כמה דברים חשובים מיום עיון בהדסה

• פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
כמה דברים חשובים מיום עיון בהדסה

אתמול נערך יום עיון של בי"ח הדסה עין כרם - המרפאה לטרשת נפוצה. נאמרו שם כמה דברים מאד חשובים לגבי 3 נושאים: 1. רפואה משלימה לחולי טרשת נפוצה - מה מומלץ ומה לא (ושבירת כמה מיתוסים), ומה חשוב לזכור כשפונים לרפואה המשלימה. 2. מידע לגבי הניסוי של חיסון תאי - T. 3. מידע חשוב לגבי צעדים שנעשים במלחמה מול קופות החולים לגבי הפסקת הטיפולים המונעים ואי מתן התחייבויות לקבלת הטיפולים האלה. רשמתי המון דברים ואני אצטרך להעביר אותם למחשב בצורה מסודרת, אם יש פה עניין במידע הזה. אנא אמרו לי אם אתם מעוניינים במידע הזה כדי שלא אקליד הכל לחינם. יום טוב

אני בוודאי ענבלי יקרה ../images/Emo24.gif אשמח

זה ממש חשוב,לדעתי הלא קובעת כלום,ישר כוח חמודה
את כמובן מוזמנת להסתכל בבלוג שלי לא כתוב הרבה.בהמשך יהיה יותר וכמה שיריים אישיים שלי. נדמה לי שעשיתי את ההנחיות שלך במסר
לך.

היי ענבל. אני אשמח מאוד מאוד לשמוע

אודה לך מאוד על כל פיסת מידע שתוכלי לחלוק איתנו.

bali

New member
מנהל
../images/Emo45.gif כל מה שרשמתי זה בזכותך

ובשבילך במקור

Butterfly86

New member
היי ענבל...

אני אשמח לשמוע על כל הנושאים האלה, בכל זאת זה הכל קשור איכשהו בנו וכדאי לשמוע וללמוד. תודה.

bali

New member
מנהל
תודה לכולכם.

אני אשתדל להקליד היום. אם לא אז בימים הקרובים. ברגע שיהיה מוכן אני אצרף לפה כדי שיהיה אפשר גם לשים במאמרים או בקישורים. רומי - לגבי הצעת העזרה - תודה רבה אבל כרגע יש לי הכל ברשימות בכתב יד. זה לא המון, 3-4 עמודים, וממילא אין לי ממש דרך להעביר אלייך את הדפים הללו. אני פשוט אמצא זמן להקליד את הכל למסמך WORD. שוב תודה לכם

bali

New member
מנהל
חלק 1: רפואה משלימה וטרשת

רפואה משלימה וטרשת הרפואה המשלימה באה לעזור לחולי הטרשת בשני תחומים עיקריים: • הורדה והפחתה של מצבי STRESS כרוניים המשפיעים על כל מערכות הגוף (המערכת החיסונית, המערכת ההומונלית ומערכת העצבים). • הפחתה של כאבים בשרירים, בגפיים, והקלה במקרים של ספסטיות. במצבי STRESS (מתח, חוסר שקט, לחץ וכ"ו) מופרש בגוף קורטיזול, המשפיע מיידית על מערכת החיסון ובכך על המאזן ההורמונלי בגוף ועל כל המערכות. מחקרים מראים שמצבי STRESS כרוניים משפיעים מאד לרעה על התפרצות המחלה ועל החמרה במצב הבריאותי של חולי טרשת. חשוב להבחין בין STRESS חריף וחד פעמי שהוא תהליך טבעי של הגוף הבא להגן עלינו במצבי מצוקה והוא אינו מסוכן לנו (למשל בתאונה, מה שעוזר לנו להישאר עירניים ולהתגבר על הפגיעה הראשונית) לבין מצב של STRESS כרוני שאינו בריא בכלל ומזיק לכל המערכות לאורך הזמן. הרפואה המשלימה מציעה כמה סוגי טיפולים המסייעים להפחתת STRESS, עזרה בהירגעות ובשינה, וכן הקלה על כאבים וספסטיות. תחומים וטיפולים המומלצים לחולי טרשת: דיקור – אקופונקטורה - זהו טיפול ע"י מחטים המשנות ומאזנות את האנרגיות בגוף, בנקודות מסויימות שמשפיעות על כל הגוף. המחא היא בעצם כמו סוללה קטנה המחדירה אנרגיות אל מתחת לעור. טוב להקלה על כאבים כרוניים, להקלה על כאבים בנקודות גירויי ספציפיות, עזרה נגד ספסטיות וגם להורדת STRESS. מסאז' / שיאצו / רפלקסולוגיה – שלושת הטכניקות הללו הן טכניקות ידניות הבאות לשחרר שרירים ע"י סוגים שונים של מסאז' והן יעילות במיוחד נגד כאבים וספסטיות, אם כי יש בהן גם משהו שעוזר לרוגע ונגד STRESS. השיאצו הוא סוג של מסאז' שבו לוחצים על נקודות שונות בגוף – דומה לדיקור מבחינה זו – וכך אפשר לטפל בנקודות גירויי ספציפיות ע"י טיפול חיצוני (לעומת החדרת מחטים מתחת לעור). הרפלקסולוגיה נעשית בכף הרגל או בכף היד ושוב ע"י לחיצה על נקודות מסויימות יש השפעה כוללת על כל הגוף ועל נקודות גירוי ספציפיות. הרפלקסולוגיה היא גם כלי מאבחן של בעיות בגוף. סוג נוסף של טכניקה ידנית הוא האוסתאופתיה שזהו סוג של מסאז' בו מניעים בתנועות מאד עדינות את הפרקים ועמוד השדרה – טכניקה זו עוזרת במיוחד לבעיות בשרירים ובפרקים. ארומהתרפיה – טיפול ע"י שילוב של שמנים אתריים שונים – עוזר במיוחד להרפייה, הורדת STRESS ועזרה בפתרון בעיות שינה. יוגה / מדיטציה – אלו שתי טכניקות שמתרכזות בנשימה, רוגע, דמיון מודרך, הפחתת STRESS, ועזרה בבעיות שינה. יוגה שמשלבת גם תנועה יכולה לעזור גם לבעיות של כאבים וספסטיות. תחומים שלא הוכיחו את עצמם כיעילים ומומלצים לחולי טרשת: • החלפת סתימות בפה לכאלו שלא מכילות כספית. • טיפול בחמצן בתא-לחץ. • תוספת של ויטמינים מרובים לתזונה, ספציפית ויטמין D שלא הוכח שיש לו השפעה חיובית על טרשת נפוצה. • נטורופתיה – במובן של שינוי מוחלט של התפריט והימנעות מסוגים רבים של מזון. יש לאכול בריא, אך לא להוציא מהתפריט רכיבי מזון רבים. יש להרבות בפירות ירקות וסיבים ולהימנע משומנים רבים.
תוסף המזון היחיד שמומלץ מאד לקחת הוא אומגה 3, רצוי בקפסולות המשלבות אומגה 3, 6 ו 9. חשוב מאד שהטיפולים המשלימים יהיו בתיאום ובנוסף לטיפול הקונבנציונאלי ע"י נוירולוג ורופא משפחה, ושתמיד יהיה קשר בין הרופא למטפל בטיפולים המשלימים! ומשהו קטן שתדעו – מחקר מצא ששימוש בחומר הפעיל בקנביס PHC עוזר נגד כאבים כרוניים וספסטיות – החומר ניתן בכדורים ויש אפשרות להשתתף בניסוי בחומר זה בהדסה עין כרם.

ayelety1

New member
תודה רבה על המידע! כל הכבוד!

אגב,אני השתתפתי במחקר שבוחן את השפעת ויטמין D וסמבסטטין על המחלה. המחקר עדיין בעיצומו,אך הבנתי שדווקא ישנם ממצאים שמעידים על כך שויטמין D עוזר להפחית את תופעת העייפות שמלווה חולים רבים. מעניין מה יוליד יום.. מחכה להמשך החומר!ושוב תודה..

bali

New member
מנהל
בכייף. לגבי ויטמין D -

אני רק סיכמתי את מה שנאמר בהרצאה. אני בטוחה שיש מקרים לכאן ולכאן, ושיש דעות שונות של רופאים שונים. הרופאים שהרצו על הרפואה המשלימה הם רופאים במרפאה לרפואה משלימה בהדסה עין כרם. מבחינתי כל מה שעוזר מבורך. אני הולכת להתחיל לקחת אומגה 3, זה בטוח

ayelety1

New member
אין סתירה בין מה שכתבת למה שאמרתי.

מאחר שהמחקר עדיין לא הסתיים,הרי שבאמת אין ממצאים התומכים בויטמין D...

bali

New member
מנהל
חלק 2: חיסון בתאי - T

חיסון בתאי – T בבי"ח הדסה עין כרם נערך ניסוי בחיסון מתאי – T. יש במוחנו ובגופנו תאי – T. חלקם אינם פעילים והם טובים לנו וחלקם הם אלו המתקשרים ומתחברים למקומות בהם יש לנו מחסור במיאלין ויוצרים את ה"פלאקים" הפעילים במוח – והם אינם טובים לנו. תהליך יצירת החיסון בתאי – T הוא כזה: מוציאים לחולה בדיקת דם. מהבדיקה הזו מנסים לבודד תאי – T טובים שאינם פעילים. את התאים הללו מגדלים בתנאי מעבדה למושבות, ואז מחזירים את התאים הללו לגוף החולה. כאשר התאים הללו מוזרקים לחולה, הם עוזרים לגוף לייצר רק תאי – T שאינם פעילים ולהילחם באלו שפעילים. בהדסה מתרח ניסוי על 30 חולים שקיבלו את החיסון 3 או 4 פעמים במהלך חצי שנה. נערך עליהם MRI לפני הניסוי, וגם כשנה אחרי תחילת הניסוי. תצלומי ה MRI נשלחו לבי"ח בחו"ל על מנת שבדיקת ההצלחה מבחינת תמונת ה MRI תהיה אובייקטיבית והרופאים לא ידעו מי קיבל את החיבון ומי קיבל פלצבו. בכ-15 חולים שסיימו את הטיפול נמצא שיפור ניכר בכל תפקודיהם. היתרון של החיסון הוא בכך שזו אינה תרופה ולכן אין תופעות לוואי, והטיפול נוח יחסית כי הוא אינו דורש הזרקה יומיומית, דו יומית או שבועית. כרגע הטיפול מוצע רק למי שהטיפול באינטרפרונים או קופקסון לא מועיל לו או שהוא אינו לוקח את הטיפול הנ"ל, וזהו טיפול שעדיין בגדר ניסוי. נקווה שהוא יוכח כמוצלח ויקבל אישור.

bali

New member
מנהל
חלק 3: מסמך הרופאים מול קופ"ח

מסמך הרופאים בעקבות הבעיות עם קופות החולים באישור הטיפול המונע לחולי טרשת בעקבות הבעיות הקשות שעושות קופות החולים במתן אישורים לקבלת הטיפולים המונעים לטרשת נפוצה, והפסקת הטיפולים לחולים שמצבם מחמיר, נפגשו הנוירולוגים הבכירים בכל רחבי הארץ (פרופ' אברמסקי ופרופ' קרוסיס מהדסה, פרופ' אחירון מתל השומר, פרופ' מילר מרמב"ם, ד"ר קרני מאיכילוב ועוד שני רופאים ששכחתי את שמם) וניסחו מסמך המכיל קריטריונים להמשך או הפסקת טיפול מונע בחולי טרשת. הקריטריונים לקבלת הטיפול המונע הם: 1. מחלה פעילה בשנה האחרונה ומדד EDSS עד 5.5. 2. הטיפול יופסק רק אם היו יותר מ 3 התקפים במשך שנה ו/או עליה של 1.5 דרגות ב EDSS כאשר הוא עמד על 4 ומעלה לפני העליה בדרגה. 3. לא מומלץ להשתמש בתרופות בזמן ההריון ובתקופת הנקה – מפסיקים חודש לפני ההריון וממשיכים בטיפול לאחר הלידה ו/או ההנקה. 4. מותר להמשיך בטיפול המונע גם בקרב חולים שמחלתם פעילה גם אם מדד ה EDSS שלהם מעל 5.5, אם הנוירולוג רואה זאת לנכון. 5. החלפת טיפול היא כמו המשך טיפול, ולכן יש לאשר את החלפת הטיפול כאילו היא פשוט המשך ישיר של הטיפול הקודם. 6. מחלה פרוגרסיבית היא המשך של מהלך המחלה שהתחילה כהתקפית, ולכן אין מניעה לתת לחולה במצב פרוגרסיבי טיפול מונע אם הנוירולוג רואה זאת לנכון. מסמך זה הוגש למשרד הבריאות על מנת שקופות החולים לא יוכלו להחליט באופן שרירותי על הפסקת טיפול מונע, ובנסיון להתנות את הפסקת הטיפול בחוות הדעת הנוירולוגית של הרופאים המטפלים בחולים. צריך לקוות שמסמך זה יתקבל ע"י משרד הבריאות ונזכה לימים קלים יותר במאבק מול קופות החולים!

agibagi

New member
../images/Emo23.gifענבלי, תודה רה לך../images/Emo23.gif

אני בטוחה שהיה מעניין לשמוע את כל המידע הזה קודם כל תודה רבה לך על העברותו אלינו
האם תוכלי לספר מי היה המרצה ? מקווה שעזרת כאן להרבה חולים חדשים ורומי תוכל בקישורים להעביר לכולם. בוקר טוב לכולכם והמשך יום נעים,תרגישו כולכם טוב בעיקר שנהיה כולנו רגועים !!! אגי

bali

New member
מנהל
אין בעד מה אגי.

לגבי המרצים, כל הרצאה היו מרצים אחרים. על הרפואה המשלימה הרצו שלושה רופאים מהמרפאה לרפואה משלימה בהדסה: ד"ר טולדנו, ד"ר קאופמן וד"ר עובדיה. על החיסון בתאי-T הרצה ד"ר חג'ג' מהמחלקה הנוירולוגית בהדסה. על המסמך של הרופאים הרצה פרופ' קרוסיס מנהל מרפאת הטרשת בהדסה.

bali

New member
מנהל
בכייף. לא דיברו על הדברים ששאלת

לפחות לא זכור לי שדיברו על זה. היו הרבה שאלות של אנשים אבל כבר לא היתה לי סבלנות להקשיב אחרי שנתנו את ההרצאה עצמה.

למעלה