כמה בוחרים ועד בית משותף

חייקין

New member
כמה בוחרים ועד בית משותף

1. כמה אחוז מן הדיירים צריכים לאשר ועד חדש ומי בוחר את היושב ראש. האם יושב הראש יכול להיות גם גזבר? האם בעלי דירה העומדת ריקה תקופה ארוכה אמורים לשלם. בעלי הדירה לא קבלו זימון לאספת הדיירים, לא קבלו דרישה לתשלום מסים. לפתע מודיעים להם על תביעה נגדם, מה עושים. 2. יושב ראש הועד מוציא כנראה כספי הועד לשתילת שיחים ועצים בצד החצר שלו, כך שנמנע המעבר לשטח המשותף בצד "שלו", מה הדין. הנ"ל קיבל אישור לבנית פרגולה בשטח המשותף למרות התנגדות שני הדיירים הצמודים אליו. מה עושים. 3. הוא ואשתו עובדי העיריה, ולמרות עברות בניה שביצע לא הוגשו נגדו כל כתבי אישום, ופניות למבקר העיריה לא נענו. מה עושים. אני נכה צה"ל 100% הזקוק לנגישות לדירתי, הנ"ל הרס את השביל שהתחלתי לבנות ומאיים על קבלנים שלא להתקרב. על כן עומדת הדירה ריקה מזה שנה וחצי. האם יש תרופה.

היי חייקין

הכל תלוי בתקנון שלכם (אם יש תקנון ) אם אין תקנון הרי צריך לפעול עפ"י "התקנון המצוי" שהוא תוספת (ס' 64) לחוק המקרקעין (ועל פיו אני עונה לך כרגע ). הועד יכול להיות בן חבר אחד עד חמישה חברים אך לא יותר מחמישה. ניתן להחליפו או לשנות את הרכבו באמצעות כנוס אסיפה שלא מן המניין (אם דורשים זאת שליש בעלי הדירות לפחות) את הועד (נציגות הבית המשותף) באסיפה כללית רגילה ע"י מחצית לפחות של בעלי הדירות בבית המשותף אם יש יותר מחבר ועד אחד הרי שמי שמטפל בכספים (גזבר) צריך להיות חבר ועד שהוא לא היו"ר אם יש רק יו"ר , אז היו"ר יהיה הגזבר . בעלי דירה ריקה חייבים לשלם מיסי ועד כמו כל אחד אחר . הודעה על כינוס האסיפה חייבת להתפרסם במקום בולט בבית המשותף ארבעה ימים לפני המועד אם אין מניין חוקי באסיפה (מחצית לפחות) תתכנס האסיפה בכל שעה אלטרנטיבית אחרת באותו היום כפי שתפורסם בהודעה הראשונית חובה לפרסם סדר יום אחרת לא ניתן לדון על נושא שלא נכלל בסדר היום ללא הסכמת הנוכחים. בתור נכה (ובמיוחד 100% ) יש לך זכויות רבות מאוד לצורך התאמת מתקנים בביית המשותף לנוחותך (בכפוף לאישור רופא) גם ללא הסכמת הדיירים וסוגים מסויימים של התקנים אתה צריך הסכמה של רוב רגיל וסוגים מסויימים הסכמה של 60% מבעלי הדירות . נראה לי שיש פגיעה בוטה בזכויותיך ובזכויות הקנייניות של שאר הדיירים לגבי הרכוש המשותף וחבל להרחיב כאן את היריעה . אם אתם חברים באגודה לתרבות הדיור , תוכל לקבל יעוץ משפטי שם כמו כן אתה רשאי להגיש תביעה נגד נציגות הבית המשותף אצל המפקח על המקרקעין באזור מגוריך (שהוא הסמכות לדון בסכסוכים במסגרת הבית המשותף) לאור הבעיות הרבות שתארת מציע שתקח עורך דין שמתמחה בתחום זה בהצלחה !

מהפסקה השלישית הושמטה מלה

את הועד (נציגות הבית המשותף) בוחרים באסיפה כללית רגילה.... וכו'

חייקין

New member
משה תודה, האם תואיל גם

לאמר אם יש עורך דין "בעל מרץ" ונבון באיזור ירושלים, שיסכים להכנס לתביעה מן הסוג הזה? מדובר בדייר שקנה דירה בבית בו היתה לנו דירה קטנה, שכנע אותנו להרחיבה והבטיח כי יאפשר שביל ועליה נוחה עבורי, ולאחר שנסתיימה חצי הבניה חזר בו והחל לאיים. מכיון שהביא את הקבלן לא סיים הקבלן את השביל. לאחר מכן חסם המעבר לחלק החצר, כחצי דונם מן הרכוש המשותף, ואיני יודע כיצד בחר עצמו לראש ועד. הוא גם לא בנה ממ"ד בעוד אנו הקפדנו על כך, ולמרות זאת הוא גר שם כבר שנה וחצי ואנו בחוץ...

חייקין העלת כאן בעיה סבוכה

ומעבר ליעוץ הכללי הנ"ל, אני באמת לא מציע להכנס כאן לפרטים. לגבי עורך דין בירושלים , כדאי שתברר בקרב הירושלמים (גם בדפי זהב נראה לי שתוכל למצוא עורכי דין שעוסקים במקרקעין - בדגש על בית משותף) .. בכל מקרה "ראש הועד" פועל נגדך בנגוד לחוק לדעתי (אתה יכול לדרוש את "ספר ההחלטות" אם קיים דבר כזה אצלכם שם צריך להיות תעוד לגבי כל החלטה כולל לגבי דרך בחירתו לראשות הועד והחלטות אחרות ) (מה בנוגע לאגודה לתרבות הדיור ? אתם רשומים שם ? אם כן פנה אליהם שם תקבל את היעוץ הטוב ביותר לפחות כהתחלה )

חייקין

New member
תודה לך משה

הראש הנ"ל פעל דרך אגודת תרבות הדיור, ומכיון שאיננו גרים שם, דאג שכל דואר המגיע לשם "יעלם", ורק במקרה נודע לנו על פניתו, אחרי ששלחו שני מכתבים. הוא פשוט "דאג" להסתכסך עם שכן נוסף... פנינו אליהם והסברנו המצב, הם פנו אליו ולא קבלו תשובה עד היום, והנה מסר לנו אתמול תביעה מאוקטובר 2004, שבה הוא תובע בלשכת המפקח על רישום המקרקעין, הווי אומר, שלושה חדשים לאחר התביעה! ובה הוא דורש את הדרישות שעליהן התייחסנו בתשובתנו לאגודה לתרבות... זו תופעה מוזרה ביותר, בה מנצל הגזלן את הכלים "החוקיים" כדי להשתלט על רכושנו, למנוע מאתנו מגורים, לגזול מאתנו כסף, בעוד הוא מוגן... אני נפצעתי בשרתי כקצין ולוחם בסיירת אגוז בלבנון 1971, למרות פציעתי הקשה דרשתי להתנדב ולהמשיך להלחם, לשם כך עברתי הסבה לשריון שם הייתי מפקד פלוגת טנקים בחט' 7 ולחמתי בסורים, כל זאת "לא תרם" לבריאותי, והיום מחרה הנבל הנלוז הזה ומעלה לי גם את לחץ הדם, בנוסף לפגיעה כספית אנושה...

לחייקין בוקר טוב

מצדיע לעברך בחיל השריון (אני לא ציני) זה גם יכול לסייע לך בהתייחסות הרשויות אליך , הן בבית המשפט והן מחוצה לו (ואם אתה נכה צה"ל אולי תוכל להעזר משפטית גם בארגון נכי צה"ל ) אבל עדיין בכך לא תפתר בעייתך. והצגת כאן שתי בעיות : תביעה של הועד נגדך , ותביעה שלך נגד הועד , שאחת לא קשורה בשנייה (הם עד כמה שהבנתי דורשים שתשלם ועד בית ואתה הצגת כאן שורה של עוולות שבצע ועד הבית הן נגדך והן נגד דיירים נוספים (כולל האפשרות שועד הבית לא חוקי ) ע"מ לפתור את כל הבעיות הנ"ל פנה לעורך דין חבל שתשתהה

למעלה