כל מה שרציתם לדעת ולא יכלתם לשאול

Itamarro

New member
כל מה שרציתם לדעת ולא יכלתם לשאול

יש מלא מושגים שכל הזמן משתמשים בהם, אבל ראבק- רובנו לא מבינים מהם, אז צעירים התפקדו- ותשאלו שאלות צעירות. אני מתחיל פז"ם- מה זה ראשי תיבות של? למה מכסים את השעונים בכאילו כיסויים? מה בדיוק עושים לנשק שמשבצרים אותו? למה, בשם כל מה שקדוש, שורפים כומתה, מכסים אותה בשעווה וצואת חתולים, מייבשים אותה במים רותחים ואז עוברים עליה עם טנק במקום רק לקפל אותה?

buddy89

New member
שאלה של צעירה ../images/Emo9.gif

למה, לעזאזל, כולם שונאים קצינים?

אני לא..

טוב לי יש סיבה..

Krishi

New member
כי רובם הם סנובים, מתנשאים, בעלי תסביך גדלות,

יהירים, מניאקים, קצת מפגרים ובגדול חארות של בני אדם. הם עוברים כזאת הרעלה בקורס קצינים שלהם שכל דביל יכול לעבור, חוטפים את מחלת הסג"מת (מלשון סג"ם=סגן משנה, שזאת הדרגה הראשונה של הקצונה שמקבלים בסוף הקורס קצינים) ומוציאים הכל על פקודיהם. לא אומר שכולם כאלה כי יצא לי להכיר קצינים שהם דווקא בסדר, אבל רובם זה נזק סביבתי אחד גדול. דרך אגב, כל האמור לעיל מכוון בעיקר לקצינים הג'ובניקים. בימינו כל פלוץ יכול להיות קצין. וכאשר הפלוץ מקבל כח רק דברים מסריחים יוצאים מזה. ולסיום, שיר קטן: טוּ טוּ טוּטוּ, שהקצינים ימותו. טוּ טוּ טוּק, שיקבלו שיתוק

הנה, אני אגאל אותך מיסורייך ../images/Emo163.gif

פז"ם - פרק זמן מינימלי לשעונים יש כיסויי שעון בשביל המבצעיות. שלא ינצנץ, יחזיר אור, או כל דבר אחר שיגרום לו יבלוט בשטח. אומרים משפצרים, וזה בא מלשון שיפור צורה. כשמשפצרים נשק בעצם משפרים בו כל מיני דברים קטנים במראה, ובנוחיות. יש מלא שיפצורים - כיסויים למחסנית למשל,כיסוי לסתרשף, חיבור המחסנית לנשק, חיבור רצועה לנשק (זה הדבר הראשון שעושים
), חיבור פנס, כוונות, וכל מיני דברים. לא כל שיפצור נועד לשיפור המראה, אלא גם ל"ביטחון" הנשק... כמו למשל שיפצור טריג' או כל כוונת אחרת לנשק, ע"מ לאבטח אותה לנשק, בנוסף לחיבורים איתם היא מגיעה במילא... למה משפצרים כומתה? כי זה פשוט יותר יפה.

כנראה שכן...

חוקי זה בטוח לא. כומתה שנראית יותר מרופטת - נחשבת מכובדת יותר... כמובן שאם אתמול התגייסת ותעלה את כומתת הבקו"ם שלך בלהבות אף אחד לא יתלהב, כן? החוכמה היא לעשות את זה בהדרגתיות, ולתת לה לצבור פז"ם אמיתי. כשמקבלים כומתה הכי מומלץ פשוט לגלח אותה, להוריד לה את כל הצמר המגעיל, ואח"כ להשטחי אותה כמה לילות טובים. משם ועד למראה המפוזם - צריך לתת לזמן לעשות את שלו. חול, אימונים, לכלוכים, יעשו ת'עבודה מצויין. וברור שאם תקבל כומתה של המפקד שלך או מישו כזה - לכומתה יש יותר פז"ם ויותר ערך

Krishi

New member
הרבה מהשיפצורים זה רק בשביל היופי.

אם תשאל אותי לדעתי זה מיותר לגמרי ואני את הכומתה שלי לא שיפצרתי בכלל. כמו גם לא שום דבר אחר שלא היה אשכרה שימושי ולא סתם בשביל היופי. דרך אגב, רק שתדע, בחוק היבש שפצור כומתה הוא עבירה על הפקודות.

GUY1362

New member
משכורת צבאית

מישהו יודע כמה מרוויחים פרחי טיס בחובה? בבקשה תענו זה חושבבב.......................................................

dimgold

New member
שביזות- WTF?

איך המציאו שם למצב הכי לא ברור. מישהו יכול להביא הגדרה מילונית?

למעלה