כמה שאלות חשובות

מצב
הנושא נעול.

merav6288

New member
כמה שאלות חשובות

כמה שאלות חשובות
התחלתי לעבוד במקום עבודתי באוקטובר 03 , בשנת 04 הבוס שלי ושותפו פרקו חלקית את השותפות בינהם , השותף נשאר מורשה חתימה בנוסף לבוס שילי ואילו הבוס שלי אמון על כל ההחלטות הניהוליות .לפני כחודש עברנו מקום וחברנו לחברה אחרת . לא נאמר לי על ידי הבוס האם החברה שינתה את ישותה המשפטית או כל הסבר אחר על השינוי . אגב גם לעובדי החברה החדשה לא הוסבר מעמדנו.הסתבר לי שהחברה אכן שינתה את מעמדה המשפטי כי התבקשתי לא להוציא חשבוניות על שם החברה הקודמת אלה להמתין קצת ולהוציא חשבוניות על שם החברה החדשה.לא קיבלתי עדיין את משכורת יולי כך שאין לי מושג מי משלם אותה.אם אכן מעמדה המשפטי של החברה שונה ידוע לי שאני זכאית לפיצויי פיטורים ולסגירת חובות מהחברה הקודמת כגון ימי הבראה שלא שולמו לי לעולם ,ימי חופש שצברתי. אני חוששת שהבוס שלי ינסה לחמוק מהתשלומים הנ"ל או לפחות לדחות אותם . האם יש באפשרותו להשאיר אותי כעובדת בחברה הישנה בעוד שכל שאר העיניינים מתנהלים בחברה החדשה? אם אני אתבקש לא לקבל את הפיצויים עכשיו ולצבור ותק נוסף בחברה החדשה מה המלצתך? אופציה נוספת שקיימת היא שאני אקלט כעובדת חדשה בחברה צבירת הוותק תחל מחודש יולי השנה ,אני לא אקבל את הפיצויים עכשיו אלה רק כשאני יעזוב או יפוטר מה המלצתך בתרחיש הנ"ל? ברור לי לחלוטין שאם ביום מהימים אני יעזוב את החברה מרצוני אני לא אקבל פיצויים אני חוששת לא לנצל את חלון ההזדמניות הנ"ל ולהפסיד את הפיצויים גם על השנתיים . בעיה נוספת היא ימי החופש שלי , אני נמצאת בטיפולי פיריון הבוס שלי יודע על הטיפולים הנ"ל עוד בשלב ראיון העבודה. על פי חוק אני זכאית ל- 3 ימי מחלה בכל מחזור טיפולים ,בפועל אני נעדרתי בכל אחד ממחזורי הטיפול יום אחד מלא ועוד שעות ספורות פה ושם לבדיקות. בשיחה שהייתה לנו הרגשתי שהוא רוצה לקשור את ימי העדרותי בגלל הטיפולים לימי החופש שלי האם זאת אפשרות קיימת מבחינתו? שאלה אחרונה ימי ההבראה שאני זכאית להם ולא קיבלתי אותם עד עכשיו האם אני יכולה לדרוש את ימי ההבראה של השנה הקודמת בתוספת ריבית ? אך אני נמנעת מתשלום מס גבוה בגין תשלום שנתיים של הבראה? תודה מראש

שיר ורד

New member
תשובה חלקית

כמה שאלות חשובות
התחלתי לעבוד במקום עבודתי באוקטובר 03 , בשנת 04 הבוס שלי ושותפו פרקו חלקית את השותפות בינהם , השותף נשאר מורשה חתימה בנוסף לבוס שילי ואילו הבוס שלי אמון על כל ההחלטות הניהוליות .לפני כחודש עברנו מקום וחברנו לחברה אחרת . לא נאמר לי על ידי הבוס האם החברה שינתה את ישותה המשפטית או כל הסבר אחר על השינוי . אגב גם לעובדי החברה החדשה לא הוסבר מעמדנו.הסתבר לי שהחברה אכן שינתה את מעמדה המשפטי כי התבקשתי לא להוציא חשבוניות על שם החברה הקודמת אלה להמתין קצת ולהוציא חשבוניות על שם החברה החדשה.לא קיבלתי עדיין את משכורת יולי כך שאין לי מושג מי משלם אותה.אם אכן מעמדה המשפטי של החברה שונה ידוע לי שאני זכאית לפיצויי פיטורים ולסגירת חובות מהחברה הקודמת כגון ימי הבראה שלא שולמו לי לעולם ,ימי חופש שצברתי. אני חוששת שהבוס שלי ינסה לחמוק מהתשלומים הנ"ל או לפחות לדחות אותם . האם יש באפשרותו להשאיר אותי כעובדת בחברה הישנה בעוד שכל שאר העיניינים מתנהלים בחברה החדשה? אם אני אתבקש לא לקבל את הפיצויים עכשיו ולצבור ותק נוסף בחברה החדשה מה המלצתך? אופציה נוספת שקיימת היא שאני אקלט כעובדת חדשה בחברה צבירת הוותק תחל מחודש יולי השנה ,אני לא אקבל את הפיצויים עכשיו אלה רק כשאני יעזוב או יפוטר מה המלצתך בתרחיש הנ"ל? ברור לי לחלוטין שאם ביום מהימים אני יעזוב את החברה מרצוני אני לא אקבל פיצויים אני חוששת לא לנצל את חלון ההזדמניות הנ"ל ולהפסיד את הפיצויים גם על השנתיים . בעיה נוספת היא ימי החופש שלי , אני נמצאת בטיפולי פיריון הבוס שלי יודע על הטיפולים הנ"ל עוד בשלב ראיון העבודה. על פי חוק אני זכאית ל- 3 ימי מחלה בכל מחזור טיפולים ,בפועל אני נעדרתי בכל אחד ממחזורי הטיפול יום אחד מלא ועוד שעות ספורות פה ושם לבדיקות. בשיחה שהייתה לנו הרגשתי שהוא רוצה לקשור את ימי העדרותי בגלל הטיפולים לימי החופש שלי האם זאת אפשרות קיימת מבחינתו? שאלה אחרונה ימי ההבראה שאני זכאית להם ולא קיבלתי אותם עד עכשיו האם אני יכולה לדרוש את ימי ההבראה של השנה הקודמת בתוספת ריבית ? אך אני נמנעת מתשלום מס גבוה בגין תשלום שנתיים של הבראה? תודה מראש
תשובה חלקית
א. אני מבין שהחשבוניות שהזכרת אינן קשורות למשכורתך אלא לחשבוניות שאת מוציאה כחלק מעבודתך בחברה. (אחרת את אולי בכלל עצמאית ולא שכירה על כל המשתמע מכך). ב. כל עוד לא נאמר לך אחרת, את עדיין מועסקת של החברה המקורית, אך כדאי שתוודאי זאת. איך מוודאים, לבדוק איזה חברה חתומ על הצקים / מעבירה את השכר לבנק. כמו0כן, אם את עוברת חברה, את צריכה למלא מחדש את טופס 101 למס הכנסה. ג. ניתן להמשיך להעסיקך בחברה אחת, כאשר הפעילות העסקית בחברה בה את עובדת, מתבצעת לטובת חברה אחרת. במקרה זה מעמדך דומה למעמד של עובד חברת כח אדם, אם כי כנראה שאינך נחשבת לעובדת של חברת כח אדם ולו מסיבה שהחברה בה עבדת איננה מוכרת כחברת כח אדם. ד.תפני לבוס ותבררי מה בדיוק המעמד שלך והאם את מועברת לחברה החדשה או ממשיכה להיות מועסקת של החברה הקודמת. ה. המעסיק לא יכול לכפות עלייך להפוך ימי מחלה לימי חופשה. אבל, זכותו של המעסיק לא לשלם שכר על יום מחלה ראשון בכל תקופת מחלה ואז לא תקבלי כלל שכר בגין אותם ימים שאת נעדרת לצורך הטיפולים. כמובן שאם המעסיק משנה את התנאים בדיעבד זוהי הרעת תנאים. אך אני לא בטוח שזו הרעת תנאים מהותית המזכה בהתפטרות בתנאי פיטורים. כמובן ,שאם תעברי להיות עבודת של החברה השניה ושם משלמים ימי מחלה על פי חוק, זכותם תהיה לא לשלם לך בגין אותם ימי מחלה בודדים. ו. אם טרם קבלת ימי הבראה, זכותך לקבל דמי הבראה במועד בו משולמים דמי הבראה ליתר העובדים בחברה. אם למשל מועד תשלום דמי ההבראה הוא בחודש אוגוסט (מקובל בהרבה מקומות עבודה במשק), זכאותך לקבלת דמי הבראה, תהיה רק במשכורת של חודש זה, כי באוגוסט 2004, עדיין לא היית זכאית , כי לא עבדת שנה, ועתה את אמורה לקבל דמי הבראה בגין כל התקופה מתחילת עבודתך ועד כה. ז. מס הכנסה מחושב על פי השכר המצטבר בכל שנת העבודה, כך שכנראה לא מדובר בתשלום מס גבוה במיוחד. (ביטוח לאומי ומס בריאות משולמים על בסיס חודשי).

מצב
הנושא נעול.
למעלה