כלכלה חשבונאות בבר אילן - מספר שאלות

כלכלה חשבונאות בבר אילן - מספר שאלות

שלום.
אני מתחיל בשנה הקרובה את לימודיי באוניברסית בר אילן ואשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות :
א. מה עליי לעשות על מנת למצוא התמחות טובה במהלך התואר? מה צריך להיות ממוצע הציונים?האם זה פועל יוצא אך ורק של ציונים גבוהים?
ב. עד כמה האוניברסיטה הזו נחשבת בתחום הנ"ל? האם אני צפוי להיתקל בקשיים במהלך מציאת התחמות?
ג. קושי הלימודים: האם ישנה נוכחות חובה בקורסים? האם זה ריאלי ללמוד לבד לבחינות מבלי להגיע להרצאות ולהצליח בבחינות?
ד. לימודי יהדות: עד כמה הקורסים הללו תובעניים ודורשים זמן? האם ניתן להתחיל וללמוד אותם החל מהשנה השנייה?
ה. הבנתי שעל מנת להיות רו"ח עליי לבצע שנה רביעית- האם היא הכרחית ומומלצת או שמא עדיף לי ללוד לבד לבחינות של לשכת רואי החשבון?
ו. האם ניתן לשלב עבודה בבנק או בית השקעות במהלך התואר? האם זה כדאי?
תודה מראש לעונים.

oromer

New member
מנהל
חשבונאות וכלכלה

אני אשתדל לענות על מה שאני יודעת. אני מקווה שגולשים נוספים יענו גם.
1. עד כמה שאני יודעת יש חשיבות לממצוע ציונים. במיוחד אם אתה רוצה להתקבל ל Big 4. האם זה רק ציונים גבוהים אני לא בטוחה. אדם עם ממוצע גבוה זה אולי כרטיס כניסה לראיון, אבל לא בהכרח מבטיח קבלה. היות ואין הרבה דרישות קדם ממתמחה, הרי קצת בעייתי לבקש ניסיון להתמחות, אז ציונים זה פרמטר חשוב. אני יודעת שבמשפטים יש קדם התמחות, ויש אנשים שמתנדבים בקליניקות משפטיות. אני לא יודעת אם קיים דבר כזה אצלכם. אבל כשמגיעים לראיון, זה שיחה עם אנשים. ומנסים להתרשם ממך. בסוף גם אדם שלא הצטיין בלימודיו יכול להיות עובד טוב. אני לא חושבת שבר אילן מתמחה בראיית חשבון אבל היא לא גרועה. לכן כנראה שמוסד הלימודים לא ישפיע מאוד (מעבר לעובדה שיש מכללות שמלמדות).
אני חושבת שכדאי ללמוד אנגלית. במידה ויש לך זמן פנוי רצוי לנצל אותו לשפור האנגלית. דרישות נוספות שיכולות להיות חובה או יתרון:
sap, אקסל, ניסיון בתוכנות רלוונטיות: חשבשבת למשל, יכולות: חשיבה אנליטית,ירידה לפרטים, אחריות, ידע בתקינה של Ifrs. לפעמים דורשים ניסיון. אני חושבת שזה בגלל זלא בהכרח שעושים את כל ההתמחות במקום אחד.
ייתכן ויש קורסים עם חובת נוכחות. יש מרצים שלא בהכרח תורמים להבנה של החומר. אני ממליצה לא להגיע למצב שלומדים רק לבחינות. צריך ללמוד לאורך כל הסמסטר. וזה שמגיעים להרצאה ותרגול מסייע בכך. לא כולם מסוגלים ללמוד רק למבחן וגם אתה מסוגל- אני לא ממליצה לכך לעשות את זה. אני חושבת שאדם שבאופן כללי מחליט שמגיע רק למבחנים מקבל פחות.

למעלה