כולם פה, הבנים, כבר מרוטי זקן?

נכון

אולי תקני לי?! חחחחח סתם, אני ספרדי והשו"ע פסק שמותר בל"ד בעומר ודלא כרמ"א

../images/Emo67.gif

חשבתי שאתה מת. 7 נשמות יש לך. וואו עכשו בשבת זה יהיה 8. אם נוריד את זה שרצחתי אותך היום פעמים, יוצא 6. עוד 6 יריות ואין יותר דיר

odery

New member
תגיד אורי

בשו"ע לא מופיע ענין המוסיקה-זה אומר שאתזה מותר בל"ג?

אפשר לענות?

‏ אז זה באמת לא מופיע אבל הפוסקים האחרונים הוסיפו את זה מדעתם לעוד מנהג של אבלות...

odery

New member
דאיי אתזה אני יודעת

אבל שאלתי אם הפוסקים האחרונים לא חסו אפילו קצת...

אמממ

‏ יש יותר קולות למשל אם מישו מצוברח ורוצה להרים את רוחו אז יכול בהחלט לשמוע מוזיקה..(כמובן שלא כ"א יתפוס ע"ז טרמפ באופן קבוע) אגב הרי לספרדים בל"ג בעומר עדיין יש אבלות ואסור להתחתן ולהסתפר אבל בכ"א מקלים בלשמוע מיוזיק...

odery

New member
את הקטע של הדכאון אני יודעת

אני לא רוצה בדיעבד או היתר אני רוצה לדעת שמלכתחילה אני פסדר-לא העברתי את כל הימים האלה בשביל לחפף ביום האחרון |אייקון של מזרוחניקיתתתתתתתתתתתתתת פרוצה ומופקרת|

מוזיקה

השו"ע אוסר כל השנה.... אבל כיום שזה בבחינת פיקוח נפש ומכיון שזאת תהיה גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה התירו, אלא שנהגו ישראל בימי הספירה להימנע משמיעת כלי נגינה כדי להרגיש ולהצטער על תלמידי רבי עקיבא שנפטרו בתקופה זו, אחלה שבת אודליה וד"ש לקטנטונת שלך!

מוזיקה

השו"ע אוסר כל השנה אבל כיום שאין הציבור יוכל לעמוד "בגזרה" זו התירו, אלא שישראל נהגו שלא לשמוע כל נגינה בימי הספירה כדי להתאבל על תלמידי רבי עקיבא שנפטרו בתקופה זו אחלה שבת אודליה וד"ש ממני לקטנטונת שלך!

למעלה