כלבת פינצ'ר מבוגרת משתעלת

sivi1964

New member
כלבת פינצ'ר מבוגרת משתעלת../images/Emo7.gif

פיקוש הפינצ'רית המבוגרת שלי {בת 12 בערך}התחילה להשתעל. היא אוכלת ,במצב רוח טוב ,חיונית וחוץ מהשיעול מתנהגת כרגיל. השיעול בא בהתקפים ואז הוא ממש חזק ומלחיץ.{היא קטנטונת} האם ניתן להקל עלייה בנתיים, האם צריך ווט'?וכמה סובל דיחוי? {יום שישי....} נשמע לי קצת כמו שעלת {,ואין סיבה להדבקה ,לא נחשפה לאף כלב חולה ,} והיא כמובן בבית ,עם סוודר, ישנה בתוך פוך וכו... מה דעתכם?

תשובה

הי אחד הדברים שלומדים ברפואה - זה לא "להינעל" על מה שנראה הכי בולט במקרה המתואר - צריך להיזהר מלהחליט שמדובר בשעלת ולכן לא לעשות כלום אצל כלבה קטנה ומבוגרת - יש עוד סיבות אפשריות לשיעולים - למשל בעיות לב, דלקות שונות (עד כדי דלקת ריאות) או אפילו גידולים (שלא נדע) לכן אני בהחלט ממליץ לגשת לוטרינר לבדיקה. אם באמת החשד העיקרי אחרי הבדיקה יהיה שעלת - אז יופי. אבל חשוב לזכור שיש עוד אופציות בהצלחה ושתרגיש טוב ארז

sivi1964

New member
השיעול התחיל ממש ביומיים האחרונים ,ולכן ניראה

לי יותר כמו קרור...מה ההבדל בין שעלת לדלקת ריאות מבחינת התסמינים,ושוב חוץ מהשיעול מתנהגת ממש בסדר,כרגיל. לשעלת עצמה ניתנת אנטיביוטיקה ,או עובר לבד?

yaelofer

New member
זה שהשעלת התחילה רק ביומיים האחרונים עדיין לא

אומר כלום לגבי האבחנה, לדעתי. לשעלת (כשהיא שעלת עצמונית ולא שיעול כתוצאה ממשהו אחר !) ניתנת אנטיביוטיקה ספציפית לשעלת. אני מעדיפה להימנע מאזכרת שם האנטיביוטיקה מכיוון שאני לא וטרינרית, ומלבד זאת במקרה המתואר צריך בדיקת וט' כדי שיאבחן שאכן מדובר ב"רק" שעלת ולא במשהו אחר.

enbalush

New member
למה את מאבחנת לבד??

וטרינר ענה לך, מה שאת כבעלת אחריות על הכלבה צריכה לעשות זה לקחת את הכלבה לבדיקה אצל וטרינר ולעשות גם בדיקת דם, צרות באות בצרורות, וכדאי לשלול אותן, בעיקר בגיל מבוגר.

למעלה