כל אחד יכול לעשות COACHING?

goanin

New member
כל אחד יכול לעשות COACHING?

יש לזה הסמכה? אם אדם מפרסם את עצמו כמאמן לחיים, ומיידע את הקליינטים שלו שאין לו הכשרה בתחום האמור, הוא עושה משהו לא חוקי? איך זה הולך?

tlingit

New member
הסמכה וחקיקה, תשובה ארוכה וקצרה

לנושא חוקיות: מאחר שתחום האימון האישי חדש יחסית בארץ, עוד אין בארץ רגולציה שלו ולכן עדיין לא קיימת חקיקה בנושא. ידוע לנו שבחודשים האחרונים מתקיימת עבודה לקראת יצירת חוק שאמור להסדיר את נושא האימון האישי. לנושא הסמכה: מהאמור לעיל תוכל להבין שאין גוף שמסמיך מאמנים על פי חוק (כי עדיין לא נחקק) מאמנים בוחרים איפה ללמוד את המקצוע - באיזה בי"ס או אצל איזה מורה, בנוסף ישנם כרגע שני גופים בארץ הפועלים להסדרת נושא ההסמכה בין שני גופים אלה לא קיימת הסכמה או בהירות הדדית באשר לנושא כך שהתשובה הקצרה היא: לא, אין בכך מעשה לא חוקי. באיזה הקשר אתה מעלה את שאלתך?

goanin

New member
כי אני מאמן כושר.

ומאמן כושר אישי מוסמך. אני רוצה לא לפחד "לאמן" את הלקוחות שלי בתחומים שנמצאים ליד הכושר - כמו תזונה, הרגלים, ללכת לסופר עם קבוצה של נשים ו"לתקן להן את העגלה". אני רוצה להיות יצירתי, ואני פוחד שיש בזה משהו לא חוקי.

Y A R A

New member
התפקיד שלך הוא לאמן

במאמן כושר גלומה התכונה של אימון אישי באופן טבעי. הם באים אליך לא רק כדי לשנות את מבנה גופם, אלא גם את אורח חייהם. הם מצפים ממך שתתמוך בהם באופן המקצועי ביותר. לכן, לדעתי, רק מן השאלה שלך ברור לי כמה המקצועיות והיושרה חשובים לך. אלו בטוח הופכים אותך למאמן כושר שכדאי לפנות אליו. בתמונה הגדולה יותר, אולי כדאי לך לקחת קורס אימון קצר כדי להרחיב מעט את היריעה שלך בתחום. חוץ מזה, אם אתה מזהה לקוח/ה שאימון אישי יכול להרחיב את עולם השינוי שבו בחר/ה, יש כל כך הרבה מאמנים בשטח. בהצלחה!

goanin

New member
וואי תודה ../images/Emo140.gif

אני אתלה את התגובה הזאת
תודה

tlingit

New member
אם כך שווה שתבדוק גם בפורום מאמני כושר אישיים

הנה הקישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/forum.asp?forum=1573 הפורום הזה מיועד בעיקר למאמנים אישיים - קואוצ'ינג (coaching) והתשובות שנתתי לך נכונות לגבי התחום הספציפי הזה אין לי ידע או מידע תואם לגבי תחום אימון הכושר האישי עוד נושא שאני ממליצה לך לבדוק ולשאול לגביו, מעבר לנושא החקיקה, הוא נושא הביטוח המקצועי

למעלה