כמה מילים על שבוע הספר

כמה מילים על שבוע הספר

השנה אין לי שולחן ספרים ביידיש כמו בשנה שעברה ולכן אני גם לא יודע פרטים מלאים על הספרים והמחירים, ובכל זאת עשיתי בדיקה קטנה ברשת והנה המסקנות שלי. לא שווה לקנות ספרים השבוע באינטרנט. יתכן שמיד לאחר שבוע הספר, ימשכו המבצעים גם באתרי האינטרנט ואז כדאי לקנות גם שם, אך כרגע כדאי לגשת לירידים ולקנות שם. בירושלים ניתן לקנות ספרים ביידיש בהוצאות הבאות: הוצאת מגנס - ספרו של יוסף גורי; יידיש לאוניברסיטה של וינריך ועוד כמה ספרים של חנא שמרוק ושל חוה טורניאנסקי. הוצאת ז'ק - המילון השמן והמכוער ליידיש של חנה רייך - לא מומלץ לקנות אותו! הוצאות ספרים אוניברסיטאיות כגון "מכון ז' שזר" ודומיהן מציעות ספרים שמשיקות לתחום היידיש. כדאי לבדוק במקום. להוצאה היחידה שמפרסמת ספרים ביידיש בארץ, אין דוכן בירושלים. את הוצאת י. ל. פרץ אפשר לפגוש רק ביריד בתל-אביב. שם אני מניח יש הנחות משמעותיות! שווה מאוד לבקר בדוכן. כדאי לקנות סדרת הספרים של בשביס-זינדר, את המילונים של צאנין - מומלץ!, אם ישנו ספר המכתבים של שלום-עליכם, שווה מאוד לקנות אותו. ספרים חדשים ביידיש לא כל כך כדאי לקנות כי אין חידושים מסעירים בתחום, אך אם אתם פוגשים את ספרו החדש של בוריס סנדלר, קנו אותו מיד! אני לא זוכר את שם הספר כרגע, נדמה לי ששמו הוא "דער גולם אין אנטשוויגן געווארן" או משהו דומה. ולענין הירידים עצמם: בירושלים היריד ממש מייבש את הנשמה, אין שמחה, אין מוזיקה טובה, אין אוכל טוב ברקע... הירושלמים האלה, אפילו יריד ספרים הם לא יודעים להפיק. בתל-אביב לעומת זאת יש כל מה שאין בירושלים פלוס עוד כ-20 הוצאות ספרים קטנות שמציגים רק בתל-אביב. מסקנה? אין! זייט געזונט

minci

New member
רב נועם! וואס דו האסט געזאגט

אז גאנץ שיין אבער וואס איז מיט חיפה? אפשר איך וועל גיין אהין צו אריינבליקן אין ביכלעך.

חיפה איז נישט אין לאנד

אנטשולדיק מינקי, אבער ווער האט דיר געהייסן וואנדערן אזוי ווייט?

למעלה