כיריים גז - מבער לא תקין

חג שמח!

בכיריים, אחד המבערים דולק "חלש", וגם מפעם לפעם חצי מהלהבה נעלמת.
ניסיתי לנקות את פתח הדיזה עם מחטי אקופונטורה (שאני מחזיק בדיוק למצבים כאלה...), ולא עזר.

יש עוד מה לעשות?
או שזה הזמן להחליף?

dudi4321

Active member
דיזות של גז אני מנקה עם החוט פלדה של סגירות לחם פרוס. זה פלסטיק שמשני צידיו חוטי נירוסטה. הם מתאימים. רק צריך כאילו להשחיז חוט כלומר לקלף ממנו את הפלסטיק ולהשאר עם כלי מאולתר לניקוי דיזות. מנקים כשהגז פתוח בדיזה שאותה מנקים שאם יש לכלוך בזמן הניקוי הוא יעוף למעלה והחוצה.
במקביל לעבור עם גפרור או מקלון ניקוי שיניים חור חור במבערים. יש שם גם חורים שמשמשים לכניסת אויר לתוך הראש.
אם יש ראש זהה בירים תקין, תחליף בינהם לחלק ולדעת אם הבעיה מהראש או הדיזה. כנראה חור הדיזה לא עגול והגז מופנה מעט הצידה מה שגורם ללהבה חסרה בראש.
כמו שכתב רשר אולי זה הברז שנסתם.
לי יש כירים בחצר, שימושי מאד. רק שמידי פעם עכביש עושה מנהרה עם קורים בתוך התעלה מה שמשבש את הערבוב המדוייק עם האויר ונוצרת להבה כתומה ומפחמת.

רשר

Well-known member
מנהל
2 אפשרויות
1 חוסר גז בגלל ברז סתום בהנחה כמובן שאכן הדיזה נקיה אני תמיד מפרק דיזה לנקוי הלכלוך מתחתיה ע"י הזרמת קצת גז,
2 תעלות סתומות חלקית בכיפת המבער

2 אפשרויות
1 חוסר גז בגלל ברז סתום בהנחה כמובן שאכן הדיזה נקיה אני תמיד מפרק דיזה לנקוי הלכלוך מתחתיה ע"י הזרמת קצת גז,
2 תעלות סתומות חלקית בכיפת המבער
תודה רשר!

1. שאר המבערים בסדר, אז לא נראה לי שהבעיה בברז.
פירוק דיזה זה בהברגה? זה בטיחותי?

2. אין ממש תעלות. המבנה הוא מעין פתחים בצורת U מסביב לכיפה, ומעליה כיסוי שטוח.

רשר

Well-known member
מנהל
הפתחים = תעלות,
דיזה תקנית מוברגת בהברגה רגילה לפתיחה לרוב בוקסה 6 מ"מ,
ברז = לכל ראש יש ברז פתיחה וויסות עוצמה, יש להם נטיה להסתם אם מגיע ג'אנק מהגז במיוחד במערכת בלונים ביתית, פחות בצובר,

חוזר כדי לעדכן:
לאחר החלפה של כל החלקים מכיריים תקינים, הבעיה היתה הדיזה (למרות שנראתה נקיה ומחט של אקופונטורה עברה).
העברתי את ה"חוטר" של דודי בדיזה מפורקת מספר פעמים.
כעת הכל נראה תקין.

תודה רבה!

אגב, שאלה סתם מסקרנות:
האם ללהבות השונות יש ברזים שונים, או שעוצמת הלהבה נקבעת רק ע"י הדיזות?

רשר

Well-known member
מנהל
כל דיזה עם חור המתאים למבער שבו היא מותקנת,
ניתן לנסוי להחליף בין הדיזות אך אסור להדליק דיזה עם חור גדול במבער קטן כי האש עלולה לחזור אחורה לצנרת במקום לעלות למבער = פיצוץ:mad:

כל דיזה עם חור המתאים למבער שבו היא מותקנת,
ניתן לנסוי להחליף בין הדיזות אך אסור להדליק דיזה עם חור גדול במבער קטן כי האש עלולה לחזור אחורה לצנרת במקום לעלות למבער = פיצוץ:mad:
אז עקרונית אפשר להחליף דיזה + כיפת מבער קטנים בכאלה גדולים יותר, וזה יעבוד. יפה.

למעלה