כמה זמן ניתן לנהוג עם רישיון ישראלי?

feldmben

New member
כמה זמן ניתן לנהוג עם רישיון ישראלי?

שלום לכולם,
אשמח לדעת כמה זמן ניתן לנהוג עם רישיון ישראלי עד הרגע שצריך כבר לעשות את הרישיון האמריקאי?
תודה

AlicePJ

New member
לכל מדינה בארה"ב יש חוקים שונים בנושא

בד"כ זה נע בין 10 ימים לחודש, ותלוי בסטטוס שלך - מי שתייר לא צריך רישיון אמריקאי (וגם לא יכול להוציא) וכו'.

feldmben

New member
פלורידה

האם את יודעת משהו על פלורידה ומדובר על ויזת h1b
תודה

feldmben

New member
תודה בהחלט הרבה מידע. עוד שאלה

המידע באתר בהחלט מקיף. אבל האם את בטוחה לגבי 10 ימים עד חודש עם רישיון ישראלי? זה נשמע ממש מעט..
האם ניתן לעשות את הקורס האינטרנטי עוד לפני קבלת ssn מהארץ?

AlicePJ

New member
אני יודעת שככה זה בחלק מהמדינות, אין לי מושג

לגבי פלורידה, ולכן אני ממש לא בטוחה. מה שאני כן בטוחה זה שבאתר של משרד הרישוי של מדינת פלורידה הם רושמים את המידע הרלוונטי למדינת פלורידה ותהיה שם את התשובה לזה.
איזה קורס אינטרנטי אתה רוצה לעשות בדיוק? בפלורידה צריך לעשות קורס אינטרנטי? במדינות שבהן עשיתי רישיון פשוט קראתי את החוברת של התיאוריה (שזמינה באינטרנט) והגעתי למשרד הרישוי ועניתי שם על השאלות. במשרד אחד במדינה אחת זה היה ידני ופושטי, ובאחר זה היה שאלון במחשב. אחרי שעוברים את התיאוריה צריך לעשות טסט, ובכל מדינה זה אחרת - יש כאלה שאפשר לעשות מיד, יש כאלה שצריך לקבוע תור, ולפעמים זה משתנה מאזור לאזור בתוך אותה מדינה. אין טעם שאני אפרט מה היה לי כי כמו שכתבתי זה לא היה בפלורידה ולכן זה לא יעזור לך.

maGNV

New member
קרא שם שוב

מודה, לא הלכתי כרגע לבדוק, אבל ממה שעברתי לפני כמעט שלוש שנים בפלורידה:
&nbsp
30 יום מרגע הפיכתך ל"תושב לענייני DMV" (התחלת עבודה למשל..) זה הזמן שאפשר לנהוג עם הרשיון הישראלי.
המבחן האינטרנטי (בדוק אותי שנית) - יש מצב שמדובר במבחן לגבי השפעת אלכוהול על נהיגה אותו צריכים לעבור מי שמוציא רשיון ראשון ובטווח גילאים מסויים. אם הרשיון הישראלי שלך הוא עם וותק - צריך להיות לך פטור מהמבחן הזה.
בתלות בזמן הפנוי ובגישה האישית שלך למבחני תאוריה - תוריד את ספר התאוריה ותתכונן לפני המבחן.
כפי שאתה ודאי מניח, לא תוכל לגשת למבחנים (תיאוריה ומעשי) ללא SSN ושתי הוכחות כתובת (ודרכון ו I94)

טל ר

New member
למעשה - זה שנה

ארה"ב חתומה על אמנת ז'נבה מ-1949 בה הוסדר נושא ההכרה ברישיונות ממדינות החתומות על האמנה (ישראל גם חתומה עליה). האמנה אושררה בסנאט ב-1950. עפ"י האמנה, היא חלה על נהגים זרים לשנה מיום הגעתם, ועל פי חוקת ארה"ב, "All Treaties (...) shall be the supreme Law of the Land".
&nbsp
זה החוק היבש ויש לו עדיפות על החוק המקומי, אולם לא כל שוטר יכיר את נבכי האמנות הבינלאומיות שארה"ב חתומה עליהן. לכן, שווה לציית לחוק המקומי ולהוציא רישיון בהקדם (כי יהיה הרבה יותר קשה לקחת עו"ד שיסביר את הנושא בבית משפט, עם הקשיים וההוצאות הנלוות, מאשר פשוט להוציא רישיון).
יש לשים לב שמהרגע שהוצאתם learner's permit, מאוד יכול להיות שאינכם יכולים לנהוג חוקית עם הרישיון הישראלי (מאחר וברשותכם כעת רישיון מקומי), ומאידך, אינכם יכולים לנהוג לבדכם (מאחר ואתם student driver) - זהו המצב בחלק מהמדינות. יש בזה הרבה כאב ראש ומעט היגיון, אבל שימו לב.

eladts

New member
יש לך referece לפרשנות הזו?

ההכרה לשנה היא למבקרים, לא לתושבים. לפחות בטקסס לא היתה בעיה לנהוג עם הרשיון הישראלי אחרי שעברנו את התיאוריה ולפניה שעברנו את הטסט – לטסט עצמו הגענו ברכב שכור וללא מלווה מקומי ולא היתה עם זה שום בעיה.

טל ר

New member
כל מיני

הכרה לשנה:
http://he.mot.gov.il/index.php?opti...:drv-lic-int-a&catid=62:drvlic-il-c&Itemid=83
https://en.wikisource.org/wiki/Geneva_Convention_on_Road_Traffic
&nbsp
בעיה בנהיגה אחרי התאוריה - כל מדינה וחוקיה היא, ואני לא מכיר אף אחד שעשו לו בעיות עם זה כשבא לטסט (למרות שב-MA ידרש מלווה בטסט), אבל בבדיקה טלפונית עם ה-RMV (שבוצעה ע"י מישהי שאני מכיר העוסקת ברילוקיישן וביררה את זה בעבור לקוח שלה), ה-RMV הודיע לה חגיגית שמי שברשותו רישיון נהיגה של MA (כולל Learner's Permit) לא יכול עוד לנהוג עם רישיון נהיגה זר, ומי שיש לו Learner's Permit לא יכול לנהוג עם מלווה. אף אחד לא עושה זאת (למיטב ידיעתי), אבל זה החוק, לפחות ב-MA. כתבתי שזה המצב בחלק מהמדינות, אינני יודע דבר על TX.

טל ר

New member
מקישורך

567א. עולה חדש, אזרח ישראל או תושב ישראל הרשאי לשבת בישראל ישיבת קבע, אשר שהה מחוץ לישראל במשך תקופה של שנה רצופה אחת לפחות לפני יום כניסתו האחרונה לישראל, רשאי לנהוג ברישיון נהיגה זר, ברכב המתאים לדרגת רישיונו, במשך תקופה של שנה מיום כניסתו לישראל ובלבד שנתקיימו בו תנאי הגיל האמורים בתקנות 188 עד 190.
&nbsp

eladts

New member
אשר שהה מחוץ לישראל במשך תקופה של שנה רצופה אחת לפחות

אז אם ישראל מרשה לעצמה להגביל את הזכאות לנהוג לפי האמנה גם המדינות בארה״ב יכולות.

למעלה