כיצד ביקרתי בבית הדין הרבני בישראל

ivgy1980

New member
כיצד ביקרתי בבית הדין הרבני בישראל

לפני 3 שבועות הייתי כעד בבית הדין הרבני בתל אבי, ושאלתי לגבי ענייני האישי.
נאמר לי לקבוע תור באיזור מגוריי. אך העדפתי לקבוע בחיפה.

באתר בתי הדין הרבניים יש הוראות מסודרות כיצד לקבוע דיון - הכל במייל.
שלחתי מייל, בצירוף כל המסמכים הרלווטיים.

חזרו אלי לאחר יום-יומיים. הדיון נקבע לשבוע שאח"כ, וקבלתי מסמך מסודר במייל.
היום הייתי בבית הדין. הדיון בענייני הסתיים בתוך חמש דקות.

הכל בסדר, הכל טוב. אז מהיכן באים סיפורי האימה?

Astroo

New member
אפשר פירוט כיצד הוכחת את יהדותך?

האם אמך נדרשה להתייצב? האם התבקשת להמציא תעודת לידה מקורית של סבתך מצד אמך?

ivgy1980

New member
התייחסות

אצלי אין את תעודות הלידה המקוריות של סבי וסבתי, למרות שבדקתי אצל אימי ודודי. כן נשאר הסידור של סבתא רבא, שהודפס ב-1882. תעודות הלידה של כל משפחתי כבר אינן מקוריות, אלא מה שניתן מחדש (כמו העתק נאמן למקור) טרם העזיבה ב-1990. סבתי וסבי היו בבית הדין הרבני בחיפה לפי 25 שנה. על בסיס עדותם, כמו גם העובדה ששוחחו עם הדיינים ביידיש, ניתן לאמא שלי מסמך - ובו מצויין, בין היתר, כי אימי בת להורים יהודיים. על בסיס העדות ההיא, כנראה שגם על בסיס נתונים נוספים שהעברתי (בעיקר מסמכים ישראלים ותמונות מתחילת המאה ה-20) ניתן לי האישור.

אגב, לאור בעיית הזיופים, כיום בבדיקת המסמכים מעורבים גם אנשי המז"פ.

Astroo

New member
טוב, אז אתה מקרה לא טיפוסי

בעצם יהדותך הוכחה עוד לפני 25 שנים.

איליה40

New member
אכן קשה להבין מה הוא מנסה להכוח בהתפארות הזאת

שאנחנו משקרים? שמדובר במוסד מסביר פנים? אוקיי, אז אנחנו משקרים והמוסד הוא מסביר פנים.

ivgy1980

New member
שהמציאות קצת שונה מסיפורי האימה

כמו הבדיחה על החירש ששמע מעיוור איך הוא ראה שנכה רץ במהירות של אצן אולימפי.

איליה40

New member
אין כל קשר בין סיפורך למציאות

כי כפי שנאמר כאן הוכרת לפני 25 שנה. אישתי שתהיה בריאה גם הוכרה תוך שעות ספורות. "סיפורי אימה" מתחילים כאשר ישנן בעיות עם המסמכים. אבל שוב, אין בגין ההוכרה הזאת ניקודות זיכוי במס, הפחתת דמי ניהול בקרן פנסיה וכדומה. לכן גם אין כל צורך לעבור את ההשפלות, ישיבה שעות ארוכות על הרצפה במזדרון המחניק וכן הלאה. נשאיר זאת למקומות אחרים, מהם אין אפשרות להמלט: מס הכנסה וכדומה. חסרה תעודת לידה זו או אחרת - ביי ביי היהדות והסיפור נגמר.

מסכים

למעשה, היה צורך להוכיח שני דברים: 1. סבתא מצד האם היא סבתהּ הביולוגית 2. הבן הוא בנה הביולוגי של האם.

lEchoesl

New member
שאול יש לי שאלה:

אם אפשר כמובן. האם חזרת בתשובה בישראל?

כן

עליתי בגיל 14, חצי שנה למדתי במקיף באופקים, אח"כ ביקשתי מהוריי שירשמו אותי לבי"ס דתי, לא כדי, חלילה, להפוך לדתי, אלא כדי ללמוד תנ"ך לעומק. הגעתי ל"לציון ברינה", חבריי לספסל הלימודים היו אנשים צבעוניים ביותר: בוגר המכללה למוסיקה ע"ש גנסין, מעריץ מושבע של אנדריי מקרביץ', אמן קראטה, פושטק לשעבר שהפך לחסיד וכו' וכו'. ניהלנו אינספור ויכוחים, באיזשהו שלב הרגשתי שהתורה היא מסמך שמיימי שמחייב גם אותי. מאוחר יותר, במהלך השירות הצבאי התקרבתי לחב"ד.

lEchoesl

New member
והוריך הם נשארו חילוניים או שגם הם

חזרו בתשובה בעקבותך? הבנתי שזה בית ספר לדוברי רוסית.
תמיד הייתה לך הנטייה/סקרנות לתנ"ך או שפשוט ביום מן הימים התחלת להתעניין בזה?

הוריי לא השתנו

הסקרנות הייתה פועל יוצא של ההגדרה העצמית שלי דאז. התחלתי ללמוד עברית לפני העלייה, בגיל 12, המורה סיפקה לי כל מיני ספרים מעניינים שהוברחו לברה"מ, כגון כתבי ז'בוטינסקי וכיו"ב. באותה תקופה (שנת 1988) אנשים רבים חיפשו הגדרות: היה לי חבר רוסי שדגל בעמדות מלוכניות, חבר נוסף היה לאומן אוקראיני, ואילו אני הפכתי לציוני נלהב. מאחר שאבות הציונות הרבו לדבר על ה"זכות ההיסטורית", הבנתי שאני צריך ללמוד תנ"ך, ספר ההיסטוריה האולטימטיבי.

למעלה