כונן IDE CD-ROM כמקור...

Holograph

New member
כונן IDE CD-ROM כמקור...

אני מניח שכבר דיברו על זה בעבר, אך אין ארכיב ראוי לשמו (עדיין) בתפוז ולא מצאתי שיחה בעניין זה. מישהו חשב על האפשרות של לקחת כונן תקליטורים רגיל של מחשב, לחבר אותו דרך היציאה הדיגיטלית הכלולה במרבית הכוננים החדשים ולהשתמש בו בתור מקור? אם נתעלם לרגע מאי-הנוחות ו/או המכוערות, הרי שניתן לחבר כל כונן כזה לשנאי 12 וולט רגיל (תוסיפו סליל להנחתה ל5 וולט אם הכונן דורש זאת) ולחבר את היציאה הדיגיטלית לקדם-מגבר מתאים. אינני יודע אם מתח היציאה של הכוננים מתאים לS/PDIF קואקסיאלי, אבל גם אם לא מן הסתם ניתן לבנות מעגל פשוט שיתאים את הסיגנל בעלות אפסית (יחסית לטרנספורט ייעודי). מישהו ניסה את זה, או לצורך העניין יודע האם זה אפשרי/בלתי-אפשרי ולמה? הפוטנציאל לטרנספורט עם מחיר אפסי (ו-DAC מובנה לחרשים שביננו
) מאוד קוסם.

gilgolan

New member
אתה יודע שביציאה הדיגיטלית בCDROM

יש מתח להפעלת LED ? אם תלביש על הLED כבל אופטי אז זה ישמש לך בתור יציאה דיגיטלית.. באתר הבא כתוב איך לחבר זאת למינידיסק אבל זה יותר קל לעשות את זה לרגיל בגלל החיבור המיוחד בצד של המינידיסק שקשה מאוד להשיגו.

הנסיך.

New member
אני הולך לנסות את זה היום

או מחר...אדווח על אחוזי ההצלחה אם בכלל...

אצל עבדך הנאמן הפטנט הזה עובד

כבר זמן מה, ועובד מצויין. אני לא יודע אם הארכיונים של יואל קיימים עדיין, אבל יש שם הודעה שלי בנושא. ><>

אולי אפרט קצת:

אצלי המחשב מרושת היטב למערכת/טלוויזיה, ככה שלא היה צורך להוציא את הכונן ולספק לו מתחים חיצוניים. שמתי בגב המארז של המחשב קונקטור מהסוג שמשתמשים בו לעכברי PS/2, כשצידו הפנימי מחוברליציאה הדיגיטאלית בכונן. ע"י כבל שעשיתי פה (ב - 3 לפנות בוקר...) חיברתי ליציאה הקואקסיאלית ברסיבר, הגדרתי את ההגדרות המתאימות, לחצתי על PLAY והופ! שלוש אותיות לטיניות בסדר הבא: PCM הופיעו על צג הרסיבר, והעסק התחיל לנגן. ><>

Holograph

New member
במלים אחרות, כן. שווה ניסיון!

אנסה את העניין לכשאקנה רסיבר חדש.

למעלה