|כלניתענייני דגים שמות ושבוע טוב...

otafuku

New member
|כלניתענייני דגים שמות ושבוע טוב...

איזה דג אתם ממליצים לחריימה? ומה לעשות עם 2 חתיכות של דג קוד? מאחלת שוב שבוע טוב מאיה (שבזכות ענייני זוגיות ו"חיים חדשים" החליפה שם משתמש)
 

sjarjar

New member
1. לוקוס, ואם אין (או יקר מידי)

אז בורי. 2. fish & chips אמיתי.
 

uzi55

New member
חריימה עושים עם דג לוקוס..אבל

הוא מאוד יקר. אני משתמשת בבורי גדול ויוצא מ ע ו ל ה !!! עוד אפשרות שהיא גם מאוד טובה שזהו דג הברמונדי. הוא מאוד טעים ומזכיר בטעמו את הלוקוס. בהצלחה. אמא לארבעה.
 

otafuku

New member
תודה...../images/Emo9.gif

משהו לא מטוגן עדיף (לגבי הקוד...) אני אחפש את הברמונדי, אם לא אז בורי גדול (יודעים איך הוא נקרא באנגלית?) תודה
 

פוקסי99

New member
חריימה ודגים

את יכולה להישתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצםונית הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר אצלנו בארץ הוא נמכר בקשתות קפוא ואפילו זול יחסית (כ20 שקל לק"ג) לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק) ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן(ומכאן השם) ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב, אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה לאחר שהשוםהזהיכ מעט מוסיף כף של פפריקה מתוקה ו2 כפיות פפריקה חריפה וכמון מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות ומגיש. ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר. לידיעה! בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות. בשיטה השניה שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה(אחרת השום מקבל טעם מר) מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף(הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל) מוסיפים פלפל שחור כפית םםריקה אדומה מלח כפית כמון מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית מוסיפים כוס מים ובוחשים מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות מבשלים 20 דקות על אש קטנה לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות שבת שלום פוקסי בתמונה דג על בסיס עגבניות ובתמונה הבאה סיר של דג על בסיס פפריקות
 

otafuku

New member
wow ../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

תודה פוקסי.... נראה נהדר... אני היום אנסה את אחד מהם... יש לך מושג איך נקרא הדג באנגלית (או צרפתית- גרה בפריז...
) יום טוב, אדווח על התוצאות מאיה
 

שמשית1

New member
פוקסי נשמע נפלא האם יש לדג הקורבינה

יש עצמות גדולות או קטנות? האם יש לו ריח ים חזק? אשמח לקבל טיפים תודה
 

פוקסי99

New member
זה הדג שנקרא גם עיט הים

לדג עצמות כגולות בלבד ומאד נוח לאכילה לאלו שפוחדים מהעצמות לדג אין ריח חזק אני לאחר ההפשרה שם במי לימון עם מלח לשעה. מכון שהוצאתי את הדג מהמקפיא בשביל הצילום אני אתן לו להפשיר ואבשל חריימה ואכין לך מיני סדנה כל טוב פוקסי
 

otafuku

New member
זה מהמשפחה של המוסר?

חיפשתי במורפיקס... corvina-מוּסָר (סוג דג) אני מנסה לצמצם אפשרויות, בכדי להקל עלי כאן בנכר... (מחכה לחריימה- חבל שאני לא בסביבה בשביל לטעום) תודה מאיה
 

שמשית1

New member
תודה פוקסי בשמחה

אחפש ביום שישי את הדג במגה בתקווה שאמצא אותו יום טוב
 

otafuku

New member
אם אין לחם תאכלו ../images/Emo212.gif ולפוקסי...

אז כדברי מארי אנטואנט... באין חלה אכלנו עם בגט... ומאחר שאני עוד לא מכירה את הדגים פה (צרפת), השתמשתי בקוד שהיה בבית וממש בייש את הרטבים המצויינים ואת המוצא של המנה. הצרפתי שלי העדיף את המנה עם העגבניות כי החריף התמוסס בה טוב יותר... למזלו נשארו שאריות פירה מתקתק מהקניש- כך שהוא הצליח בעזרתם להגבר על המנה בלי העגבניות... אני נהנתי משתיהן... תודה רבה
מאיה
 

פוקסי99

New member
חריימה וקיום הבטחה

תחילת התהליך שום כתוש ופלפל חריף מנוקה מגרעינים ומחיצות ובינהם השמן לטיגון
 

פוקסי99

New member
הוספת פפריקה אדומה מתוקה

לאחר כ2 דקות של טיגון השום והפלפל מוסיף את הפפריקה המתוקה
 
למעלה