כמה נחיתות למעשה נחתו בירח עד היום? אחדות ?

כמה נחיתות למעשה נחתו בירח עד היום? אחדות ?

ומדוע כולן באותו איזור ? כלומר מובנות הסיבות הטכניות, אבל המעוף של אנשים אלו ממלא ציפיות אחרות .. והאם זה נכון שמשנה מסויימת שדי מעט לאחר נחיתה ראשונה -נפסקו הנחיתות ?ואם כן-מדוע? והצד האפל .. באמת צולם אי פעם ? יש הסברים רישמיים לשאלות האלו מצד נאסא ?
 

subatoi

New member
כל מה שאתה שואל אפשר למצוא בוויקיפדיה.

למיטב זכרוני היו בערך 6 נחיתות (מאוישות) על הירח, החל מ-69' במשך כמה שנים בודדות. למה נפסקו? כי נגמר המרוץ לחלל, כי נגמר הכסף, כי המלחמה הקרה נרגעה, כי כבר הגיעו לשיא - שילוב של הסיבות הללו. הצד האפל צולם בערך עשור לפני שבני אדם הגיעו לירח. ולמה צריך הסברים רשמיים לתשובות פשוטות לשאלות שהצגת? אלה התשובות. נראה לי שעניתי על כל השאלות, מלבד אחת שממש לא הבנתי.
 

זרדוז

New member
אני חושב ...

שזה מצוין שאתה שואל שאלות. לא את כל התשובות תמצא כאן או בוויקיפדיה. אבל זה טוב מאוד שאתה שואל שאלות. ממש כמו שלירח יש צד אפל, כך גם בתחום הישגי המדע והחלל, לעתים יש צד אפל מאוד.
 
תשובות מלאות לשאלות קלות:

בשביל זה לא צריך פרסום מיוחד של נאסא....
החלליות שנחתו על הירח הן: אפולו 11, 12, 14, 15, 16, 17. אפולו 1-10 היו טיסות ניסוי. למעשה אפולו 8 עשתה סיבוב סביב לירח וחזרה בשלום. אפולו 13 עברה כשל מהותי שהצריך את חזרתה לארץ וגם זה בקושי. אפולו 18, 19 ו-20 בוטלו בשנת 1972 לאחר אפולו 17. החומרה שלהם שימשה את הפרויקט אפולו-סויוז בו נפגשו חלליות של ארה"ב וברה"מ בחלל ואת פרויקט מעבדת החלל - הסקיילב. כולן לא היו בערך באותו איזור אלא מאד מרוחקות יחסית. כולן כן היו בצד הפונה לכדוה"א כדי לשמור על קשר תקשורת רציף. וידאו שבאותו זמן הצד הזה יהיה מואר. אין צד אפל לירח. יש צד שלא פונה לכדוה"א והוא צולם לראשונה בתחילת שנות ה-60 ע"י חללית רוסית שהצליחה לעשות מסלול סביב הירח ומאז צולם אין-ספור פעמים ע"י חלליות רבות שסבבו אותו. אתה מוזמן לפנות ל-google earth ולהפעיל את מוד "ירח" ולראות את התמונות מהצד השני של הירח. כשהצד שפונה אלינו מואר בצד השני חשוך. כשהצד שלנו חשוך אז הצד השני מאד מואר וכלל לא אפל...
 
למעלה