כמה מסקנות (אתם לא חייבים לקרוא)

yelly

New member
כמה מסקנות (אתם לא חייבים לקרוא)

טוב..מבחינתי הגרפולוגיה היא לא מדע למה: כי - את תוצאות המחקר\ניתוח איך שלא תקראו לזה לא תמיד אפשר לפרסם בפומבי ופומביות זה אחד הכללים לקביעת מדע.. - גם לא תמיד אפשר לחזור על המחקר\ניתוח כי כתב היד של בני האדם משתנה וזה יביא לתוצאות שונות - האדם והתנהוגותו זה דברים משתנים שמופעים מהסביבה ולא אובייטקיבית.. ומחקר חייב להיות אובייקטיבי.. קיצר! לא לא ולא! גרפלוגיה היא לא מדע

עטרה ב ט

New member
לייזער שרותי פריצה: גם פה אבדה לי

הודעה מושקעת
. איך משחזרים ?

astral tal

New member
באמת לייזער

בתור מי שעבד בשרותי פריצה - מאוד מסקרן אותי איך עושים את זה אני ב-HTML כבר שכחתי ממזמן איך להתעסק - אז תוכל לרענן את זכרוני ?

לייזער

New member
טוב זה מקרי לגמרי

פשוט במקרה ראיתי שההודעה נקלטה ב´שעה האחרונה בפורומים´. (דרך מקורית להסתיר את היותי האקר צמרת שיודע הכל על כולם פה, לא?) מה שכן יש לי עצה והיא לעשות קופי על כל מקרה כשההודעה מושקעת. רק האמוטיקונים לא יופיעו.

pomelit

New member
עטרה - נסי את הפעולות הבאות

כמו שלייזער אמר, ההודעה איפושהו במערכץ, רק שמפלצת זדונית חיבלה בה. היכנסי לכרטיס האישי שלך. סמני את האפשרות להציג את ההודעות האחרונות שלך. לאחר מכן חזרי לכרטיס האישי. העתיקי את ההודעה שנחמסה באכזריות. חזרי להגדרות הכרטיס האישי ובטלי את האפשרות לראות את ההודעות שכתבת. voila יש לך את ההודעה לה לה לה זאת כמובן בתנאי שכתב פחות מ 10 הודעות מאז שהיא נעלמה לך.

עטרה ב ט

New member
יעלי וכולם: נמצאה האבידה ../images/Emo6.gif

כשאתם אומרים "מדע" למה בעצם אתם מתכוונים ? האם אתם מתכוונים מדע במשמעות "ההיפך מאמונה טפלה" ? האם אתם מתכוונים מדע במשמעות "משהו מבוסס שחקרו ובדקו לעומק אנשים חכמים מאיתנו" ? האם אתם מתכוונים משהו שעבר מחקרים באוניברסיטה ? אני לא כל כך מאמינה בקדושה של המושג "מדע" ולמה זה יותר טוב להיקרא "מדעי". למען האמת אם להתוודות (ואחר כך לרוץ ולעמוד בפינה עם הפנים לקיר) לא כל כך משנה לי אם משהו מוגדר "מדע" או לא. היכרתי יותר מדי שיטות וטכניקות שלא נחשבות "מדעיות" וערכן, תועלתן ויעילותן עולה בהרבה על כל מה שמצליח ב"מחקרים"... מישהו מוכן לפקוח את עיני, כדי שנוכל להרים פה איזה דיון משמעותי ? עטרה.

מדע, טוב או רע?

ההגדרה המדויקת של מדע: ‏‏1. <א>. מכלול קוהרנטי של ידע המתייחס לתחום מציאות מסוים, המושג תוך התבססות על עקרונות אובייקטיביים והכרוך בתצפית שיטתית בתופעות, בעריכת ניסויים מתוכננים, במדידה ובניסוח חוקים כלליים; הפעילות האנושית המחקרית והתיאורטית המכוונת להשגת ידע זה. <ב>. הדיסציפלינות שבהן נודע מקום מרכזי לחישוב ולתצפיות כגון מתמטיקה, אסטרונומיה, פיזיקה, כימיה ומדעי הטבע. ‏2. מכלול של הכָּרות בעל מושא מוגדר ומתודה אופיינית; מצבור של ידע בנושא מסוים המאורגן באורח שיטתי. <המדע> מכלול פעילויותיהם של המדעים; ידיעה מדויקת, אוניברסאלית וניתנת לאימות המנוסחת בצורת חוקים. מתוך רב מילים לדעתי לא כל מדע הוא מדע טוב, כלומר לא צריכים לרוץ אחר דברים שמופיע לידם "נחקר מדעית". לדוג´ בי"ס . הפרופסורים במשרד החינוך, אנשים חכמים וטובים ממני חושבים שזוהי המסגרת האידיאלית לאנשים בני 14 . איך אתם הרגשתם עם ביה"ס כשהייתם בני 14 ? לפרופסורים המלומדים יש את כל המחקרים והם יומרו לכם שזה בדוק, אבל העובדה היא שאני לא מכירה יותר מידי תלמידים שאוהבים את המקום או את מה שהוא מייצג. מנגד נחשוב לאן מגיעים אנשים שהם אנטי מדע. לפני שנים ספורות התגלה בעירי מקרה מזעזע של ילד שמת בעקבות דלקת ריאות . הילד טופל רק באמצעים טבעיים שלא נוסו או נחקרו, אלא רק לפי איזו שיטה שהמציאה גורו אחת. הילד גווע מהמחלה ומרעב. צריכים למצוא את האיזון, לא אנטי ולא להסחף. עפיפון

לייזער

New member
אותי מעניין אם יש

הוכחות 1.לתקפותה 2. לרמת הדיוק של הגרפולוגיה. עכשיו אל תתחילו פה דיון פילוסופי מזה ´הוכחה´. פשוט ראיות מכל סוג- נגיד לוקחים 10 גרפולוגים מומחים ונותנים להם 10 כתבים ומשווים בין התוצאות. ברור לי שזה לא פיזיקה גרעינית אבל בכ"ז משהו מוצק יש?

ליטן א

New member
בדיוק היום דיברתי על זה עם מישהו

בדיוק היום, בזמן אותו שיעור תנ"ך משעמם, דיברתי עם מישהו לידי, על האם הגרפולוגיה זה דבר מוכח ומדעי.. שאלתי אותו - מה זה מדעי? הוא אמר דבר שנחקר ונבדק. שאלתי אותו איך הוא נחקר ונבדק, אז הוא ענה לי שעל ידי תצפיות, סקירות, סקרים וכן הלאה... מכאן הגעתי איתו למסקנה שגרפולוגיה זה כן דבר מדעי, כי הוא מתבסס על מחקר ועל סקרים - ע"י זה שבדקו תכונות של בני אדם וכתבי יד שלהם - ומצאו את המשותף בין כולם (רגע, לא ככה?) לגבי ההגדרה שלך למדע.. תראי, לולא המדע, לא היינו מדברים זה עם זה, כי לא הייתה מתפתחת לנו טכנולוגיה וכן הלאה..
אבל יש דברים שלא מוכחים כ"כ מדעית (אצלי מדע מתקשר לרוב לרפואה) - כמו רפואה אלטרנטיבית, שלדעתי - אף חוקר לא רוצה לגעת בנושא הזה עם מקל-שבע-מטר. מה קרה ליצר הסקרנות באדם? אגב, חלומות (שזה עסק שאני גם מסתקרן ממנו הרבה, בנוסף לגרפולוגיה, לבאולינג, למחשב וכדורגל) זה דבר שממש בתחילת החקירה ה"מדעית". יש דבר כזה שנקרא "חלומות צלולים", שבזמן החלומות האלה אתה מודע לכך שאתה חולם, ובעצם יכול לשנות לעצמך את החלום וכן הלאה.. אז יש מקום בארה"ב שמנסים למצוא שיטות איך להשיג יותר חלומות כאלה ביום.. אין לי מושג למה העליתי את הנושא הזה, אבל סתם עלה לי לראש..

עטרה ב ט

New member
יש הבדל בין מה שנחשב "מדעי" לפי

האוניברסיטה ושאר מוקדי הכוח, לבין מה שאכן עומד בקריטריונים של "מדע" אבל לא מוכר רשמית ככזה. ולמה? בגלל האקסיומות. למשל, מתימטיקה נכנסה להגדרת קודש הקודשים כמדע מדויק. אבל למעשה מתימטיקה זו פילוסופיה שנשענת על מספר אקסיומות. את האקסיומות האלו, לא בודקים וחוקרים אלא מתייחסים אליהם כאל נתון. למה מתימטיקה כן וראיה בכדור בדולח לא? אם הינו יוצאים מנקודת מוצא שיש אנשים שמסוגלים לראות בכדור בדולח ויש כאלו שלא, וזאת היתה האקסיומה שלנו, אולי הינו מצליחים להוכיח שגם זה מדע ? איך בוחרים אקסיומות תקיפות ? תמהתני
ובחזרה לענייננו. כדי ששיטה מסוימת תעמוד בקריטריונים של "מדע" היא צריכה להיחקר. כדי לחקור שיטה מסוימת צריך להתאים לה כלי מחקר. כדי להתאים לה כלי מחקר צריך להבין את הפילוסופיה שעומדת מאחוריה. כדי להבין את הפילוסופיה צריך לפתוח את הראש. עכשיו בואו ננסה לחפש אנשים שגם מצויים באקדמיה וגם מוכנים לפתוח את הראש. מצאתם כמה ? יופי לכם ! סביר להניח שאלו בדיוק הכמה שעוסקים במחקר מסוג זה ממילא.... עכשיו דוגמה: אחד מהסמינרים שהגשתי לתואר הראשון שלי היה מחקר בלמידה מוטורית. השוויתי בין שתי שיטות: מתיחות ועיצוב הגוף פלדנקרייז. אחד הדברים שבדקתי (לא לבדי אלא עם חברתי המופלאה) היה משהו שנקרא גמישות. או במילים אחרות: טווח תנועה. מה זה גמישות? לפי שיטת ההתעמלות, אם אתם עומדים ברגליים פסוקות עם ידיים לצדדים ומטים את כל הגוף הצידה, ככל שתגיעו שמאלה ולמטה יותר עם הידיים תיחשבו ליותר גמישים. זה בדיוק המקום שבו המורה להתעמלות צועק עליכם:
לא לזוז קדימה ! אריק אתה זז קדימה, תיישר את עצמך ! אסטראל ! כמה פעמים אמרתי לך להישאר ישר ?
לפי שיטת פלדנקרייז לעומת זאת, אם אתם צריכים להגיע עם הידיים לקרסוליים מהתנוחה הזאת, כמה שיותר תזיזו את הגוף כדי להגיע למטרה, זה יותר עדיף ומראה על תפקוד יותר מוצלח של הגוף שלכם ולכן על יותר גמישות. המורה במקרה הזה יגיד לכם:
יעלי ! תבדקי אולי מה קורה כשאת נוטה קדימה ! תפוחית יופי של תנועה מצאת !
אז איך משווים גמישות בין שתי השיטות ? עם הכלים שיש ! לקחנו כלים שמודדים טווח תנועה, כלומר כמה תזוזה מתאפשרת במפרק בודד, ומדדנו לפני השיעור ואחרי השיעור וגם אחרי עשרה שיעורים. עשינו את אותו הדבר בפלדנקרייז. ומה יצא? יצא שבשיעור התעמלות אכן אנשים נהיים יותר גמישים. אבל בפלדנקרייז, אי אפשר לבדוק אותם ! למה ? כי בפלדנקרייז אין משמעות לתנועה של מפרק בודד ! הגמישות מושגת בשילוב של כמה מפרקים ! כלומר, בגלל שכלי המדידה שלנו לא התאים, אי אפשר היה למדוד את השיפור בפלדנקרייז ולכן המחקר שלנו הוכיח שרק התעמלות שווה ! אלא שאנחנו אנשים ישרים והגונים שלא מפחדים מציון נמוך, ולכן פסלנו את כל המחקר שלנו על כשל בכלי המחקר ! סופו של הסיפור היה שקיבלנו ציון מספיק גבוה בגלל היושר ולמען יראו וייראו לא להטות מחקרים על כאלה דברים. והמסקנות ? כדי לבדוק דברים הוליסטיים עם חשיבה לא שגרתית ומאוד אינדיבידואליסטיים, כמו רפואה אלטרנטיבית או גרפולוגיה או עוד כל מיני דברים שאתם יכולים לדמיין לבד, צריך הכנה מאוד מעמיקה וכלי מחקר שונים מאלו שקיימים היום. עד שלא ימצאו את הדרך לעשות את זה, אי אפשר יהיה להוכיח שגרפולוגיה היא מדעית או לא מדעית. ואם ההודעה הזאת עכשיו לא תעלה לי, אני מתנקשת פה בחייו של מישהו

ליטן א

New member
אקסיומות:

היה כאן המון לקרוא, אז קראתי בינתיים רק את הפיסקה הראשונה.. אם יהיה לי כוח, אני אמשיך לקרוא הלאה (מצטער
) בכל אופן, דיברת על אקסיומות.. "בין שני נקודות יכול לעבור רק קו ישר אחד", זאת אקסיומה, נכון? יודעים שהיא נכונה, אבל אי אפשר להוכיח אותה... אז איך בכל זאת מוכיחים אקסיומות? ע"י הוכחה שההפך לא יכול להתקיים.. הצלחת להעביר יותר מקו אחד בין 2 נקודות? לא והצלחת לראות שכל מי שעוסק בראיה בכדור בדולח טועה? כן.. ומכאן, שזאת לא אקסיומה ואסור להתייחס לזה כמדע..

ליטן א

New member
תיקון טעות..

ניסחתי לא נכון את הפואנטה שלי.. הכוונה שלי הייתה שצריך למצוא לפחות 2 שטעו במשהו.. למה לא אחת? כי יהיה אפשר לטעון שמדובר ב"יוצא מן הכלל".. ולמה שאני אבדוק את כולם? אני בטוח שיש מספיק שקיבלו תשובות לא נכונות מרואות בכדור הבדולח..

יעלי, אינני מסכימה עם הטיעון שלך...

אני לומדת פסיכולוגיה וסיימתי את לימודי הגרפולוגיה, ויש לי כמה הערות באשר לדבריך. ראשית, גרפולוגיה היא לא מדע בפני עצמו אלא כלי אבחוני, אחד מהכלים העומדים לרשות הפסיכולוגיה, וככזו גם נשענת על תיאוריות פסיכולוגיות. את למעשה שואלת אם היא תקפה, כלומר אם היא אכן בודקת מה שהיא אמורה לבדוק. עד כמה שידוע לי כן נעשו מחקרים אמפיריים בתחום, אך לצערי מאיזושהי סיבה עדיין לא קיבלה הגרפולוגיה גושפנקא רישמית ונכנסה אל תוך האקדמיה בצורה רצינית. יחד עם זאת העובדה שמכוני אבחון ומיון מקצועי כה רבים משתמשים בגרפולוגיה זה זמן רב מראה שהיא מוכיחה את עצמה בשטח. באשר לטיעוניך: 1. תוצאות של מחקר כמובן יש הכרח שיפורסמו בפומבי, ואין עם זה שום בעיה בגרפולוגיה כל עוד מקבלים את הסכמת המנותח; 2. בהחלט אפשרי לחזור על ניתוח - עם אותו כתב שנותח בעבר, ולראות האם נמצאו אותם ממצאים בשני האבחונים; 3. העובדה שהאדם משתנה במהלך חייו לא סותרת דבר, הכתב ישתנה מן הסתם ויעיד על האדם בתקופה הנוכחית; 4. התנהגות של אדם נובעת הן מאישיותו והן מהסביבה החיצונית, קיימת ביניהן אינטראקציה מתמדת. אבל מכתב ניתן לדעת איך יתפקד האדם בסביבות שונות (עבודה, חברים וכו´), וניתן לגלות את האינטראקציה הזאת ואת סיבותיה הנעוצות באישיות. מקווה שתרמתי להבהרת הנושא. סיגל.

צבצב

New member
ואף על פי כן../images/Emo63.gif

1) אכן נעשו מחקרים אמפיריים בתחום. הסיבה שהגרפולוגיה לא קיבלה גושפנקא רישמית היא שאותם מחקרים הוכיחו שהיא לא עובדת. 2) הגרפולוגיה היא פסאודו-מדע ולא מדע. הבעיה בה אינה שלא ניתן לבדוק אותה מבחינה מדעית, אלא שהמכניזם עליו היא מבוססת אינו מדעי: ניתוחים גרפולוגיים מתבססים על אסוציאציות וסטריאוטיפים (= מתאם מדומה), ולפיכך הם חסרי ערך מבחינה מדעית. לא קיים מתאם סטטיסטי בין מאפייני הכתב לבין מאפייני האישיות - ראה 1. 3) מומחי כתב יד אמיתיים נקראים "בוחני מסמכים מפוקפקים". הם בודקים מסמכים כדי לזהות אותנטיות או זיוף, ולפי המאפיינים שהם משתמשים בהם החליטו הגרפולוגים שניתן לנבא אישיות. לא ניתן - ראה 1, 2. 4) לא רק הגרפולוגיה היא חסרת ערך מדעי, אלא כל מבחן השלכתי בסגנון המניח (אך לא בודק תחילה) כי התת מודע הוא מאגר של אמת לגבי האדם, וכי לאותו מבחן השלכתי גישה למאגר זה. דוגמאות: מאיירס-בריגס, רורשאך, ציור איש\עץ\בית, פוליגרף, המצאת סיפורים לתמונות וכו´. 5) גרפולוגיה "עובדת" באמצעות קריאה קרה (טכניקות של מניפולציה הגורמות לנבדק להאמין שלקורא יש יכולת לדעת עליו פרטים), אפקט פורר (אנשים נוטים לקבל כל ניתוח לגביהם אם הם רוצים שהוא יהיה נכון), הטיית האישוש (חיפוש אחר מידע תומך - ´הצלחות´ והתעלמות משגיאות) וחיזוק קהילתי (´כולם´ יודעים שגרפולוגיה עובדת, אז זה בטח נכון). 6) אנשים פונים לגרפולוגיה כאשר הם מעוניינים בפתרון מהיר לקבלת החלטות - עם מי להתחתן, את מי להעסיק, מי ביצע את הפשע, באיזו קריירה לבחור, איפה קבור אוצר וכו´. הגרפולוגיה היא עוד חלום של אנשים שאין להם סבלנות לחכות לפתרון, אינם מעוניינים בעבודת מחקר קשה בעצמם, או בתשובות שקיים לגביהן ספק. 7) אם למישהו לא אכפת להפלות בין מועמדים לקבלה לעבודה, למשל, באמצעות שטויות פסאודו-מדעיות, רצוי שיהיה לפחות עקבי מספיק להשתמש בלוח סיאנס על מנת לבחור בגרפולוג המתאים. לפרטים נוספים, ראה למשל: www.bccla.org/positions/privacy/88graphology.html

אינני יודעת מהי השכלתך או מהיכן

אתה שואב את המידע שלך, אך למרות הניסוח הפסאודו-רציונלי אין תימוכין לדבריך, למעשה הם גבב של טכניקות ואפקטים ידועים שאתה זורק לאויר, אך אין בהם משום הוכחה אלא טענה גרידא. גם אני יכולה לפתוח את ספרי ולזרוק שמות של אפקטים ולטפול אותם על אחד המקצועות, רפואה למשל. זה יישמע מאוד ידעני אך למעשה הדבר יהיה חסר תוכן, לוגיקה ריקה ומעגלית שלא מוכיחה דבר. הייתי מציעה שתתעמק קצת יותר בנושא הגרפולוגיה ותבחון ניתוחים גרפולוגיים לפני שאתה מגיע למסקנה שגרפולוגיה עובדת בצורת שכנוע עצמי. אני אישית גיליתי על אנשים פרטים מאוד אינטימיים ומדוייקים בלי שראיתי אותם כלל, מכתבים שהביאו לי חברות (כתבים של אנשים שאינני מכירה), שאח"כ אישרו את דברי למרות המבוכה שבפרטים אלו. מלבד זאת לכתוב משהו בסעיף 1 (ואחרים) בלי להציג הוכחות ועדויות, ואז להתבסס עליו בכל דבריך, כשכל סעיף מתבסס על קודמו, הוא מופרך, והפירמידה שבנית על בסיס כ"כ רעוע יכולה להתמוטט כמעט בכל אחד מהשלבים.

צבצב

New member
אחזור על זה לאט../images/Emo60.gif

בקטע שכתבתי הסעיפים לא התבססו אחד על השני, אלא על מחקרים אמפיריים (שחלקם אפילו מפורטים בלינק המצורף). אני מצרף שוב את הלינק הקודם: http://www.bccla.org/positions/privacy/88graphology.html דוגמא למחקר כזה: נתנו לפסיכולוגים ולגרפולוגים לבצע ניתוח אישיות בהסתמך על אותו מידע, מלבד העובדה שהפסיכולוגים קיבלו את הכתב מודפס . ההערכות של הפסיכולוגים היו מדויקות יותר. כל הפרטים הנכונים שהציגו הגרפולוגים ניתנו להסקה מתוך תוכן הקטע, בהסתמך על פרטים כגון מין וגיל הכותב ומקצועו. מלבד כשלונה לעמוד במבחנים אמפיריים, הגרפולוגיה (ולא הטיעונים נגדה) היא שעומדת על בסיס תיאורטי מופרך - מתאמים מדומים המבוססים על אסוציאציות. אני מצטט כמה קטעים מתוך ספר של חנה קורן: "א´: אות זויתית וחלקה ´מושך´ כלפי מעלה - שאיפות לספירות גבוהות; אות זויתית מאוד - עקשנות; אות צרה - ביישנות..." "שוליים מתפתלים: חוסר בטחון, מאבק הססני, התלבטות, התגוננות (חש מותקף), מצבי רוח, הפרעות בריכוז..." "רווח גדול: ביישנות, בדידות, הסתייגות, אי רצון להתוודעות, הערכה עצמית בלתי נכונה, חוסר ישע (אינטרוורט)..." "מהלך שורות עולה: התרוממות רוח, התלהבות, הרגשה טובה, עליזות, שאפתנות, להט, תנופה, אופטימיות..." "גודל הכתב - גדול: חשיבות עצמית, רצון להתבלט, גאווה, יהירות... קטן: צניעות, ענווה, איפוק, צייתנות..." "בחתימה מס´ 12 אפשר לראות כי מיד אחרי שהכותבת כתבה את שמה, הקיפה את עצמה במסגרת סגורה ומסוגרת, תופעה המעידה על התבודדות..." האין את מסוגלת לראות כי הגרפולוגיה היא "מדע" כשם שטיפול בצהבת באמצעות תרופות צהובות (אם כבר הזכרת רפואה) הוא מדע? מסתבר שלא, מפני שאת טוענת ש"אחר כך אישרו את דברי". כל האפקטים שהזכרתי לעיל הסבירו בדיוק מדוע אנשים יאשרו את דבריך, גם כאשר הם כלליים, מעורפלים ואפילו לא נכונים. כדי לבדוק האם הניתוחים שלך באמת מדויקים, את יכולה לבצע את הניסוי הבא: בצעי ניתוח גרפולוגי לקבוצה גדולה של נבדקים. לאחר מכן, תני לכל נבדק בנפרד נסות לבחור מבין הניתוחים השונים את זה שלו. אם הניתוחים נכונים, כל נבדק אמור לזהות את הניתוח שלו מבין כולם. תראי שהם לא.

אריק!

New member
צב יקר.

שכנעת אותנו, לפחות אותי שאין ממש בגרפולוגיה וכל המאמין ומשתמש בה שוגה. ממש כל נמוק שלך תפס אותי חזק. יחד עם זאת, אני וגם אחרים מאד נהנים מהדבר הזה שאין בו אמיתיות וממש, שנכשל בכל המבחנים. לכן, למרות עיוורונינו לראות את מה שלך כה ברור, והיעדר טעוני נגד, אנחנו ממשיכים. היות שהשתכנענו, לך אני מציע: שחרר בלם, תן גז ובצעדי צב אטיים ושיטתיים עבור למקום אחר. שבת שלום.

astral tal

New member
צב יקר 2 (מאסטראל)

בקיצר בלי הרבה דיבורים זרוק לכאן ת´עץ שלך ואני ייתן לך ניתוח שתראה שהוא לא יכול להיות אוניברסלי ומתאר אותך בקווים כללים באופן לא רע בכלל..... ולדעתי דווקא הניסוי שהצעת - שלקחת נגיד 10 אנשים לעשות לכולם ניתוחים ואז שכל אחד יבחר את הניתוח שהוא חושב שהוא שלו ואז לראות אם יש התאמה נשמע לי מעניין ביותר אוליי ננסה לעשות איזה פרוייקט ניסיוני כזה כאן בפורום ? מה אתם אומרים ? ואפילו - אני יספק את 10 הכתבים ואני ישתדל למצוא כתבים של אנשים מעניינים שאני מכיר מתאים עליכם ? מי שסבבה עליו שיגיד אם הוא\היא בפנים

אם אפשר קצת יותר לאט...

עיינתי בלינק שצרפת. הוא מאוד מגמתי, ולא מנוסח כמאמר שבא לבחון נושא ללא פניות. מעניין שקריאה כ"כ חלקית ונטולת ביקורת מחקרית מספיקה בכדי לשכנע אותך בצורה מוחלטת שהנה הנה הפרכת את הגרפולוגיה. אני חושבת שכן חשוב לבחון אמיפירית את הגרפולוגיה ולבסס את מהימנותה ותוקפה, מן הטעם הפשוט שהדבר יקדם את מעמדה בתחומי האקדמיה, יתרום לאבחון מדויק יותר ע"י פסיכולוגים, וכך יעזור לאתר בעיות של אנשים ויקדם את הפסיכולוגיה בכלל. ה"נתונים" שהצגת אינם מתחילים בכלל להפריך את כלי האבחון הזה, ואני רוצה להזכיר לך, כמישהי שכבר ערכה מחקרים אמפיריים, שכל מאמר על מחקר אמפירי ראוי שיתפס בצורה ביקורתית, ויש לבחון את נקודות החולשה שבו. אשתעשע בתזכורת קטנה דווקא עבורך: אל תאמין לכל מה שאתה קורא... סיגל.

למעלה