כמה שאלות....אני לא מצליחה לשרשר

עדידושש

New member
כמה שאלות....אני לא מצליחה לשרשר

משום מה... 1. ליוקה, ובאופן כללי- יכול להיות שמינון המשחה נגד כדורי פרווה כ"כ שונה בין מה שהומלץ לך לבין מה שהומלץ לי???? 2. מאיה- ה עם הגורה הלבנה? אני מחר קופצת לקנות חומר נגד פשפשים- אז אני אשאל במרפאה מה קורה....

עדידושש

New member
ושאלה נספת כללית- יכול להיות

שהרבולושן לא עובד לחודש ? שמתי לפושטק לפני כ-3 שבועות והיום הוא הביא אורח לארוחת הערב, פשפש קטן ומאוד לא נחמד....אז אני אשים לו מחר שוב, למרות שלא עבר חודש...אבל זה נראה לי מוזר ולא היה ככה עד עכשיו....

יוקה

New member
כמה אפשרוות:

1. יכול להיות. אחרי הכל מדובר בתנאי אקלים שונים בארץ לעומת ארץ הייצור. 2. חלק מהפרעושים מפתחים עמידות (הם אלופי האבולוציה והשרידות בהיותם חרקים עקשנים ועתיקי יומין). 3. אולי מדובר בפרעוש תועה (תוכלי לבדוק אם יש עוד..) 4. אולי המינון היה חלש (יש אמפולות במינונים שונים לפי מישקל החתול). לא הייתי שמה עוד רבולושן לפני התייעצות עם הוטרינר לפני תום התקופה. אגב, הוטרינרית שלנו טוענת שרבולושן מוצלח במיוחד בגורים קטנים, וממליצה יותר על אדוונטאג' כנגד פרעושים. אני מיישמת את ההמלצה בהצלחה.

עדידושש

New member
אני כמובן אשאל את הוטרינרית, אבל

אדוונג' ופרונטליין לא החזיקו מעמד בחצר שלנו אפילו שבועיים- ורק הרבולושן עד עכשיו הצליח להחזיק מעמד חודש ועוד קצת לפעמים... הבעיה העיקרית היא שפושטק מסתובב בחצר, ובא במגע עם חתולי רחוב חביבים (כמה יותר וכמה פחות), שבטוחני שמשאילים לו בשמחה חלק מהפשפשים....

יוקה

New member
המורה לתנ"ך בכיתה ב' לימד אותנו

ש-"ו" ו-"י" בשפה העברית הקדומה מתחלפות ביניהן (חווה - אם כל חי וכן הלאה). הנה הצדקתי את אותו שיעור... חה חה חה.

יוקה

New member
בהחלט כן עדידוש. היכנסי נא פנימה.

אני החלטתי על דעת עצמי לגבי המינון שהוא מחצית ממה שהוטרינרית המליצה והרבה הרבה פחות ממה שכתוב בעלון של המישחה (אני תמיד חושדת בייצרנים שהם מפריזים בהמלצות, כדי שנרכוש יותר במרוצת הזמן והם ירוויחו). למה? התחלתי במינון נמוך כדי לראות קודם כל אם נושי "סובלת" את הטעם והיא התאהבה. טילי בכלל לא צריכה עזרה כזו, אבל היא רוצה "גם"... מכיוון שלא ניצפו יותר הקאות של כדורי שיער של נושי, החלטתי להמשיך במינון הנמוך (זה עלול גם לגרום לשלשול בכמות גדולה יותר). אם הומלץ לך ע"י ה-וט - קבלי את עצתו או נסי קצת פחות כדי לראות איך פושטקון מגיב.... מאמינה שהוא יאהב את זה, על תקן "קרם קאראמל".

עדידושש

New member
אבל יוקה- זהו בדיוק, שפושטק מקבל

הרבה פחות מנושי וטילי.... הוא אמור לקבל 2 כפיות קטנות פעם בחודש...וגם הוא אוהב את זה, ואין בעיה לתת לו יותר...אבל גם לי נאמר לו ללכת לפי ההוראות על הקופסה ל המשחה, כי זה יעשה לו שלשול.... נראה, אני אשאל היום שוב את הוטרינרית....

יוקה

New member
לנושי הומלץ ע"י ה-וט 2 ס"מ של

ה"נקניקון" שיוצא מהשפופרת. אני נותנת כ-1.5 ס"מ, אבל בוודאי לא כפית. פושטקי גם איננו חתול "פרסי" בעל שיער גולש, אלא בעל שיער חצי ארוך והבעייה שלהם עם כדורי שיער פחותה בהרבה. ניתן גם להעביר אותו למזון שמטפל בבעיה. תזכירי לי מה הוא אוכל?

עדידושש

New member
כרגע פרופלאן רגיל, לפני כן פרופלאן

דיאטתי. ואני דואגת עכשיו כי עולות ממנו עננות שיער שנושר, רק כשנוגעים בו בעדינות, ואחרי סירוק- ממש עננת שיער....אז אני בטוחה שיוצא לו לבלוע יחסית הרבה שערות...

יוקה

New member
גם נושי מעלה ענני שיער לבן צחור

האוויר מלא ב"נוצות" המעופפות האנגוראיות האלה. הן נוחתות על הבגדים, על הרהיטים ובכל מקום (אני כבר לא צריכה שהיא תשב עלי כדי להיות מלאה בשיער). זה עונתי וזה חלק מה"עיסקה". נושי הגנדרנית מנקה עצמה ביסודיות אחרי כל ארוחה, לפני השינה ולפני שהיא עולה עלי לפינוקים, ובכל זאת לא מקיאה כדורי שיער יותר. לפרו פלאן יש פורמולה שמטפלת בכדורי שיער. מצורף לינק. ועדיין, אם הוא לא מקיא כדורי שיער ואת רק רוצה טיפול מונע - לא הייתי מחמירה. מספיק פעמיים בשבוע מישחה טעימה. אגב, אני לא לגמרי בטוחה אם יש בארץ את המוצר הזה, אבל כדאי לשאול ואפילו לבקש את הספק לבדוק עם המשווקים או עם היבואן.

עדידושש

New member
תודה ../images/Emo9.gif אני אמא פולניה מצויה כנראה

למרות שמנסה להתכחש לרבע הפולני שזורם בדמי....הוא משתלט...ופושטק לא מקיא (טפו טפו טפו) כדורי פרווה, אך שמעתי אותו משתנק מדי פעם אחרי ניקוי יסודי...בגלל זה הדאגה...

יוקה

New member
נושי משתנקת אחרי שתייה מהברז

בהתחלה הייתי מבוהלת ורק הוטרינר הרגיע אותי שזו תופעה נורמלית כי בצורת השתיה הזו היא בולעת אוויר וההשתנקות יזומה על ידה כדי "לרוקן את כיסי האוויר". אז אולי נסכם שפושטקי לא צריך ממש "טיפול" אלא יותר "מניעה" ולכך המישחה תספיק...? חיבוק גדול לנסיך.

עדידושש

New member
../images/Emo24.gif חיבוק חוזר לך ולחתולותייך..

הוא עכשיו הגיע לתסרוקת בוקר.....הוא בא מלא בחול מבחוץ ומחכה למברשת שלו....ועכשיו יש לי המון חול על הרצפה, המון שערות באוויר, וחתול לבן ומבריק...

למעלה