כמה זמן זה סיבוב לעזאזל ?

כמה זמן זה סיבוב לעזאזל ?

אם אני זוכר בD&D המקרי הישן סיבוב היה דקה ( שזה ניראה אבסורדי . . . ) בAD&Dאם הבנתי נכון סיבוב זה 10 שניות . . - קצת קשה לי לקבל את הנתון הזה - כמה זמן לוקח לתת מכה . . ? - או למשל חצים 10 שניות יקח לירות חץ ( או 2 ) - וכשמישתפרים - היה לי שחקן שירה 6 חצים בסיבוב . . אז מה בעצם . . ?

ועוד שאלה בהקשר . . . ?

כשמעבירים קסם מ D&D ל AD&D צריך לספור אותו בסיבובים - או לפי זמן ? ? ? ( בD&D סיבוב זה דקה - כימדומני . . .

ועוד שאלה בהקשר . . . ?

כשמעבירים קסם מ D&D ל AD&D צריך לספור אותו בסיבובים - או לפי זמן ? ? ? ( בD&D סיבוב זה דקה - כימדומני . . .

snift

New member
אם אני זוכר נכון

אזי ב- ADND "סיבוב" הוא אכן דקה. אבל בכל מה שקשור לקרבות סיבוב (סיבוב קרב) הוא 10 שניות. כמובן שהחוקים הינם בגדר המלצה ולכן תעשה מה שמתאים לך...

La Gamba

New member
סיבוב במו"ד

זה 10 שניות, תור זה 10 דקות, כמדומיני. תמיד אוכל לבדוק באוגדן הכללים הישן של מיצוב ששוכן אצלי מה הפרטים המדוייקים.

dragon zlotnik

New member
ףףףףףףףףףף

הדבר שהכי שנאתי במו"ד מתי כשהתחלתי לשחק את זה זה כל ההקפדות והדיקדוקים, חלאס! הרבה יותר כיף זה לשחק "בערך" בכל הקטעים האלה של הקרבות והדברים הקטנים והלא חשובים כמו לספור כמה חצים יש לך באשפה!! אם זה מוסיף לך לאמינות של המשחק אז בסדר אבל נראה שלרוב זה תם דברים קטנים ומעצבנים...

תור וסיבוב, שניהם שש שניות

במידה ולא הבנתם את העניין, הרעיון הוא שכולם פועלים בבת-אחת - אך בשל סיבות נוחות, כל אחד פועל ב"תורו". dragon zlotnik, העובדה שמדובר במו"ד לא אומרת שחייבים לדקדק (והדקדוק גם לא מוגבל למו"ד בלבד, ומגיע אף לחופשיטה) - ישנם אנשים שראליות מוסיפה להם למשחק, ולכל אחד יש את הגבול שלו. חוץ מזה, כותרות שכוללות עשר תווים זהים בסדר רצוף, די מעיקות.

אנא כורדי ?

כשחקן עושה פעולה אחרת תוך כדי קרב - או ששעון ההשעיה שהגנום חיבר לגלון אש יונית מתקתק תוך כדי קרב . . . - אני מעדיף לדעת בידיוק מה . . . . . ( ! ) ?

אלרוס

New member
כן, אבל ברוב המקרים לקטוע שחקן

באמצע משפט ולהגיד "הופה, מצטער עברו 10 השניות שלך" או באמצע פתירת החידה להגיד לשחקן כלשהו שעלה על הרעיון "יפה, אבל חכה עם זה לתור הבא שלך, ובינתיים הפצצה מתפוצצת באמצע התהום וכולכם נפצעים" זה הרבה יותר גרוע מהטענה של אי דיוק.

הערה קטנה אך חשובה:

הסיבובים, בשמם המלא, נקראים "סיבובי קרב". וכן, הם גם חלים רק בקרב. להגיד לשחקן שנגמר לו הסיבוב-קרב באמצע פתרון החידה זה טיפשי, כיוון שלא מודדים קרב. חוץ מזה, נראה כי אתם מבלבלים בין סיבובי קרב לסבב תורות (שלדעתי זה רעיון די טיפשי, אגב, אבל ניחא).

Gabriel S

New member
רוצה לקפוץ לסיבוב?

סיבוב הוא 10 שניות ב AD&D. אבל סיבוב הוא לא הזמן שלוקח לירות חץ, או לעשות תנועה אחת בחרב. סיבוב הוא משך הזמן שלוקח לסידרה של מכות חרב, כיוון חץ ושחרורו וכו. הרעיון הוא שבמקום לשחק את הקרב תנועה תנועה, אנחנו מחלקים אותו לסיבובים המורכבים ממספר תנועות שמסתכמות בגילגול אחד. לכן, סיבוב קרב הוא משהו בסגנון: איקס מניף את חרבו אבל השומר עוצר אותה, מעוצמת המכה ידו של השומר מוסטת אחורה ואיקס מצליח לחתוך אותו עם החרב באיזור הכתף. גבריאל

אלרוס

New member
הכל יחסי

אתה צריך לקבוע לפי הסיטואציה, לדוג' בזמן של שיחה שמתפתחת יפה ומהותית לעלילה בין דב"ש ושחקן, אתה יכול לתת 5 דק', בזמן מאוד משעמם של מסע לעיר אחרת שלא קורה בו כלום (למרות שמסע שלא קורה בו כלום זהו פשע בפני עצמו) אתה תעשה שכל תור יהיה כמה שעות ובתור באמצע קרב מהיר של שיסוף חרבות, הטלת לחשים ומנוסות מחצים בוערים אתה תעשה שכל תור יהיה כמה שניות...

Soul Cake Duck

New member
זמן במו"ד ומשחקי תפקידים בכלל

ראשית, כמה עובדות. במוד"מ, סיבוב קרב אורכו בערך דקה. מובהר כי הוא לא "בדיוק" דקה אלא בערך. והנימוק לכך שלוחם יכול בסה"כ לשתות שיקוי במשך דקה תמימה - הוא לא רק שותה את השיקוי. הוא חומק מכמה מכות שמנסים יריביו להנחית עליו, נותן כמה מכות נסיוניות בעצמו כדי להרחיקם, נסוג קצת, בולם עוד מכה עם המגן, מוצא שיקוי - פתאום כדור אש מתפוצץ סביבו, הוא חומק לאנשהו, מוציא בקושי את הפקק ולוגם את השיקוי כל עוד נפשו בו. ה"תקיפה" היחידה שמקבלת הדמות בסיבוב לא משקפת אבחת חרב יחידת כי אם סיכוי יחיד למתקפה יעילה, בין כל מתקפות הדמה והחמיקות. הסבר סביר, אך מאולץ משהו. "תור" הוגדר כפרק זמן של 10 סיבובים (דקות), ולמיטב ידיעתי לא היה לו כמעט כל שימוש. ש"מ נבון היה לדעתי מקטין את משך סיבוב הקרב במצבים פחות מסובכים. למען האמת, בימים האחרונים בהם הנחיתי מו"ד, שיניתי את משך סיבובי הקרב ל- 6 שניות, וזאת מבלי לראות לפני כן או לשמוע על מו"ד 3. במו"ד מהדורה 3 (ו- 3.5), סיבובי קרב אורכים כ- 6 שניות. גם כאן לא מדובר על זמן מוגדר לחלוטין והוא יכול להיות ארוך או קצר יותר, בהתאם לצורכי המצב והעלילה. תור עדיין מוגדר כ- 10 סיבובים ועדיין לא עושים במונח הזה שימוש. אני תוהה למה הוא בכלל שם. אולי סתם הזיתי אותו. משהו קטן לגבי זמן במשחקי תפקידים: שאלו פעם את היוצר של בבילון 5 מה מהירותה של קרבית Starfury - איך יודעים אם היא יכולה להגיע למקום כלשהו בזמן? הוא ענה שהיא טסה "במהירות העלילה" - אם הטייסים אמורים להגיע למוצב הנתון תחת מתקפה ולהציל אותו, הקרבית מהירה מספיק. ואם הם אמורים להגיע למקום כדי למצוא אותו חרב ונטוש, היא לא מהירה מספיק. באופן דומה, מוטב לשה"מ שלא לנסות ולחשב מה מהירותה של דמות לפי מקדם החיכוך של הקרקע, השיפוע שלו, כוח המשיכה, האנרגיה העצורה בשרירי הדמות וכו'. אם צריכה להיות לה הזדמנות להגיע על השער ולנסות לצלול דרכו בטרם שהוא נסגר, אפשר זאת. ואם השער רחוק מדי, פשוט אמור זאת. זה כלי מסוכן משום שהוא נתון מעט לשרירות לבו של שה"מ, אבל מנחה נבון יידע לנצלו מבלי לפגוע בחופש הפעולה של הדמויות.

Soul Cake Duck

New member
ורק למען הפרוטוקול

בימים אלה אני הוגה שיטת משחק תפקידים שמחשבת מהירות דמות לפי מקדם החיכוך של הקרקע, השיפוע, כח המשיכה, והאנרגיה האצורה בשריריה. לחשים יפחיתו את הלחץ בחדר ב- 0.2 אטמוספירות וכדומה. אני אהיה היחיד שירצה לשחק בשיטה כזאת כנראה, אבל אם זה גורם לי הנאה...

למעלה