כיורים למטבח

כיורים למטבח

אני משפצת את המטבח, ואני אצטרך שני כיורים (נפרדים) שזה מייקר את העלות באופן משמעותי. ראיתי כל מיני פרסומים בעיתונות של כיורים מחור שנקרא סיליקוורץ בסביבות ה- 1200 ש"ח ולעומת זאת חרסה ב300-350. מבחינת עיצוב ברור שהכיורים היקרים יותר גם יפים יותר, אבל מה ההבדל בחומר מבחינת עמידות הכיור? חוץ מזה, אני מבינה שאת הכיורים של חרסא אי אפשר לעשות בהתקנה שטוחה, השאלה היא אם בעוד כמה שנים (כשהתקציב יאפשר) ארצה להחליף לכיורים אחרים בהתקנה שטוחה במה זה יהיה כרוך? (שבירת שיש?) תודה רבה!

dekelsgi

New member
אם לא עכשיו אז אי מתיי.

אל תחסכי עכשיו או שתצטערי אחר כך.

אוקי... תודה, ואם הולכים על היקרים

לאיזה פרטים אני צריכה לשים לב? ממה הכיור צריך להיות עשוי (האם סיליקוורץ זה טוב?) ומהם כיורים של אקווה טופ? האם זו חברה או סוג של חומר? הייתי באיזו חנות ואמרו לי שלא כדאי לקנות כיורים שאינם אקווה טופ, מכיוון שהם לא איכותיים ועלולים להישבר בקלות (אפילו בזמן ההתקנה עצמה) ועוד שאלה - מי מתקין את הכיורים? איש השיש? השיפוצניק? הנגר?החנות שממנה אני קונה את הכיור? ואם כבר בענייני התקנה - מי מתקין את תנור הבילד אין? תודה רבה

amidek

New member
התקנת הכיור ע"י איש השיש

הוא גם לוקח את הכיור עצמו למפעל וחותך את השיש במידות המתאימות כך שהאחריות על ההתאמה בין הכיור למשטח היא שלו. זה גם מבהיר שיש לרכוש את הכיור טרם לשיש.

נוריה

New member
חומר טוב לכיורים

אם את מתקינה שני כיורים עקב נושא הכשרות, כדאי שתדעי שכיורי נירוסטה זו לא בעיה להכשיר - לפני פסח למשל (עם מים רותחים תוך כדי רתיחה) ואת רוב הכיורים האחרים (בטח ובטח אלו מהחרס) לא ניתן להכשיר ויש להשתמש בכיסויים למשך החג. כשאני עשיתי מטבח לאחרונה, החומר היחיד שלגביו קיבלתי מענה חד משמעי לגבי ההכשרה הינו הנירוסטה. מעבר לכך: ההתקנה כפי שכבר נאמר לך נעשית ע"י איש השיש. את התנור - אם הוא חדש הוא מותקן ע"י השירות של המקום ממנו קנית אותו. ב99% מהמקרים זה חינם אין כסף...

תודה רבה רבה + שאלה נוספת

בעניין הכיורים מנירוסטה, היה לי פעם כיור כזה והמים משאירים עליו סימנים לבנים מזעזעים, והוא תמיד נראה מלוכלך. זה לא היה בדירה שלי, ואולי יש סוגים שונים של נירוסטה, אני לא כל כך מתמצאת, אבל מה שאני זוכרת מהמטבח ההוא - זה את הקריזה שהייתי חוטפת כשהייתי רואה את הכיור הזה. האם יש כיורים מנירוסטה שעמידים בפני טביעות המים והאבנית שבהם?

תודה רבה רבה + שאלה נוספת

מהו חומר איכותי שממנו עשוי הכיור, ולמה עליי לשים לב? למשל הציעו לי כיור מסיליקוורץ ב- 600 ש"ח , וכיור מאותו החומר בלמעלה מאלף ש"ח, (כמובן משתי חברות שונות) ממה יכול לנבוע הפער במחירים?

dekelsgi

New member
נירוסטה -חומר מעולה.

לאחר השימוש מעבירים ניגוב ואין כתמים.פעם בשבוע מנקים ע"י מסיר אבנית והכיור מחזיק לעולם.

אלי ו.

New member
יש לי כיור כפול מנירוסטה

ונושא הכתמים ממש לא מטריד אותי. זוגתי שתחיה לעומת זאת מאוד לא אוהבת את הכתמים. להעביר מטלית אחרי כל שימוש זה קצת יותר ממה שאנחנו מוכנים להשקיע, אנחנו באמת משתמשים מדי פעם בחומר מסיר אבנית או משהו דומה. למרות זאת אנחנו מאוד מרוצים מהכיור.

Rשף

New member
../images/Emo45.gif

גם אצלי הכתמים ממש לא מפריעים ונותנים מראה "טבעי", פעם בכמה זמן עוברים עם חומר נקוי לנירוסטה והוא כמו חדש.

utzay

New member
כיור בהתקנה שטוחה

למיטב ידיעתי נירוסטה לא יותר זול. לחרסה גם יש כיור בהתקנה שטוחה והיחידים שיש להם שרות טוב בארץ. השתדלו תמיד לקנות תוצרת הארץ.

תודה רבה לכולם...עכשיו התבלבלתי...

לא חשבתי על נירוסטה כאופציה, ועכשיו הוא פתאום נהיה אופציה. גם לא הבנתי עדיין מה זה החומר הזה סיליקוורץ שכל כך פופולרי היום? בכל אופן, תודה לכולם על האינפורמציה.

dekelsgi

New member
סיליקוארץ.

חומר סינטטי (כנראה סוג של פלסטיק) הנראה נבדר ומתאים למשטחי השיש הסינטטים כדוגמאת קיסר.לא נתקלתי בבעיות אצל לקוחותי אולם כמו שכתבתי אני מעדיף נרוסטה-וכן יש גם התקנה שטוחה.

אלי ו.

New member
לא להיות נודניק

אבל יש גם נירוסטה תוצרת הארץ. (פלגם אני חושב, אמורים להיות באיכות טובה מאוד) אבל באמת, אם את לא אוהבת את כתמי המים ולא מוכנה לנגב את הכיור לאחר כל שימוש נירוסטה זה לא בשבילך.

נוריה

New member
כתמים לבנים על הנירוסטה?

בחיי שאני לא מסתובבת עם סמרטוט ביד אבל הנירוסטה נראה הרבה יותר נקי מכל כיור חרס שאי פעם היה לי . הכי קל לנקות אותו. לכי על זה.

למעלה