כמה שאלות בנושא שירה מודרנית

מור1987

New member
כמה שאלות בנושא שירה מודרנית

אני מנסה למצוא את התשובות לשאולות הבאות: מהו מבנה שיר מעגלי / פתוח/מתהפך / הדרגתי מזה פסיחה / גלישה וזהו נכון לעכשיו.. אני מקווה שיענו לי מהר בכל מקרה תודה רבה רבה רבה לכל העונים והעונות !!!

קסנדרה*

New member
כמה תשובות בנושא השירה.....

שיר מעגלי - שיר בו השורה הראשונה והשורה האחרונה זהות. השורה האחרונה חוזרת על השורה הראשונה וסוגרת מעגל. שיר פתוח - סיום השיר פתוח. סיום שכל אחד יכול לפרש לפי הבנתו. שיר מתהפך - שיר שבתחילתו ניתן להבין את הרעיון בדרך מסויימת ובסופו מסתברת משמעות אחרת. לדוגמא: השיר של ביאליק "אֵיך" - בשיר הזה אנו מתרשמים שביאליק כותב על יחסי האדם לבין אלוהיו ובסוף השיר מתברר שהוא כותב על אהובה. שיר הדרגתי - כשאנו מבחינים בהתפתחות הדרגתית בתאור, ברעיון. לדוגמא בשירו של הרשב"ג: "כתונת פסים לבש הגן ומעיל תשבץ עטה כל עץ כל ציץ חדש לזמן חוּדש..." כאן מתוארת הפריחה באביב בהדרגתיות בגן. בתחילה העץ, אח"כ הציץ וכו'. פסיחה/גלישה - שיר שבו הכתיבה במשפט תחבירי מקוטע. את פוסחת או גולשת משורה לשורה בקריאה בכדי להבין, לכן בשיר כזה לא יהיו סימני פיסוק, רק נקודה בסוף. שיר של דן פגיס לדוגמא: "כאן במשלוח הזה אני חוה עם הבל בני אם תראו את בני הגדול קין בן אדם תגידו לו שאני." אם תקראי את השורה האחרונה ותחזרי לראשונה תוכלי לסגור את המשפט. קסנדרה

מור1987

New member
וואי תודה רבה !!!

סוף סוף אני אשכרה מבינה משהו בספרות תודה רבה, אגב מאיפה את יודעת על הספרות ? למדת את זה? (אם אפשר לשאול)

קסנדרה*

New member
מור חביבה בבקשה ../images/Emo13.gif

אני כאן כדי לענות על שאלותיכם בין היתר
בהצלחה. קסנדרה

למעלה