כמה לא הגיוני יהיה לרכוש עכשיו איפד חדש?

יעל גגג

New member
כמה לא הגיוני יהיה לרכוש עכשיו איפד חדש?

מצד אחד אני די זקוקה לו כרגע ואני צריכה איפד עם הפונקציות שיש לו היום - גלישה באינטרנט, קצת משחקים, צפיה בסרטים וקריאת מיילים. כשיהיה מבחר בעברית, אז גם קריאת ספרים. הדבר היחיד שנראה לי ממש חסר זה כניסת USB. מצד שני אמור לצאת החדש, אומרים או טו טו... אני ממש לא יודעת אם לקנות או לא.

noa_f

New member
תראי, אם את צריכה עכשיו - אז תקני.

מוצרי מחשב קונים כשצריכים (או כשיש המון כסף, אבל זה לא קורה לאנשים כמונו...) האייפד הוא מחשב לוח מצוין. לדעתי האישית, לצרכים שאת מפרטת פה, אייפד2 לא יוסיף הרבה. אולי רק את המצלמה. המחיר בישראל טוב מאוד, תוכלי למכור אותו לכשיצא השני אם תחשבי שאת ממש ממש צריכה את השדרוג. להערכתי, עד שיגיע השני לישראל זה יהיה לפחות חצי שנה.

יעל גגג

New member
תודה על התשובה. קראתי פה פוסט של מישהי שכותבת

שבלי להוציא עוד כסף אין לה מה לעשות עם האיפד... האם זה נכון? אני מניחה שלגלוש ולקרוא מיילים זה משהו מובנה, לא?

Bootrom Bob

New member
כן ולא

בנוגע לגלישה, לאייפאד אין תמיכה בפלאש. זה אומר שהרבה אתרים לא יוצגו כלל או לא יוצגו נכון, אי אפשר יהיה לראות את התוכן שלהם (כולו או בחלקו), אי אפשר יהיה לנווט בהם... אנשים יגידו ש"לא נכון" לכתוב היום אתרים בפלאש וש"מגיע" למי שכתב בפלאש שלא יגלשו אצלו, אבל את מי בדיוק את רוצה להעניש? את עצמך? והמדובר לאו דווקא באתרים ביזאריים, באתר של בזק למשל לא תוכלי לגלוש באופן מלא. לקרוא מיילים אפשר באייפאד עם נקודה אחת שיכולה להיות מגבלה רצינית או לא, תלוי בספק הדוא"ל שלך: לאייפאד אין אנטי-ספאם. זה אומר שאם את משתמשת בספק דואר שיש לו אנטי-ספאם מובנה (למשל ג'ימייל) אפשר לעבוד סביר, אבל אם אין אנטי-ספאם אצל הספק ואת סומכת למשל על תיקיית הזבל של אאוטלוק - באייפאד גם הזבל יגיע לתיבת הדואר הנכנס, וזה לא נעים. חוץ מזה, להקליד באייפאד הרבה פחות נוח מאשר במקלדת. הביאי בחשבון גם שלאייפאד אין ריבוי משימות, אין חלונות, אי אפשר להריץ כמה יישומים במקביל, אין תמיכה במסמכי אופיס בעברית ועוד. לטעמי, לצרכים שציינת מחשב נטבוק עדיף.

AYELET1

New member
נו באמת בכמה מכשירים ניידים יש מסנן ספאם?

ומה עם מי שרחמנא ליצלן מוותר על מייקרוסופט (למרות מסנן הספאם המדהים שבאאוטלוק). זו נשמעת לי הסיבה ההזויה ביותר לוותר על המכשיר ולקחת נטבוק שכבד משמעותית.

AYELET1

New member
לא בטוחה שאייפד הוא מחליף הנטבוק.

אבל אם כבר עדיף לתת נימוקים יותר ריאליים ממסנן ספאם מייקרוסופטי... על שום נטבוק שעבר תחת ידי, לא התקנתי WINDOWS (למעשה החלפתי חלונות באובונטו המיועד למיני לאפטופים)

Bootrom Bob

New member
התייחסתי לשתי הנקודות שהועלו בשאלה

גלישה ודוא"ל, אם כי הזכרתי בקיצור גם כמה נקודות נוספות. ברור שבתמונה הכללית עניין הספאם הוא לא החשוב ביותר. אגב, אני לא משתמש בכלל בדוא"ל באייפון בגלל עניין הספאם. אני מקבל למעלה מ-1000 ספאמים ביום ובאייפון זה פשוט בלתי אפשרי.

noa_f

New member
אתה צריך להחליף את ספק המייל שלך

לא את המחשב... ספאם אססאסין הוא חינמי ואם הספק שלך לא מספק לך אותו, הוא צריך לעוף.

Bootrom Bob

New member
ספק המייל שלי הוא אני בעצמי

שרת דואר הנמצא על שרת פרטי שלי. וכבר אמרתי כאן: אני לא מוכן שאיזושהי תוכנה תזרוק לי אוטומטית מכתבים רק בגלל שהיא החליטה שהם ספאם. אני מוכן לעבור על 10,000 מכתבי ספאם כדי לא לפספס מכתב אמיתי אחד שהגיע לשם בטעות.

AYELET1

New member
והאאוטלוק לא מפספס? מפספס וחצי

(מנסיון... אני נוהגת לעבור במהירות על תיקיית הספאם ולדלות משם דואר "אמיתי" וגם על תיקיית הדואר הנכנס ולהעיף לספאם מה שצריך. כל זה באאוטלוק...)

Bootrom Bob

New member
זו בדיוק הנקודה

האאוטלוק מפספס, אין תוכנה שלא מפספסת (זו הסיבה שאמרתי שאני לא מוכן לקבל מחיקת דואר ספאם בשרת). אבל באאוטלוק אני יכול לעבור על תיקיית הספאם בזמני החופשי מפעם לפעם, ובאייפון אני מקבל את כל השטוזה כל פעם, ועוד בקצב של חמישים-חמישים

noa_f

New member
וואו, אתה מוזר בהחלט.

אני לא מוכנה לעבור על 10,000 מכתבי ספאם כדי למצוא פספוס. אני לא מוכנה לעבור גם על חמישים באופן קבוע. אם מישהו שלח לי מייל שלא הגיע והוא אומר לי או שאני מחכה לו, אני מחפשת אותו ספציפית ומעבירה אותו ל-white list כדי שזה לא יקרה שוב. אם מישהו שולח לי מייל בלי ידיעתי והוא מגיע לספאם - זו הבעיה של השולח. אם זה חשוב והוא מכיר אותי - הוא יתקשר. אם לא, אז המייל הזה לא חשוב. אגב, גם אתה יכול על השרת הפרטי שלך להתקין תוכנת סינון טובה (לא אאוטלוק), להגדיר בה שספאם לא נזרק אלא עובר לתיקיה מסויימת ולבדוק אותו מדי פעם על מחשב מלא, בלי שיגיע לאייפון. דוקא להתעקש לקבל ספאם למכשיר כף יד? זו כבר השריטה שלך.

Bootrom Bob

New member
בכל נטבוק (שהוא בהחלט מכשיר נייד)

כבד משמעותית? שאלה של השקפה. כמו לקחת איתך עוד פחית קולה. זו נשמעת לי סיבה הזוייה למדיי לוותר על היכולות של מחשב אמיתי. אף אחד אגב לא מכריח אותך שהוא יפעל בחלונות.

AYELET1

New member
אוף התפוז... זה כמעט 2 פחיות לכל הפחות

האייפד שוקל 650 גרם למיטב זכרוני פחיית קולה 330 גר' נוזל _כמה גרם הפחית (לא משמעותי) ותכפיל את זה ב-2 כמעט 2 פחיות. זה לא נשמע הרבה אבל בפועל זה משמעותי

AYELET1

New member
ונטבוק הכי קל היום שוקל כ-1250

חצי ק"ג זה הרבה! (עשיתי די הרבה נסיונות ובדיקות בנושא. התיק שלי כבד בצורה זוועתית). לא נראה לך - טוב. כדאי רק שמי ששוקל בין האפשרויות, יקח הכל בחשבון

למעלה