כמה הגיגים...

כמה הגיגים...

שלום לכולם! כבר כמה חודשים לא כתבתי כאן בפורום, והנה אני חוזרת. כ\כור, אני עובדת סוציאלית במקצועי. מזה שבעה חודשים אינני עובדת. בהתחלה, עזבתי את מקום העבודה האחרון, כי הרגשתי שאני חייבת פסק זמן. לא רוצה עבודה עם אנשים,לא רוצה עבודה שתחייב אותי לחשוב ולהגדיל ראש. כך חשבתי אז. לפני חודשיים שלושה גיליתי שאני מתגעגעת לעבודה עם אנשים. מסתבר שזה הדבר הכי מתאים לי. ובכן, שינסתי מתניים והתחלתי לחפש במלוא המרץ. בתקופה שעוד חתמתי בלשכה, הייתי מקבלת מהם הפניה למקוםאחר כל שבוע. עפ"י הנוהל, כשהם מפנים אותי לאנשהוא, אני אמורה ליצור קשר עם המקום תוך 24 שעות. ואני,ילדה טובה שכמותי, עשיתי כך- הייתי תמיד מסתובבת עם כמה עותקים של קורות חיים בתיק, רצה לסניף הדואר הקרוב,או לכל מקום שיש בו פקס, ושולחת קו"ח. כמובן, לא קבלתי תשובה מאף מקום. אלא מה??? אבל זה כבר סיפור להודעה אחרת. פחות מפריע לי שאני שולחת עשרות קורות חיים כל שבוע ולא זוכה אפילו לתגובה מינימלית. מפריע לי הרבה יותר שאני לא מצליחה לעבור ראיונות. אני יודעת שיש לי בעיה בלשווק את עצמי, אבל אני בן אדם אמיתי ושמה את הדברים על השולחן בתחילת כל ראיון.גיליתי שזה עובד. לפחותזה גורם לי להרגיש יותר נינוחה. אני לא בעד לעשות הצגות. אני פשוט לא מבינה למה אחרי כ"כ הרבה ראיונות אני עדיין באותו מצב-בליעבודה,ועם מורל שיורד כל יום?! הקרובים לי אומרים שזו לא אשמתי,אלא מצב השוק. מה הקשר?! אני באה לראיון עבודה במקום אחד,לא מול כל שוק העבודה, לא? אומרים שזה בגלל שהמעסיקים לא יודעים מה הם מחפשים. איך זה קשור למצב השוק,הא? ואיך זה שאני תקועה בלי עבודה, כשאני לא בחורה סתומה בכלל?!

אורום

New member
הצלחה שלך בראיונות

עבודה זה משהו שלא תלוי רק בך הוא פונקציה של המועמדים האחרים, של כימיה עם המראיין, של פרוטקציה וגם של יכולת לשווק את עצמך. מצב השוק הוא אכן משתנה רלוונטי מאחר ויש הרבה קופצים על כל משרה ועל כן הסינון הרבה פעמים נמשך זמן רב מפני המראיין אומר יש כל כך הרבה מועמדים טובים אני אראיין עוד שנים שלושה וזה אף פעם לא נגמר, המעסיק הרבה פעמים לא יודע מה הוא מחפש יש לו איזה דמות בראש והוא מנסה לעשות התאמה לדמות הזאת ואז בסוף אחרי הרבה חיפושים הוא מתייאש ומתאים את עצמו למועמד הכי טוב שהוא ראה. חלק גדול מזה שאת לא עוברת ראיונות לא קשור אליך אבל השאלה היא למה את חושבת שאת לא עוברת ראיונות? לא הבנתי מה "מפריע" לך לעבור את הראיונות בהצלחה?

למנגינת הלב ../images/Emo23.gif

שלום לך. יש לי להגיד לך כמה דברים, גם לי יצא להיות במצבים כמו שלך. קודם כל זה שאנחנו לא "סתומות" זה ברור, זה לא קשור לזה שאין עבודה. גם אני אקדמאית ומובטלת. נכון שזה עושה הרגשה לא טובה...
עבודה תמיד קשורה לכסף ולכלכלה. גם העובדה שלא עונים לפקסים של קו"ח וגם העובדה שאת לא "עוברת ראיונות" כביכול קשורה למצב הכלכלי במדינה הקקה שאנו נמצאים בו. כי גם אם יש משרות פנויות, יש אולי 1000 מתמודדים על אותה משרה ולכן גם אם תלכי להרבה ראיונות לא בטוח שתמצאי עבודה. נכון שזה מעצבן...
כי עובדה: איך זה שפעם היו מקבלים אותי בקלות לעבודה והיום אי אפשר למצוא עבודה? מה יכול כבר להשתנות? בכל אופן, בושה למדינה הזאת שהאזרחים בה לא יכולים למצוא עבודה, אני משתדלת להעסיק את עצמי כדי לא להתחרפן ולהשתגע
שיהיה לנו המשך יום נעים.

דובדבנית הסיקי מסקנות

אני גם במצבך אקדמאי חסר עבודה. החל מהשבוע הבא כנראה אני אתחיל לעבוד כשלוש פעמים בשבוע במקום עבודה בתחום שעבדתי בו לפני הלימודים ובמהלכם(כלומר לא משהו אקדמי אלא עבודה שחורה). אני מזדהה עם המשפט האחרון שלך שזה בושה למדינה שהאזרחים בה לא יכולים למצוא עבודה. פעם הייתה חשיבות לכך שכל האזרחים יוכלו לעבוד בכבוד, אבל כיום נתניהו אביר הקפיטליזם דואג רק לנתוני הצמיחה, כלומר לכך שהעשירים יהיו עשירים יותר(בכל למעשה מתבטאת הצמיחה). אני הסקתי את המסקנות כאדם בעל מודעות פוליטית גבוהה תמכתי עד עתה במפלגת שינוי נציגת ההיפר קפיטליזם. כיום הבנתי שטעיתי. בבחירות הבאות אתמוך בגוף פוליטי עם תפיסה כלכלית אחרת.

I'm a housewife../images/Emo185.gif ../images/Emo95.gif../images/Emo68.gif

?why do you write in english? is english your mother-tongue language

לא

היא פשוט שולחת מסלולרי ואין לה אפשרות לשלוח בעברית. כשמישהו כותב בפורומים בשפה האנגלית, זה אומר שאין לו מקלדת בעברית (יש פה גם הרבה גולשים מחוץ לארץ). את לא צריכה לענות לו באנגלית, לקרוא הוא יכול בכל שפה ! (תחשבי בהגיון, אם הוא לא היה יכול לקרוא עברית, איך הוא הגיב להודעה ?)

כתבתי באנגלית

כי משהו השתבשבמחשב קודם,ולא יכולתי לעבור לעברית. טוב שעכשיו אפשר!

That is exactly the problem

I can't figure out why I haven't gotten a job yet!!! I dress up for an interview, I smile, I think I am pretty good at making a good first impression. True, I am not very good at self-marketing, but I lay in out at the beginning of the interview, because I know I can't put on a show... I really don't know what the problem is!!!

love88

New member
בקר טוב, ראיתי את כאבך. איני יודעת

באמת מדוע לא מקבלים אותך לעבודות השונות. ניסית לשאול. אני מצרפת כאן אתר שאולי יכול לעזור.

שלום מנגינת הלב

קראתי את שכתבת. אני מסכים עם מרבית דבריך. אמנם היום איני שייך עוד לקבוצת מחוסרי העבודה, אך עד לא מזמן הייתי בדיוק במצבך. שלחתי למעלה משלושת אלפים אימיילים עם קורות חיים. 90 אחוז ללא מענה. עלי לציין שחזרתי עם משפחתי משהייה ארוכה בחו"ל, ולא ציפיתי למצוא את ארצי במצב כה קשה. היום אני מנהל מכירות בחברה גדולה בפריסה ארצית, ואחת המטרות שהצבתי לעצמי היא לקבל לעבודה את כל מי שמוכן לעבוד. מעצם הכרותי את ההרגשה של "אין לי למה לקום בבוקר" קבעתי לעצמי לעשות כל שביכולתי לעזור לאלו שאין להם עבודה. נרשמתי ואתר "מובטל" ופרסמתי שם את האימייל שלי למען אלו המעוניינים לעבוד בתחום השמירה/אבטחה. גם בפורום זה פרסמתי מודעות דרושים-ומי שמעוניין יכול לשלוח לי קורות חיים באימייל. כל עבודה מכבדת את בעליה, ואין עבודות בזויות!!! עלי והצליחי במעשייך

למעלה