסיכוי מאוד גבוה.. אז איך אנשים מבצעים ככה משלוחים? איך אפשר להסתכן ככה??

RoyBO

New member
הסיכון הוא די גבוה

לא 70 אחוז אבל גם 15 אחוז סיכון לא הייתי לוקח אתה צריך לעשות את החישובים של מע"מ כמו שהסברתי לך וכמו כן לקחת בחשבון עלות של החלפת מקלדת (150-250 ש"ח). לדעתי אם המחשב הוא לא סוס מירוצים לגיימרים או אדריכלים אז אין סיבה לקנות באיביי

saharco

New member
אולי אני אלך למחלקת מכס בנתבג

אולי אני אלך אליהם ואני אדבר איתך שיתנהגו איתה בעדינות.. לא יודע :/ סביר להניח שהם לא ישימו עליי אבל שווה לי לנסות, לא? אז אתה אומר שבעצם הבעיה של הסיכון היא בארץ ולא בחו"ל..? אין לך שום הצעות מה אפשר לעשות עם זה?

RoyBO

New member
כמובן שצריך מוכר אמין באיביי

ושיהיה ביטוח נורמלי על המשלוח עצמו מעבר לזה אין לי רעיון בשבילך אני לא הייתי מזמין כך מחשב אלא קונה ומביא בעצמי או דרך מכר שבא לישראל

למעלה