כיצד מחשבים כמה "מגיע לי" בתור פרילנסר?

גרי רשף

New member
כיצד מחשבים כמה "מגיע לי" בתור פרילנסר?

אני בוחן אופציה לעבוד כמרצה פרילנסר במקביל לעבודתי כשכיר.
אני מנסה לתרגם את השכר שלי כשכיר למונחים של עצמאיים כדי לדעת מה הקו האדום: הסכום שמתחתיו עדיף לי להמשיך לעבוד כשכיר במשרה מלאה.

למשל: נניח שאני מרוויח כיום 100 ברוטו לשעה (בתור שכיר).
1. אם אעבוד בתור מרצה, הרי על כל שעה הרצאה אצטרך שעת הכנה בבית (בהתחלה יותר ואחר כך פחות) => 200
2. בתור שכיר אני מקבל בעקיפין תנאים סוציאליים שנשמרים בצד => 240
3. בתור שכיר אני נהנה מחופשה שנתית, חופשות בחגים, ואולי ימי מחלה => 280
4. בתור שכיר אני מקבל משכורת גם אם אין לי מה לעשות, ובתור עצמאי אני עלול פה ושם להיות מובטל מאונס => 300
5. מע"מ אינני מחשב כי הוא מתווסף על ה-300 הנ"ל ומועבר לרשויות.
6. מס הכנסה & ביטוח לאומי & מס בריאות אינני מציין כי גם מה-100 ברוטו שאני מקבל כשכיר יורדים מיסים.

בקיצור- בחישוב גס הגעתי לכך שכמרצה פרילנסר אני צריך לסמן לעצמי קו תחתון בגובה של פי 3 מהשכר ברוטו שלי כשכיר (כמובן שאשאף לקבל יותר אך לא זה נושא השאלה).
עד כמה החישוב הזה נראה נכון? שכחתי משהו? הגזמתי כלפי מעלה או כלפי מטה?

user32

Well-known member
מנהל
אתה חושב כמו שכיר

בוא נעשה סדר בדברים: יש פרילנסר שהוא כמו עובד שכיר רגיל רק שהוא עובד עם חשבונית במקום תלוש משכורת. כלומר, מגיע בבוקר לעבודה, מעביר כרטיס, עובד כמו כולם ומצפה לקבל תנאים דומים. במקרה כזה המספרים מדברים על בערך 130-140%. כלומר אם שכיר מקבל 20,000 ברוטו אתה צריך לבקש בערך 26-27 שזה העלות שכר של המעסיק ומזה אתה אמור לדאוג לעצמך לתנאים הסוציאליים. כוחות השוק והמתחרים הם בעיקר שכירים אחרים ואתה צריך לדאוג להשאר בטווח העלויות המקובל.

במקרה של עבודות פרילנס של ממש: משרות זמניות, עבודות ייעוץ, פרוייקטים כאלה ואחרים, הרצאות וכו' התמחור מוכתב על ידי כוחות אחרים בשוק, וצריך להבין שיש עוד פרינלסרים ויועצים כמוך. ספציפית בתחום ההרצאות התעריפים נעים בין 200-300 לשעה עבור קורסים טכנולוגיים רגילים (ג'ון ברייס ודומיהם) ויכולים להאמיר למאות שקלים לשעה לנושאים מיוחדים (נגיד, להעביר סמינר hadoop בשנחאי, הצעה שהיתה לי על הפרק) או למשל יום הדרכה/ייעוץ מרוכז בחברת הי-טק בתחום נישה שאתה מומחה בו. לעומת זאת אני מכיר מדריכה שהעבירה קורס בHTML ולא הסכימו לשלם יותר מ100 לשעה.

לגבי שעות הכנה: קודם כל זו הוצאה חד פעמית. כלומר, אתה מכין קורס בכמה ימים ומעביר אותו אחר כך עשרות פעמים. אני מצליח להוציא תשלום על הכנה בדרך כלל כשללקוח אין ברירה "טוב, תמצא לך מישהו אחר שיכתוב לך קורס של 3 ימים בWebLogic Profiling בחינם. בהצלחה" או כשהלקוח מעוניין לצרף קורס חדש לפורטפוליו שלו ומוכן לשלם תמורת השימוש הבלעדי בזכויות על חומרי הלימוד. מסתובבים כמה וכמה קורסים במכללות (so called "מכללות") שכתבתי להם בתשלום.

אם המקום מספק לך את חומרי הקורס (מה שקורה במרבית המקרים) אז הכנה זה משהו לא רלוונטי כי הם יטענו שאתה מגיע בתור מומחה לתחום ואתה לא יכול לדרוש הכנה. קרא את המצגות בבית ויאללה תתחיל ללמד. זה כמובן לא ממש עובד כך אבל מקובל שלא משלמים ימי הכנה למרצים אלא אם כן מדובר במקרים מיוחדים (למשל איזה מוצר אקזוטי של SAP שרק להתקין אותו לוקח שבוע).

גרי רשף

New member
ברור שאני חושב כמו שכיר..

העבודה כשכיר הייתה ותישאר העוגן, ואני מנסה לחשוב החל מאיזה שכר לשעה כדאי לי לחלטר בתור פרילנסר.

אם השכר המקובל בשוק הוא 200 ולפי החשבון שלי לא שווה לי לעבוד בפחות מ-250 - אוותר על התענוג ולא אנסה לשנות או להתווכח עם המציאות.

גם אם יש חומרי הדרכה מוכנים - צריך לעבור עליהם ולהתכונן. אף אחד לא משלם על זה "שעות הכנה" ואני מנסה לשקלל כמה זה עולה לי.
אצל מורים במערכת החינוך 24 שעות הוראה נחשבות למשרה מלאה, ומכאן אני מסיק שהחשבון הוא שעל כל שעה בכיתה יש שעה נוספת של עבודה בבית.

בכל מקרה- תודה על ההערות המועילות!

hookedat

New member
אני חושב

אני חושב שבאוני' מתרגלים ועוזרי הוראה מקבלים 250 שח לשעתיים.

לא סגור על זה.

mutex64

New member
שיקולים נוספים

לגבי 6 - עצמאי משלם ביטוח לאומי בערך 7% יותר משכיר ( ומקבל הרבה פחות זכויות ביטוחיות
)

כמו כן, עליך להוסיף הוצאות חדשות שיהיו לך בתור עצמאי (בתור עצמאי יהיה עליך לנהל ספרים, להגיש דוחות שנתיים, הצהרות הון וכדומה)
מצד שני, תוכל לנכות הוצאות שמשמשות אותך לייצור ההכנסה (מחשב אישי, ספרות מקצועית, תוכנות וכדומה)

כלל אצבע, אם בתור שכיר הרווחת X ואתה מעריך שיהיו לך Y הוצאות. כדי להרוויח אותו דבר על אותה עבודה בתור עצמאי עליך לבקש : 1.4X + Y. על סכום זה יש כמובן להוסיף מע"מ.

vinney

Well-known member
לא 7% יותר אלא 100% יותר

עצמאי משלם גם את חלק העובד וגם את חלק המעביד, דהיינו כפליים...

mutex64

New member
7% מהכנסה

אבל גם זו דרך מעניינת להסתכל על זה.
באופן דומה, האם כשהמע"מ עולה מ-17% ל-18%. האם אתה אומר שהמע"מ עלה ב-1% או ב-6% ?

vinney

Well-known member
אני יודע שבחדשות אומרים שהמע"מ עלה באחוז

אבל אנחנו פה בעלי השכלה מתמטית קצת יותר מהממוצע, למה שלא נדייק בפרטים?

rj111

New member
לדעתי לא שווה לך להיות עצמאי בנפח עבודה קטן

תצטרך לפתוח תיקים ברשויות לתת חשבוניות/קבלות לנהל ספרים ולהגיש דוחות - תקורה די גבוהה.
נראה לי שעדיף לך לעבוד שם בתור שכיר, אם אפשרי, ולעשות תיאום מס.
כן כדאי להיות עצמאי אם אתה חושב לפתח את העבודה להיקף גבוה.
אם זה מעט שעות/כסף הייתי גם שוקל לעבוד בחינם כדי להתנסות, במקום לעבוד כעצמאי.

למעלה