כיצד תהפך לאחד מדמויותיה של ירושלים

כיצד תהפך לאחד מדמויותיה של ירושלים

בירושלים החרדית החסידית הספרדית הברסלבית הסאטמרית המקובלית הקברי צדיקימית יוצא לאור מידי פעם עלון בשם "עקבתא דמשיחא" (פעם קראו לזה "דור עקבתא דמשיחא") שכל כולו מלא בסיפורים על צדיקים ויראת שמים, ועל קדושה וטהרה וצניעות ונגד הפאות נכריות וכל מיני כאלה, ובעיקר כשנפטר לעולמו איזה צדיק מקובל או רב ידוע או איזה קבצן או זקן וכד´ מ"דמויותיה של ירושלים" אז הם כותבים עליו כל מיני עובדות וסיפורים איך שהוא היה צדיק וכו´ ואיך שהוא היה צועק שבת! שבת! וכדומה. ומזה "מדמויותיה של ירושלים"? יעני אם תסתובב כל היום בסאטמר ובתולדות אהרון או אפילו סתם תשב כל היום ב"ישועות יענקב" או ב"שושנים לדוד" מיד תהפך באופן אוטומטי להיות אחד מ"דמויותיה של ירושלים" ולא משנה מי אתה ומאין באת, כמובן רצוי שתהיה לך חזות חרדית ירושלמית מוזנחת במקצת (אשכנזית או ספרדית), ורצוי גם כמובן שתהיה קצת אדם מבוגר, הכי טוב זקן, ותסתובב הרבה בירושלים השכונתית (דהיינו מאה שערים והסביבה) ואז אחרי שכל ירושלים השכונתית תכיר אותך, תהפך באופן אוטומטי להיות מ"דמויותיה של ירושלים" (ולא משנה שבמקור אתה בכלל ממטולה) ואחרי שתמות יכתבו עלייך בעלון "עקבתא דמשיחא" כמה שהיית צדיק, וזה לא משנה שלא היית צדיק, ברגע שאתה "אחד מדמויותיה של ירושלים" אוטומטית יהיה כבר מה לכתוב עלייך. אם אני למשל הייתי איזה אחד עם וותק של עשרים שנה בכותל או בשמעון הצדיק, הרי שהייתי ללא ספק "אחד מדמויותיה של ירושלים" וכך היו כותבים עלי בעלון "עקבתא דמשיחא" (אם הייתי נפטר כמובן): "בשבוע החולף הלך לעולמו אחד מדמויותיה של ירושלים, הלא הוא החסיד ר´ בתי נייטין. חי בפשטות ובצניעות, היה משכים קום לטבול במקווה של סאטמר שברחוב יואל, ואח"כ היה מתפלל כוותיקין בשמעון הצדיק. את ימיו היה מבלה באינטרנט בגלישה בפורום דתיים בתפוז ובגלאט צ´אט, ורבים השיב מעוון בענוונותו ובמתק הודעותיו. לא זזה ידו מתוך עכברו עד רגעיו האחרונים ממש, וללא ספק היה אחד מדמויותיה של ירושלים. בחודשים האחרונים קיבל וירוס קשה וגדולי הטכנאים וההקרים שהוזעקו למיטתו לא הצליחו לרפאתו. נפטר בשיבה טובה בערב שבת שעברה, והספיקו לטומנו עוד לפני כניסת השבת בהר הרצל סמוך למקום המקדש, יהי זכרו ברוך. ועכשיו, להלן רשימת המקומות שאם תסתובב בהם ותשב שם כל היום תהפך להיות ל"אחד מדמויותיה של ירושלים" (כמובן שצריך להתמיד כמה שנים): 1) "סאטמר" רחוב יואל 5 (מומלץ ביותר!). 2) קבר "שמעון הצדיק" מזרח העיר. 3) שטיבלאך "מאה שערים" בבית הכנסת "ישועות יעקב" ("ישועס יענקב"). (אל תשב למעלה בבית כנסת של הרב אלישיב, למה גם אם תשב שם עשרים שנה לעולם לא תהפך ל"אחד מדמויותיה של ירושלים"). 4) "תולדות אהרון" (תחזיק חזק!). 5) בית הכנסת "ברסלב" מאה שערים. (אבל לא ממש מומלץ, כי יש שם כבר יותר מדי אנשים שעושים סטאז´ להיות מ"דמויותה של ירושלים"). 6) "כולל שושנים לדוד" (מקום מעולה, אפשר לשבת שם כל היום ולהרביץ כוסות תה כמו כל "דמויותיה של ירושלים" הנודעים באלפי כוסות התה המתוק שהם הרביצו במשך עשרות שנים בשמעון הצדיק ובתולדות אהרון וכו´ [האשכנזים שתו יותר נס קפה עם חלב, אבל לא ניכנס לזה]
). 7) בתי כנסת "מוסיאוף", שוק הבוכרים. 8) שטיבלאך "זכרון משה", גאולה. 9) בית הכנסת "חב"ד" מאה שערים (במיוחד אם אתה אוכל בבית התמחוי של גוטניק מאחורה). 10) בית הכנסת "שמש צדקה", רחוב חגי (לזקנים בלבד). 11) כותל המערבי (איך לא? זוכרים את ר´ פנחס ז"ל מהכותל? ללא ספק אחד מדמויותה המובהקים של ירושלים, עובדא שכתבו עליו ב"עקבתא דמשיחא", ואפילו, אפילו דיברו עליו בערוץ "קול האמת" שבשוק מחנה יהודה). 12) קבר הרשב"י במירון, מאה שערים מס. 2. גם אם מעולם לא דרכה כף רגלך בירושלים, הרי ברגע שישבת עשר שנים במירון וקראת תהילים וישנת בחדר 10 או 9 או 6 או בכל חדר אחר שם למעלה, הרי שמיד נהפכת להיות ל"איש מירון", דבר שמתפרש אוטומטית כ"אחד מדמויותיה של ירושלים" ולא יעזור לך בית דין, אפילו לא הבד"ץ של העדה החרדית. בהצלחה!

ובאמת לאחר ....

ובאמת לאחר "מחמאותיו" של נייטין לגליון הקודש "עקבתא דמשיחא", לא נותר אלא לקרוא לכל מי שיש בידו לעזור להם, כי הוצאות הדפוס שלהם גדולות. ויבורך מן השמיים, גם אם לא יהפוך לאחת מדמויותיה של ירושלים.

תכל´ס...

נהנת? לא נהנת? צפר צפר למה החבר´ה כאן בטוח לא הבינו.... (אגב אני מאוד נהנה מהגיליון הנ"ל, ולא באתי לקנטר אלא לטרטר
)

../images/Emo45.gif אמא שלי אהבה

הירושלמים האלה.... לך תבין אותם.... (אין מה להילחם בהם, הרי 9 קבין של חוכמה הם לקחו לעולם כולו...) נייטין, האם זה מנסיונך? אתה בדרך הנכונה... : :

למעלה