כמה נהוג לשלם לבייביסיטר

כמה נהוג לשלם לבייביסיטר

בוקר טוב לכולן...אני מתכוונת להיעזר בנערה בת 16 שתיקח את ביתי בת השנה מהפעוטון בשעה 17:00 פעם או פעמיים בשבוע. היא תטייל איתה בעגלה ובשעה 18:00 אני אפגוש אותן ואקח את הילדונת. יכול להיות שלפעמים זה יהיה עד 18:30. כמה לדעתכן צריך לשלם על דבר כזה?

אילו זה היה רק שעה קבוע, הייתי משלמת 50 שקל

זה מעבר לשעת בייביסיטר, אבל את זקוקה לה בשביל המחויבות, לך 10 שקלים לא מאוד משנים, ובשבילה כן.
הבעיה היא שזה מייקר את השעה וחצי מאוד.
את יכולה להגיע אתה לסיכום שעבור שעה 50, ועבור שעה וחצי 65, שזה עדיין מעל תעריפי השוק.

dafnapo

New member
50 ש"ח לשעה זה המון!

בעיני לנערה בת 16 התעריף הגבוה שדובוני ציינה 30 ש"ח לשעה זה די והותר.
&nbsp

אבל לא נכון לחשב את זה לפי תעריף לשעה

זה לא שהיא באה לבייביסיטינג בערב לארבע שעות, רובן רובצת מול הטלוויזיה/סלולרי, ויוצאת לפחות עם 100 שקל לפעם- בלי שום מחויבות שלה.
השאלה צריכה להיות מה המחיר הראוי ליום עבודה שלה, שכולל מחויבות קבועה ועבודה בת שעה.
מה הסכום ההגיוני שבשבילו תהיה מוכנה להתחייב, לוותר על פעילויות חברתיות שונות, ושיהיה לה אינטרס לא להבריז, להיות מרוצה, ואולי גם להשקיע קצת בילדה.
בעיניי ההבדל בין 40 ש"ח ל-50 ש"ח זניח לאם, ובתמורה את עשויה לקבל הרבה.

dafnapo

New member
זה הבדל בין 25 ש"ח ל-50 ש"ח

אם תסתכלי למטה פותחת השרשור כתבה שהיא גמישה בימים ויכולה להגיע להסדר נוח עם הנערה.
הנערות שאני מכירה היו שמחות לעוד כסף קבוע לדמי הכיס שלהן. בסבירות גבוהה להניח בזמן הטיול עם העגלה הן היו מצרפות חברה או יושבות בגן המשחקים או אפילו מטיילות בקניון אם יש אחד קרוב...
אני מבינה את הרצון ליצור מחויבות, אבל אם מדובר בנערה רצינית מספיק, גם היא תראה את עלות התועלת בסידור קבוע כזה. בד"כ אם אין להן חוג בשעות הללו, ואין להן שיעורים, הן מקשקשות עם חברות או מחוברות לווטסאפ. את זה אפשר לעשות גם תוך כדי בייביסיטר.
אני דיברתי על 30-90 ש"ח לשבוע, ממוצע של 250 ש"ח לחודש, וזה בערך גם מה שפותחת השרשור כיוונה אליו.
כדי לוודא שאני לא מדברת שטויות, שאלתי את האחייניות שלי (בנות 15) ושתיהן אמרו שהיו לוקחות עבודה מסוג כזה בשמחה, אם הימים היו מתאימים להן תמורת 30 ש"ח לשעה.

נו -אני קוראת מחשבות?

הרי לא הכניסה בהתחלה את ההיבט של גמישות בימים, ובוודאי שאין משמעות למה שהשואלת כיוונה אליו ופרסמה בהודעה מאוחרת.
בדרך כלל שואלים שאלות אינפורמטיביות כדי לקבל מידע, ולא כדי שנאשר את המשאלות של פותח ההודעה, אלא אם הוא כותב מראש את דעתו. כאן גם הכול תלוי באזור ובנורמות התשלום המקובלות.
בכל מקרה, 25 לשעה, ו-45 לשעה וחצי זה לא תחשיב הגיוני מבחינת היחס.
אם היא לחוצה בכסף, אז 30 לשעה, ו-45 לשעה וחצי יכול אולי לעבוד, אבל בפירוש לא הייתי רוצה שיהיו הסחות דעת: לא חברות, ובטח לא ווטסאפ. סביב הגיל הזה ובוודאי לאורך השנה הקטנה תרצה גם לצאת מהעגלה אולי, והיא זקוקה להשגחה צמודה ולתשומת לב. צריך לקבוע כבר עכשיו מערכת ציפיות, והן תלויות כמובן גם בתשלום.

זואי74

New member

השגחה על בן שנה בחוץ זה בוודאי לא משהו שעושים כדרך אגב תוך שיחה בוואטסאפ.
הוא רוצה לצאת מהעגלה , הוא זוחל או רץ ומטפס, הוא אוסף מטעמים מהרצפה ... לא זוכרת את עצמי מצליחה לשבת לרגע אחד ולהחליף מילה אחת עם האימהות האחרות בגינה סביב הגיל הזה.

אורora

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין

שמחויבות עולה כסף ואי אפשר לשלם לדבר כזה כמו בייביסיטר נטולת מחויבות.
היו שנים שאני נעזרתי בנערה להוציא את הבת של מהגן ולהביא אותה הביתה ( מבלי לשמור עליה רק העברה ) ושילמתי הרבה הרבה מעבר למחיר השוק תמורת המחויבות.

חמדת35

New member
ובנוסף למחוייבות יש את הזמן שהיא

"מוציאה" מסביב לזה: בד"כ עוד לפחות רבע שעה לפני ורבע שעה אחרי. בכל פעם שמתערפים שעת עבודה יש להתייחס גם לכמות השעות הכוללת ול "נוחות". להיות מחוייבת מדי יום זה משהו שאמורה להיות לו עלות.

hermine

New member
אני לא מסכימה שיהיו הסחות דעת: לא חברות, לא מחשב ולא

סלולרי. ואם נכנסת שיחה אז קצר. אני משלמת לה להתיחס ב-110% לקטנטנים שלי ולא לחברות - לא משנה בכלל מה התשלום שהסכמנו עליו. אם היא הנערה מתכוונת לשבת עם חברה אז זה מתאים רק אם מדובר בערב והילדים כבר במיטה. אבל משך היום?? מה פתאום.
&nbsp

בשביל 65 לשעה וחצי אני מוכנה לבוא. סתאאאם

זה המון. אני מקבלת פחות ואני מקצועית, וזה בלי מיסים בלי הוצאות. לנערה בת 16 זה הרבה. נראה לי.
מצד שני, לפני חמש שנים שילמתי לנערה על הוצאת כלב (חצי שעה) 20 ש"ח.
מה שכן דווקא העבודה הקבועה (לא כל יום, אבל בימים קבועים) - היתה מאוד נוחה. עם כלב השעה יותר גמישה עם תינוקת שחייבים להיות בול בזמן זה מצריך קצת יותר אחריות אבל זו עבודה נוחה.
אבל גם צריך לקחת בחשבון שהיא לא צריכה להסתובב עם פעוטה בשעות האלה. עוד מעט יחשיך - גם עם שעון הקיץ וצריך להחליט לאן היא לוקחת אותה.

לדעתי

אם תשלמי לה 25 ש"ח לשעה זה שכר יפה מאד מאד מאד לגיל הזה ובעיקר בהתחשב בעובדה שהיא בעצם לא תעשה כמעט כלום. בסך הכל תסתובב עם העגלה
אני משלמת 30 ש"ח לשעה אבל אני לקחתי תמיד נשים בגיל 20+ עם ניסיון

זואי74

New member
לא תעשה כלום?

בשעה הזו שהיא בסך הכל מסתובבת עם העגלה יכול להיות שהילדה תהיה רעבה וצריך להאכיל אותה , יכול להיות שיהיה לה חם/קר/עייפה ותבכה וצריך להרגיע אותה, יכול להיות שתפלוט וצריך להחליף לה בגדים, יכול להיות שתצטרך להחליף לה חיתול (אלא אם כן לאמא לא אכפת שהתינוקת תישאר כמו שהיא לאורך כל הזמן הזה. אבל תינוק שלא נוח לו הוא חסר מנוחה ו"נודניק").
תינוקות בני שנה הם מאד פעלתניים והיות איתם בחוץ במשך שעה זו לא משימה קלה .
כן , יכול להיות שהתינוקת גם תישון בעגלה במשך שעה , בשעות אחר הצהריים ולאחר שהתעוררה משנ"צ , הסבירות לזה מאד קטנה.

שלי בן 11 חודשים

ומאז שהוא בן 3 חודשים כשהייתי יוצאת איתו לסיבוב בעיר בעגלה לא הייתי לוקחת כלום, כלומר לא חיתולים, לא אוכל, לא מגבונים, לא בגדים ממש שום דבר
מעולם הוא לא בכה כשהיינו בחוץ, בדיוק ההפך דווקא כשאנחנו בחוץ הוא פתאום שותק ובבית יותר אנרגטי ועושה את כל הדברים שציינת

זואי74

New member
היה לך מזל , זה הכל

זה שלא קרה לך , לא אומר שלא יכול לקרות. קורה גם קורה לאלפי אימהות לתונוקות.
ולצאת עם תינוק בלי כלום מהבית - אצלי חוק מרפי קבע שתמיד כשהימרתי לא לקחת משהו מכל הרשימה , מה שלא לקחתי זה בדיוק הדבר שהייתי הכי זקוקה לו בחוץ. גם אם זו הייתה יציאה של 10 דקות.

בלונזית

New member
לוקחת גם לוקחת

אני הייתי לוקחת
מגבונים
חיתולים
בגדים
להחלפה
אוכל שתיה
זה מודה לא כיף אם הקקי זלג ואין עם מה להחליף
או שהילד רעב

מסכימה איתך

גם אצלי ביקשתי לרוב, בגילו של פותחת השרשור, שיסתובבו איתו בקניון בעגלה וזו הייתה תעסוקה שלמה ומספיקה לזמן הנדרש.
ומי שחושבת שנערה יכולה להתנתק מהווטסאפ וכל השאר ולהיות ממוקדת בילד בלבד שתשלח את אותה נערה אלי כי עברו אצלי הרבה וכל אחת יותר תכשיט מהשניה...מה שכן עם האחרונה פשוט ניצלתי את ההתמכרות ופשוט הייתה מראה לילדון סרטונים...

נהוג 25 עד שלושים לשעה, אבל

לזמן קצר כל כך - הייתי מעגלת למעלה, אפילו חמישים,
כדי לבנות אמון ומחוייבות, כי הכי מעצבן זה להצטרך לקבוע כל פעם מחדש,
יהיה נהדר אם תהיה לך מישהי באמת קבועה שמחוייבת - אז תצ'פרי אותה טיפה במחיר.

אמאנחל

Member
מנהל
תראי שכר מינימום למבוגר הוא 25 ש"ח לדעתי

שכר מינימום לנוער הוא כ 20 ש"ח. אז 25 ש"ח לשעה לבייביסיטר בת 16 נראה לי סביר לגמרי. זה גם תלוי כמה המחיר הנהוג אצלכם בסביבה וכמה הנערה מבוקשת. אצלנו בסביבה יש נערות שכבר יש להן רקורד טוב ומוכח והן מבוקשות, אז הן מעלות את המחיר ל 30 ש"ח. יש סביבות יותר יקרות ופחות יקרות.

למעלה