כימותרפיה בעד ונגד

ראובל

New member
כימותרפיה בעד ונגד

השאלה היא בשמה של חברה טובה שחלתה בסרטן שד ואינה מתגוררת בארץ. החברה בת 42, נותחה ועברה כריתה מלאה, לאחר שהתגלה אצלה גידול של 5 ס"מ. כרגע עברה את הכימותרפיה השנייה שלה, ועד כמה שידוע לי, נותרו לה עוד 6 טיפולים לא קלים כאלה. היא עומדת בפני החלטה להפסיק את הטיפול הכימותרפי, ומאוד מעוניינת לשמוע דיעות בעד ונגד הכימו, כדי להחליט את ההחלטה הנכונה. האם יש אנשים שיכולים להשמיע דברים מבוססים בנושא? האם יש אנשים שהחליטו להפסיק טיפול כימותרפי בעיצומו - ועדיין החלימו מהמחלה? נשמח מאוד לכל תשובה. תודה.

יכולה רק בשם עצמי

על ההחלטה לא להמשיך את הטיפול עד הסוף. כי זה היה בלתי נסבל עבורי. סחבתי בשיניים עד טיפול מס' 8, אחריו היו בדיקות שהראו שהכל נקי. אמרתי שאני עושה עוד 1 (שזה שניים בעצם) ואז די. לא הפסקתי את הטיפול בעיצומו אלא חיכיתי עד שידעתי שהגידול נעלם ואז הפסקתי. בסופו של דבר עשיתי עשרה טיפולים ועוד אחד קטן שהיה הפשרה ביני לבין מנהל המחלקה. קודם כל אני חושבת שזו אחריות גדולה לקום ולהגיד שדי, לא יותר טיפולים. מבחינת הרפואה היום, זהו המכשיר הכי יעיל לטיפול במצב אקוטי של סרטן. לתת את המכה לגידול ולהכניע אותו. אבל זה לא סוף התהליך אלא רק תחילתו, כי לאחר מכן צריך לשמור ולטפל כדי להבטיח שלא תהיה חזרה של הגידול. וזה מתוך הגישה שלי שאומרת שאני אחראית לסרטן שלי, אז אני גם אחראית לריפוי שלי. ממרפאים איתם נפגשתי בתקופת הטיפולים כדי למצוא כל דבר שיכול להקל עליי, והעלתי את רעיון הפסקת הטיפולים, גם אלו שמאמינים בריפוי באמצעים טבעיים בלבד, כולם אמרו לסיים את הטיפולים בתור התחלה ולהמשיך משם לשיקום וחיזוק הגוף. אם היא רוצה להפסיק את הטיפולים כיוון שקשה לה להתמודד איתם, אולי שתבקש שיחליפו לה את הטיפול. כי לרוב הפרוטוקולים יש פרוטוקולים מקבילים שיכולים להפחית אולי את התופעות ועדיין להביא לעצירה וריפוי של הגידול. בנוסף לזה שתמצא מטפלים בהילינג או רייקי או דימיון מודרך, מטפלים אנתרופוסופיים, כל מה שהיא מוצאת שהיא מתחברת אליו, שתנסה. אני חושבת שהסיבה העיקרית לכך שקשה לנו להחליט להפסיק טיפולים היא הסביבה שלנו. הרעיון שגדלנו עליו שרופאים יודעים מה הם עושים והתרופות יעשו אותנו בריאים זה רעיון שמאד קשה להתנגד לו. אי אפשר להסביר למי שמהצד מה מרגישים בזמן הטיפולים, וכשיש משפחה וחברים מהצד, תחושת חוסר האונים שלהם יכולים להביא למספיק לחץ שיגרום לחולה לעשות לעיתים גם משהו שהוא נגד רצונו. ובמידה וכן יעשה כרצונו, עלול להישאר עם רגשות אשם וחוסר שלמות עם ההחלטה שלו בגלל הסביבה שלו. אני מניחה שזו לא הולכת להיות החלטה קלה. מקווה שהיא תבחר בדרך שהכי נכונה לה, ובדרכה תמצא את כל התמיכה לה היא זקוקה כדי לעשות את ההחלטה, לעמוד בה ולמצוא את הדרך הנכונה להחלמתה. גלי

אני מבקשת לחזק את דברייך

להכניס רפואה אלטרנטיבית רק בתיאום עם הרופא המטפה כלומר האנקולוג . ובסיום הטיפולים לחזק את הגוף , האלטרנטיבית יודעת לחזק את הגוף לא לרפא אותו מהגידול הסרטני הכימותרפיה מחסלת את התאים הסרטניים זה היעילות שלה , או ההקרנות שהם מסביים יותר לאיזור אחד אם יש גוש ממוקד והכימו מוריד ספירות כך שלא ניתן לתת כימו כמו שקרה אצלי , אז העדיפו הקרנות מקומיות רק על הגוש רק אחרי זה התחליתי לחזק את החיסון הגופני ע"י רפואה אלטרנטיבית .

sh a ch a r

New member
מכיוון שהיו דעות מנוגדות

אני אציין שאני עשיתי החלטה הפוכה לגלי. היו לי בדיקות שהראו שהכל נקי כבר אחרי שני מחזורים (ארבעה טיפולים). המשכתי את כל הכימו עד הסוף, ואני עכשיו (טוב, לא עכשיו עכשיו, אבל בהחלט בכל מהלך השבוע הזה, הבא, וזה שאחריו) עושה הקרנות. עד כמה שקסם לי להפסיק את הכימו, יותר חשוב לי שזה יהיה הכימו האחרון בחיים שלי. שחר

למעלה