כלים שלובים

כלים שלובים

החל מתשע"ג הבאה עלינו לטובה, באת"א יש תכנית "כלים שלובים" המקבילה לתכנית "אבני פינה" של האונ' העברית. מה הכוונה? על הסטודנטים לקחת קורסים מפקולטות אחרות במהלך התואר.
בעיניי זו יוזמה מבורכת, מה דעתכם?

dozenMatter

New member
היה על זה שרשורפלצת כשהציעו את זה

זק תשלוף את זה מהארכיון...

כן, אני זוכר.

הייתי שולף מהארכיון, אבל לא בא לי. אני פשוט כל כך עסוק בספר הזה שמופיע בחתימה שלי שמעולם לא קראתי ואני לא אקרא.

dozenMatter

New member
הייתי קורא את הספר

אבל לא בא לי. אני פשוט כל כך עסוק בלנסות להבין איך זק התדרדר (או הידרדר, איך שלא רושמים\אומרים את זה) לפרסום סמוי בתפוז...

gadi2012

New member
הבנתי שזה אמור להיות זריקת החייאה למדעי הרוח

הגובעים לאיטם.
אין לי מושג אם זה רע או טוב, כי אני לא מבין בזה אבל צריך להסתכל על מה עשו במדינות
מערביות אחרות והאם זה הצליח שם וכו'.

גוועים

ולא יודעת, הרי גם תלמידי מדעי הרוח מחוייבים בקורסים ריאליים.

כמו כל דבר באת"א, ההסברים בידיעון די לוקים בחסר- לא מבינה למה אי אפשר לבנות אתר אינטרנט שלא יאלץ את הסטודנטים לפנות למזכירות באלף שאלות, אבל שיהיה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא, הם לא מחוייבים בקורסים ריאליים.

אלא אם מחשיבים את קורסי המבואות בלוגיקה, וזה לא משהו שאי אפשר ללמוד לבד מספר כמו של אלכס בלום.

יש הבדל בין להכריח לקחת קורסים

שלא קשורים לתחום שאתה לומד, לבין לאפשר לקחת קורסים כאלה.
לא התעמקתי בפרטי התוכנית, אבל נראה לי מיותר.
אם מנגנים על המיתר של "חשוב שהסטודנטים בישראל יהיו בעלי אופקים נרחבים", אז איך בדיוק מגדירים מה כלול בידע כללי? ומה יותר חשוב: הכרה של שמות של צמחים? הכרה של מלחינים? ומאיזה תקופה? או אולי יצירות מוסיקליות? אז מה יותר חשוב, משהו מודרני או משהו קלאסי? או אולי בכלל מאפיינים של שבטים בדרום אמריקה? זה, הרי, גם נחשב הרחבת אופקים ולא תמיד כלול בתוכנית הלימודים של מהנדס מכונות מצוי.
אם מכריחים לקחת קורסים מהסוג הזה, נראה לי שרוב הסטודנטים ילכו על מה שדורש הכי מעט השקעה ("אה, יופי. אין חובת נוכחות וצריך להעביר רק מצגת בסוף? הממוצע שנה שעברה היה 97.5? יאללה, ניקח ת'קורס הזה.").

בשורה התחתונה, בעיניי זה מעט מלאכותי לנסות להחיות בצורה זו פקולטות חצי-מתות.

AOESOF

New member
לקחת קורסי בחירה כי הם קלים??

נו באמת,
את יודעת הרי שבטכניון למשל לא עושים דברים כאלו...

למעלה