כמהפסיכיאטרים צריךבשביללהחליף

lironmarko

New member
כמהפסיכיאטרים צריךבשביללהחליף../images/Emo62.gif

אף אחד !!! הנורה צריכה לרצות "להתחלף" בעצמה לירון

bennyTKD

New member
וכמה אנשי אומנויות לחימה צריך?

כמה אנשי אומנויות לחימה צריך כדי להחליף נורה? את התשובה אני שולף ישר מהארכיון... בני

chataka

New member
למה לא. טקס התה- לינקים

יש אגדה על הנסיך דאהרמה שהקדיש את חייו ל"דרך", ולשם כך רצה לא לישון במשך 9 שנים, כדי שלא לבזבז זמן ערות ומדיטציה. בסוף הוא נרדם. בבוקר הוא קם הלום מהכשלון הזה, ובו במקום לקח סכין, חתך את עפעפיו, וזרק אותם לאדמה. האגדה מספרת שהעפעפיים שלו נקלטו באדמה והצמיחו שורשים ומהם צמח שיח התה, ממנו עושים משקה מעורר ומטהר, והוא סמל למדיטציה וערות. הלינקים הבאים הם לא תחליף לחיות הפרזנטציה של צבר, אבל קצת רקע למי שמתעניין. נ.ב המאסטר רקיו אמר: Having one kettle you can make tea; it is foolish to possess many utensils.

lironmarko

New member
שיר בגני ילדים ../images/Emo13.gif קיבלתי במייל

השיר הנבחר בגני הילדים לשנת 2003 סבתא בישלה רמדיה נתנה למוקי נתנה לצוקי נתנה לפוצי ואף אחד לא נשאר

bizhar

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo2.gif../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif../images/Emo7.gif

עצוב כמה שזה מצחיק. אפילו צדיק אחד בסדום לא נמצא למרות שמישהו באמת באמת ניסה..וכמעט הצליח.

bennyTKD

New member
כל הכבוד על הכותרת...

אתה הראשון שהצליח לתת כותרת ללא מילים להודעה שלו שעדיין תענה על כללי הפורום לכתיבת כותרת עם תוכן הקשור להודעה...

תשובה ל-17:../images/Emo26.gif

"דוגמא" כותבים ב'ה'!!! "דוגמה" ולא "דוגמא". עִידיוֹת ותֶמבֵּל אֵכַד!!!

bennyTKD

New member
אתה ממשיך את הטעויות שלהם ../images/Emo2.gif

האקדמיה ללשון עברית כבר קבעה שמותר לכתוב גם "דוגמה" וגם "דוגמא". בני

אני לא - אבל אתה כן...../images/Emo3.gif../images/Emo26.gif

האקדמיה ללשון העברית כבר קבעה בדיוק ההפך ממה שאמרת. מותר: דוגמה, דוגמאות, דוגמות. המילה "דוגמא" אינה מילה בשפה העברית. היא מילה ארמית. כך גם: טבלא, נוסחא, קופסא, גרסא וכו'. אבל לא נורא. נסיון יפה...

chinabird

New member
למה אדיוט ולא אידיוט?

בקיצור, לא כל מה שהאקדמיה קובעת אנחנו צריכים לקבל. בעיתון שאני עורך בו עובדים עם "דוגמה" ו"כורסה", אבל כשאני עורך או מתרגם ספרים אני מבכר "דוגמא" ו"כורסא". בעברית יש מיני מלים שהגיעו מכל מיני שפות, ואני לא רואה סיבה להשכיח את המקור שלהן. לא הייתי מציע להעביר הטיות ומבני משפט, למשל (מה שקורה לא מעט לאחרונה - ראה כמה משפטים מנוסחים בלשון סביל שלא לצורך), אבל שפה בלי עבר היא שפה בלי עתיד! (אם מישהו מפורום דוברי אספרנטו נכנס לכאן, יש להבהיר שמישהו אחר משתמש ביוזר שלי).

bizhar

New member
ואיך לא שמת לב לתשחיט ?

מה לעשות,אין חיה כזו תשחיט או מושחט וההסבר ה"מלומד" שלו הצחיק אותי יותר מהכל. דווקא ב"דוגמא" הוא לא טעה
.

bizhar

New member
האמת? הפתעה...

אבל מכיוון שאני לא מכיר הרבה המשתמשים ב "ה" לא בדוגמא ולא במשכנתא "שגיאה" זו נסלחת. (הנה, סלחתי לעצמי!
), אבל לשחוט כך את המילה מושחת? לא סולח!
!

למעלה