כופתיות על בסיס טימותי

לשוניט

New member
כופתיות על בסיס טימותי

הי trilliane,

איזה סוג את קונה ואיפה?
אני רוצה להעביר את שני הארנבונים שלנו מריבוס לכופתיות על בסיס טימותי.
תודה, לשוניט
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כיום קונה בהיפרדוג, הם מייבאים את הסוג שהזמנתי בעבר מבריטניה

הוא לא 100% טימותי אלא רק 65%, אבל למיטב ידיעתי אין בו אספסת והם מבטיחים שגם לא דגנים ושלל רכיבים לא מומלצים. המזון הטוב ביותר הוא של אוקסבו, אבל למיטב ידיעתי לא נמכר בארץ וגם קשה (ויקר עוד יותר) לייבא.

ביאפר כופתיות חציר טימוטי לארנבים – Beaphar
חבילה של 3 ק"ג עולה 79 ש"ח:
http://www.hiperdog.co.il/shop-2/מכרסמים/ביאפר-כופתיות-חציר-טימוטי-לארנבים-3-קג/
הקטנה (1.25 ק"ג) קצת פחות משתלמת (39 ש"ח), אבל בפעם הראשונה עדיף להתחיל ממנה כדי לוודא שהארנבון מסתדר עם המזון.
http://www.hiperdog.co.il/shop-2/מכרסמים/כופתיות-חציר-לארנב-ביאפר/
 

trilliane

Well-known member
מנהל
יש להם חציר אספסת (מהסוג שאני קונה בחיפה) ושיבולת שועל

אם הארנבונים שלך מוכנים לאכול שיבולת שועל – זכית. אפשר להשיג חציר חיטה או שיבולת שועל ב"באלות" (החבילות הגדולות שרואים בשדות) בזיל הזול בחוות וכיו"ב (בעבר קניתי "באלה" ענקית ב-50 ש"ח אאל"ט; הם מוכרים ב-25 כמות שהיא אולי עשירית ממנה). לצערי המפונק שלי לא ממש חובב שיבולת שועל... אני מזמינה לו ציבורת (orchard) או טימותי של אוקסבו מחו"ל.
 

לשוניט

New member
הם אוכלים את חציר שיבולת השועל. המאבק נסוב כרגע

על ה-beaphar. אני מערבבת אותו עם הריבוס הישן והטוב כדי להרגיל, והם מעדיפים להסתפק במעט ריבוס, שוודאי אינו משביע אותם, ולא לגעת בסוג החדש. ואחד מהם הוא רעבתן שחי בשביל לאכול. אבל אתעקש ואראה להם את האור.

אני יודעת שבאלה משתלמת, אבל אין לי איפה לאכסן.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר טוב
אוכלים ממש או מנשנשים? אצלנו הוא רק נשנש...

ונראה לי שלפעמים להרגיל גורם להם דווקא להתקבע כאן על הסוג הישן... ממליצה לנסות לתת רק את החדש, אפילו בהאכלה ידנית, או להשאיר להם אותו וללכת, לתת להם זמן לנסות כשאין להם הסחות או חלופות. אם הם לא טעמו אותו בכלל הם כנראה חשדנים כי הוא מריח אחרת והם מעדיפים את המוכר והבטוח, אבל אחרי שמנסים פעם–פעמיים זה משתנה.
&nbsp
הגרגרן שלי לא סירב מעולם לכופתיות משום סוג, אבל במקרים רבים הוא היה חשדן בהתחלה ולא אכל, עד שניסה ו"נפרץ הסכר". בד"כ לא ערבבתי לו אלא החלפתי לו בבת אחת... (ככה יצא). בעיקרון זה לא מומלץ, אבל, כאמור, הוא לא בעייתי בכופתיות ולכן לא דאגתי. למעשה הוא היה חשדן בהתחלה אפילו כלפי העוגיות(!) של קייטי (והן טעימות מאוד, הוא טורף אותן) וגם כשקיבל בפעם הראשונה טעם שונה (יש עם תפוח ויש עם גזר). למדתי שצריך טיפה להתעקש איתו פעם–פעמיים עד שהוא טועם וזורם
.
&nbsp
נ"ב
זו טעות נפוצה, אבל אין בעברית (תקנית) פועל "נסוב". הפועל הוא נסב, כמו נמס (וזו נו"ן של נפעל, השורשים הם ס-ב-ב ומ-ס-ס, אין שם וי"ו והצורה ללא ספק מבלבלת).
http://hebrew-academy.org.il/topic/...ל-בגזרת-עו-ועי-ובגזרת-הכפולים-עע/#target-3243
 

לשוניט

New member
אוכלים ומכלים. לגבי הנ"ב שלך - וואלה! לא ידעתי כלל וכלל

ולא עלה על דעתי שאני טועה. את יודעת את זה כי את שולטת בשלוף בהטיות של נגזרות מיוחדות או כי ספציפית למדת את הטיות סבב?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת כי זה המקצוע שלי...


אני גם מנהלת את פורום "השפה העברית" בתפוז, מוזמנת לבקר.
 
למעלה