כימיה , חייב עזרה!

17shlomi17

New member
כימיה , חייב עזרה!

המגן שלי ממש בקרוב, אנחנו למדנו בכיתה אינטרקציה ,ואין אף מורה פרטי באיזור שמלמד את הנושא. יש למישהו סיכומים בנושא הזה? או שיכול להסביר לי?

17shlomi17

New member
מממ האמת שדיי רוב החומר.. ברמה של

תיכון, אני ניגש לבגרות 5 יחידות בכימיה בקיץ.

maverick88

New member
המממ

אני ב-י"א אז אני לא יכול להסביר את החומר של י"ב (אם אתה עושה 4+5 יח') אבל אם יש לך שאלה ספציפית בטח מישהו יוכל לעזור לך או אפילו אני (אני יודע ממש קצת מעבר למשלומדים בבית ספר)

לנסות תמיד אפשר..

האמת שלא למדתי את זה בתיכון אבל אם זה קושר ל E=hv,קרינה אלקטרומגנטית וכיו"ב, אניכול לנסות...כדאי שתאיר לי קצת יותר פרטים,למשל מה החומר בדיוק שאתה צריךך עזרה בו[סלבוס החומר לבגרות בנושא זה..], בתיבת מסרים שלי...אחזור למחשב רק יותר מאוחר אבל, לידיעתך

נצל"ש כימיה../images/Emo115.gif

<גם לי מותר לשאול שאלות לא?
> למישו פה יש מושג במקרה איך חומצת מלח[HCl] ממסיה את המלח קשה התמס קלציום אוקסאלט?[CaC2O4] חוצמזה, אני צריך נתון של קבוע קומפלכסציה לגבי החומר Cu(NH3)4[2+]0 [בלי 0]. חישתי כבר בגוגל אבל אולי לא חיפשתי נכון,לא יודע...לא מצאתי ממש
אה ודבר אחרון- CuCl2 הוא חומר קל תמס,לא?.. זהו לבינתיים,מקווה ששאר דו"ח המעבדה יעבור בשלום
תודה מראש למסייעים........

bhnadav

New member
בקשר ל- CuCl2

אם מדובר בתרכובת של החומרים Cu פלוס 2 ו-Cl מינוס, אז אכן - מסיסות גבוהה ("חומר קל תמס"). אז הם לא עושים משקע

תשובה

לגבי ההמסה של המלח קלציום אוקסאלאט. זה מה שאני חושב HCl היא כמובן חומצה. סי שתיים או ארבע שתיים מינוס הוא יון בסיסי, כי הוא היון הצמוד של חומצה חלשה. ולכן מתרחשת תגובת חומצה בסיס, כתוצאה ממנה מתקבל סידן כלורי, וחומצה אוקסאלית H2C2O4

../images/Emo13.gif

תודה למסייעים,אכן דבריכם נשמעים הגיוניים... אז בדו"ח מעבדה לכתוב "כל הזכויות שמורת לחברי הפורום XXX YYY ו ZZZ" בסעיפים הרלוונטיים...?

../images/Emo26.gif../images/Emo42.gifמנצלש"ת- תנ"ך../images/Emo15.gif

זה נכון שירד במיקוד הרבה חומר ממלכים ונביאים (משפט שלמה, כרם נבות, סיפור המבול וכ'ו)?... (האקרובט לא עובד אצלי) תודה

sacrament

New member
עמוד 2

מקווה שרואים משהו פשוט היה צריך לתפוס איכשהו את כל העמוד

למעלה