כיצד מחשבים כמה "מגיע לי" בתור פרילנסר?
אני בוחן אופציה לעבוד כמרצה פרילנסר במקביל לעבודתי כשכיר.
אני מנסה לתרגם את השכר שלי כשכיר למונחים של עצמאיים כדי לדעת מה הקו האדום: הסכום שמתחתיו עדיף לי להמשיך לעבוד כשכיר במשרה מלאה.
למשל: נניח שאני מרוויח כיום 100 ברוטו לשעה (בתור שכיר).
1. אם אעבוד בתור מרצה, הרי על כל שעה הרצאה אצטרך שעת הכנה בבית (בהתחלה יותר ואחר כך פחות) => 200
2. בתור שכיר אני מקבל בעקיפין תנאים סוציאליים שנשמרים בצד => 240
3. בתור שכיר אני נהנה מחופשה שנתית, חופשות בחגים, ואולי ימי מחלה => 280
4. בתור שכיר אני מקבל משכורת גם אם אין לי מה לעשות, ובתור עצמאי אני עלול פה ושם להיות מובטל מאונס => 300
5. מע"מ אינני מחשב כי הוא מתווסף על ה-300 הנ"ל ומועבר לרשויות.
6. מס הכנסה & ביטוח לאומי & מס בריאות אינני מציין כי גם מה-100 ברוטו שאני מקבל כשכיר יורדים מיסים.
בקיצור- בחישוב גס הגעתי לכך שכמרצה פרילנסר אני צריך לסמן לעצמי קו תחתון בגובה של פי 3 מהשכר ברוטו שלי כשכיר (כמובן שאשאף לקבל יותר אך לא זה נושא השאלה).
עד כמה החישוב הזה נראה נכון? שכחתי משהו? הגזמתי כלפי מעלה או כלפי מטה?
אני בוחן אופציה לעבוד כמרצה פרילנסר במקביל לעבודתי כשכיר.
אני מנסה לתרגם את השכר שלי כשכיר למונחים של עצמאיים כדי לדעת מה הקו האדום: הסכום שמתחתיו עדיף לי להמשיך לעבוד כשכיר במשרה מלאה.
למשל: נניח שאני מרוויח כיום 100 ברוטו לשעה (בתור שכיר).
1. אם אעבוד בתור מרצה, הרי על כל שעה הרצאה אצטרך שעת הכנה בבית (בהתחלה יותר ואחר כך פחות) => 200
2. בתור שכיר אני מקבל בעקיפין תנאים סוציאליים שנשמרים בצד => 240
3. בתור שכיר אני נהנה מחופשה שנתית, חופשות בחגים, ואולי ימי מחלה => 280
4. בתור שכיר אני מקבל משכורת גם אם אין לי מה לעשות, ובתור עצמאי אני עלול פה ושם להיות מובטל מאונס => 300
5. מע"מ אינני מחשב כי הוא מתווסף על ה-300 הנ"ל ומועבר לרשויות.
6. מס הכנסה & ביטוח לאומי & מס בריאות אינני מציין כי גם מה-100 ברוטו שאני מקבל כשכיר יורדים מיסים.
בקיצור- בחישוב גס הגעתי לכך שכמרצה פרילנסר אני צריך לסמן לעצמי קו תחתון בגובה של פי 3 מהשכר ברוטו שלי כשכיר (כמובן שאשאף לקבל יותר אך לא זה נושא השאלה).
עד כמה החישוב הזה נראה נכון? שכחתי משהו? הגזמתי כלפי מעלה או כלפי מטה?