כמה כיף היה לגלוש כאן כמה ימים ללא הפרזיטים ההזויים ובמיוחד אלו עם הכיפות השחורות

אתמול הייתי בחוף הים, פנה אליי צעיר שלבושו היה בגד ים, ציצית וכמובן כיפה שחורה וביקש ממני אש בכדי שאדליק לו את הסיגרע שלו ועוד במקום שאנשים עושים ספורט (n)
הסתכלתי עליו מזועזעת ואמרתי לו חג היום, לא אסור לך להדליק אש? אמר שבחג מותר שידליקו לך אש בניגוד לשבת שאסור.
אתם מבינים, אסור לו להדליק לבד, אולם מותר שידליקו לו?
ההתפתלויות האלו הזכירו לי את רב האמן של הפורום בהתפתלויות, אתם מבינים מהיכן זה מגיע, מהחינוך הלקוי שלהם במקום ללמוד לימודי ליבה.

למען הסר ספק, גם אם הייתי רוצה להדליק לו, לא היה לי, כי אני לא מעשנת.

DANIAVNI

Well-known member
אתמול הייתי בחוף הים, פנה אליי צעיר שלבושו היה בגד ים, ציצית וכמובן כיפה שחורה וביקש ממני אש בכדי שאדליק לו את הסיגרע שלו ועוד במקום שאנשים עושים ספורט (n)
הסתכלתי עליו מזועזעת ואמרתי לו חג היום, לא אסור לך להדליק אש? אמר שבחג מותר שידליקו לך אש בניגוד לשבת שאסור.
ההתפתלויות האלו הזכירו לי את רב האמן של הפורום בהתפתלויות, אתם מבינים מהיכן זה מגיע, מהחינוך הלקוי שלהם במקום ללמוד לימודי ליבה.

יכול להיות שניסו להתחיל איתך ?

evglev1

Well-known member
מנהל
אצל יהודים "מסורתיים" לפעמים קרום החשק חזק מן הדת.
יהודים מסורתיים הם כמה סוגים. אחותי וגיסי הם מסורתיים. הם נוסעים בשבת, גיסי לובש כיפה רק בטקסים כמו מניין, הדלקת נרות וכדומה, יושבים במסעדות לא כשרות, אבל לא אוכלים לא כשר, לא אוכלים חמץ בפסח, צמים ביום כיפור ולא דורי שצם מול המחשב אלא שומרים את כל האיסורים של יום הכיפורים. פעם היינו אצל אחותי במוצאי יום הכיפורים והיא לא הסכימה להדליק את האור לפני צאת יום הכיפורים, מדליקים נירות חנוכה ולאחיין שלי קיימו את הברית במסעדה בטקס חגיגת ברית המילה. אז לא שומרים שבת, חוץ מאולי בבישול, כי פעם אחותי עשתה לאימא שלי מהומה שגיסי לא יכול לאכול מה שבושל בצורה שאסורה בשבת, ומדליקים נירות שבת. כמובן לא מזמינים לעצמם חזיר או תערובת של בשר וחלב או פירות ים וכדומה, אבל לא נמנעים מלהיכנס למסעדות שבהן זה חלק מהתפריט.

אם הוא ניכנס לים זה כבר מאמץ של חג.

evglev1

Well-known member
מנהל
אם הוא ניכנס לים זה כבר מאמץ של חג.
אצלינו ליד בית החולים רמב"ם יש חוף שקט שהוא חוף שבימי חול בהפרדה ויש ימים לגברים וימים לנשים ורק בימי שבתון הוא פתוח לכולם, אז ביום השני של ראש השנה גירשו את החילונים של רחצה מעורבת מוקדם מסיום שעות העבודה מהחוף כדי שהדתיים יוכלו לבוא לקיים את מצוות ה"תשליך".

evglev1

Well-known member
מנהל

גם השכנים החרדים של בויז'ניץ' נהגו כך ומכיוון שהייתה עלייה גדולה מבריה"מ הם חיפשו בין כל ה"רוסים" גוי שמותר לו להדליק להם סיגריה או לתקן להם את המנורה. למען ההגינות כשאבא שלי ענה להם שהוא יהודי הם סירבו לקבל את העזרה שלו, גם כשהוא רצה, כי הם אולי בניגוד לחרדי שפגשת לא היו מוכנים גם לבקש מיהודי חילוני שבת. פשוט הם ניצלו את סעיף הנכד שהפוליטיקאים שלהם מתנגדים לו כדי לחפש בין כל העולים "גוי של שבת".

גם השכנים החרדים של בויז'ניץ' נהגו כך ומכיוון שהייתה עלייה גדולה מבריה"מ הם חיפשו בין כל ה"רוסים" גוי שמותר לו להדליק להם סיגריה או לתקן להם את המנורה. למען ההגינות כשאבא שלי ענה להם שהוא יהודי הם סירבו לקבל את העזרה שלו, גם כשהוא רצה, כי הם אולי בניגוד לחרדי שפגשת לא היו מוכנים גם לבקש מיהודי חילוני שבת. פשוט הם ניצלו את סעיף הנכד שהפוליטיקאים שלהם מתנגדים לו כדי לחפש בין כל העולים "גוי של שבת".
ה-|טמבל| עשה הבדלה בין חג לבין שבת, שלו אסור להדליק אולם לחילוני מותר להדליק לו.
האם יש יותר טמטום מזה?

evglev1

Well-known member
מנהל
זה מה שהדתיים לא מבינים שאם כולם יתייהדו וישמרו שבת, האנושות תלך פייפן בשבת הראשונה שכל האנושות תשמור שבת.
זה כמו ב"כולם היו בני",האבא אמר אם כולם ילמדו באוניברסיטה מי ינקה את הרחוב...

מסתבר שתמיד יש את האדם חסר המזל,

ואם אין נותנים לו יותר כסף.

xyxy210

Well-known member
זה כמו ב"כולם היו בני",האבא אמר אם כולם ילמדו באוניברסיטה מי ינקה את הרחוב...

מסתבר שתמיד יש את האדם חסר המזל,

ואם אין נותנים לו יותר כסף.
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
הזהרתי אותך.....
קראת את הספר "כולם היו בני" ? בטוח שלא.
ד"א - ממתי התחלת בכלל לקרוא ? זה לא ספר לילדים.....
המישפט שצירפת שהוא ניב ידוע ולא מופיע בספר .

זה ניב עממי , הוא נאמר לעיתים על ידי פוליטיקאים, מרצים, אנשי חינוך או הורים בהקשר השכלה גבוהה מול מקצועות טכניים, בד"כ.

א-קיצא השרות המגנטי לא יודע מהחיים שלו ושלך.
בכל אופן יש משהו פיקנטי בהקשר למה שכתבת, נסה לנחש או להתיעץ עם אלוהים מהי בהפיקנטריה ?

קראת את הספר "כולם היו בני"
בתיכון,קראנו בשיעור אנגלית.

הופיע בספר באנגלית...

בכל אופן יש משהו פיקנטי בהקשר למה שכתבת
?

נאמר לעיתים על ידי פוליטיקאים, מרצים, אנשי חינוך או הורים בהקשר השכלה גבוהה מול מקצועות טכניים, בד"כ.
האנשים האלה רואים בללכלך את הידיים כישלון חינוכי/פוליטי וכד'.

הרי ברור שרוב האנשים לא רוצים ללכלך את הידיים אם הם לא חייבים.

xyxy210

Well-known member
בתיכון,קראנו בשיעור אנגלית.

הופיע בספר באנגלית...
תביא ציטוט מהספר........אסמכתא כלשהי.
קשקושים יש כאן למכביר.
מחבר "אלו היו בני " ........מכאן תחשוב לבד מה פיקנטי....
האנשים האלה רואים בללכלך את הידיים כישלון חינוכי/פוליטי וכד'.

הרי ברור שרוב האנשים לא רוצים ללכלך את הידיים אם הם לא חייבים.

חנן44

Well-known member
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
הזהרתי אותך.....
קראת את הספר "כולם היו בני" ? בטוח שלא.
ד"א - ממתי התחלת בכלל לקרוא ? זה לא ספר לילדים.....

זה ניב עממי , הוא נאמר לעיתים על ידי פוליטיקאים, מרצים, אנשי חינוך או הורים בהקשר השכלה גבוהה מול מקצועות טכניים, בד"כ.

א-קיצא השרות המגנטי לא יודע מהחיים שלו ושלך.
בכל אופן יש משהו פיקנטי בהקשר למה שכתבת, נסה לנחש או להתיעץ עם אלוהים מהי בהפיקנטריה ?
אני לא יודע בן כמה אתה אבל בתקופתי זה היה בבגרות באנגלית

מתור להעביר מאש דולקת בלבד

למעלה