כולם יודעים שנשים לא יודעות לנהוג

רותי ע

New member
כולם יודעים שנשים לא יודעות לנהוג

כמה פעמים שמעתם את המשפט הזה? ומה עם זה- "כל פעם שאני רואה רכב עושה עבירה אני אומר שזו בטח אישה ואני תמיד צודק!וזה לא שאני שוביניסט. זו עובדה!" או זה- "אישה, לכי הביתה, מי נתן לך רשיון?" ולא משנה אם היא אשמה או הוא.. אז מה אם הסטטיסטיקה מראה שנשים מעורבות פחות בתאונות (יחסית למספרן על הכביש)? למה לתת לעובדות לבלבל? כל פעם שאני נתקלת במאצ´ו הישראלי הממוצע עם פניני לשון ואמרות שפר כאלו אני מתרגזת מחדש. אני חושבת שהכביש הוא אחד המקומות הכי שוביניסטים ושבו הנשים מקבלות יחס גרוע במיוחד.

טל קר

New member
זה מזכיר לי שלא מזמן נסעתי עם מישהי

במכונית, והיא נהגה. והיא גם כן התחילה לדבר על הסטריאוטיפ הזה של נהגות הן גרועות, נהגים הם טובים. פתאום איזה רכב עשה עבירה על הכביש. היא צועקת "תראי את הנהגת הזו, איזו מטומטמת". אנחנו מתקרבות ורואות שמדובר בנהג בכלל. אני מעירה את תשומת ליבה. היא אומרת "אז מה, הוא נוהג כמו אישה". היא כמובן אומרת על עצמה שהיא "נוהגת כמו גבר". וכך היא מרגישה בנוח עם התאוריה שלה למרות שהיא אישה שנוהגת מצוין ולמרות שיש גברים על הכביש שנוהגים מחורבן. מה שאומר שאנשים די עקשנים בלא לתת למציאות לשנות להם את התאוריות.

celine-1

New member
נהיגה זה כמו שפת גוף, זו שפה גלויה

למה אנשים יוצאים עם קביעות חד משמעותיות כל כך? "נוהג כמו אישה" "נוהגת כמו גבר"...האם אין זה בא על מנת לחזק את עצמם בתפיסתם העצמית? אקסיומות: "אני גבר, משמא אני השולטברכב וכובש את הכביש." "אני גבר, משמא אני שולט על דבר טכניים". "אם אני לא שולט על הרכב שלי ולא כובש כבישים ואין לי חוש טכני אזי אני לא גבר". מכאן נובעות האמירות הבאות, בהתייחס לנהג גרוע שאינו שולט על רכבו ואינו כובש את הכביש, לטעם הנהג הגבר אמיתי: ציטוט מקורי מנהג גבר אמיתי "אה, זו בטח אישה", מה שמחזק את עליונותו כגבר, הוא ממשיך ומבצע עקיפה מסוכנת כדי לראות את הפרצוף של הפרימטית הזו ופתאום מתברר לו שזה גבר ואז אומר: "אה, הומו". סלין

celine-1

New member
אני, אישית מעדיפה אותם, הנהגים ../images/Emo18.gif

הגרועים במטבח מאשר מאחורי ההגה, יש פחות סיכוי שיהרגו מישהו שם. לאחר שאני שואלת לנהג גרוע ומסוכן מי נתן לו רשיון, אני שולחת אותו חזרה לסירים שלו... בדרך כלל הם כל כך המומים שנשארים עם פה פתוח ללא תגובה... סלין

aaa123

Member
מי שאומר את המשפט הזה מדבר שטויות

אפילו על דבר שהוא נכון, לא נכון לומר שכולם יודעים אותו. על אחת כמה וכמה לא נכון לומר על דבר לא נכון, שכולם יודעים אותו.

soulbird

New member
יש הבדלים בטפיסה

המכנית בין גברים ונשים ולכן יש הבדלים בנהיגה. גבר נוהג יותר מהר בכביש עם יותר ביטחון אישה יותר הססנית ואיתית.

Yarik N

New member
ציפור הנפש

(כתבתי הודעה ארוכה כ"כ, לחצתי "שלח" וגיליתי שהיא לא פה! מרגיז!) אני לא יודע למה אני ממשיך להגיב להודעותייך, אולי בגלל שאת אשה? אין דבר עצוב יותר בעיני מ: כושי שאומר שלבנים חכמים יותר פיליפינית שאומרת "פיליפינית" כדי לתאר עוזרת בית יהודי שחושב שכל היהודים גנבים הומו שחושב שכל ההומואים סוטים או: אשה כמוך!

soulbird

New member
אמרתי לא פעם שאני

לא פמיניסטית . אגב פה מדובר בעובדות . כמה נהגות פורמיולה 1 ראיתה (formula1 מרוצי מכוניות)? לגברים יש תפיסה תכנית יותר טובה מגברים עובדה !

Yarik N

New member
נכון, את לא פמיניסטית

לפי דעותייך בנושא הטרדה מינית "מי שלובשת מיני שלא תתפלא אם..." ובנושא העובדות של נהגות פורמולה (על זה את מבססת דעה? זוהיא העובדה?) (הרי אל תלכי רחוק כמה מנכל"יות של חברות גדולות את מכירה? הרי האחוזים הם 95% גברים 5% נשים? איזה עובדה את מסיקה מהנתון? את לא פמיניסטית. את שוביניסטית, זכרנית, גזענית ועוד.

soulbird

New member
לא אני לא שוביניסטית

ולא פמיניסטית ולא גזענית אז מה אני בכל זאת ?? בת אנוש שמאמינה בשיביון בין אנשים (לא משנה מין וגזע) אבל בכל זאת מאמינה שיש שוני בין המינים (הבדלים פסיכולוגים , פיזיולוגים, וצורת החשיבה) ואם כבר אני כרגע קוראת איזה מאמר the absurdity of feminism אחרי שאקרא אותו (אני בשלבי סיום ) אלמד אותו לעומק אשגר אותו לכאן. חייבת לומר שזה מאוד מעניין. המינוס היחיד (אולי) הוא שזה ארוך , באנגלית וברמה אקדמית.

מירה ח.

New member
"1984"

הטקסט של ציפור מזכיר לי: "האמת היא שקר", "השקר הוא אמת", "מלחמה היא שלום", "שלום הוא מלחמה"... תמציאי שקרים, חצאי אמיתות, נתונים מזוייפים, עובדות מסולפות, וקוואזי-עובדות, אבל בעיקר: אם תגידי אותם מספיק פעמים - הם יהיו לאמת... ג´ורג´ אורוול מתהפך בקיברו מרוב נחת...

Ergil

New member
1984????

-לא אמרו בשום מקום "האמת היא שקר" -לא אמרו בשום מקום "השקר הוא אמת" -לא אמרו בשום מקום "שלום הו מלחמה" נתנו הסבר טוב מאוד למה "מלחמה היא שלום". כאן ראינו שימוש ב"כלי הנשק" העיקרי של הפמיניסטיות: הוצאת דברים מהקשרם.

"מלחמה היא שלום, אמת היא שקר,

חירות היא עבדות" (ויש המוסיפים windows is stable ) . לי זה נראה מאוד מתאים

hunky@dory

New member
חבל שזה רק פורום

ואתה לא שומע את הטון הצרחני אתה יודע... פמיניסטיות הן צרחניות לא רק מוציאות דברים מהקשרם

Ergil

New member
אני יודע, תאמיני לי, אני יודע

בימינו אם אתה אומר למשל "לנשים ש פחות שרירים מלגברים", או ניסוח בוטה יותר "נשים נחותות גופנית מגברים" ליד פמיניסטית אתה בסכנה של לא רק צרחות אלא גם פגיעה פיזית.

wasaby

New member
זה מפני שאתה טועה

לנשים יש בחישוב שלי יותר שרירים מלגברים מכיוון שיש להן את שריר הרחם ואת השרירים המכווצים את הנרתיק, בעוד שבפעולת הזקפה לא מעורבים שרירים. אך ייתכן באני טועה בחישוב. מה שכן נכון הוא שהשרירים של נשים בדרך כלל יותר קטנים מאלו של גברים. מסת השריר שלהן יותר קטנה בממוצע וגם היחס בין שריר לשומן יותר קטן אצל נשים מאשר אצל גברים. נשים גם לא "נחותות גופנית" נשים מסוגלות להרות, שזה דבר שאף גבר עוד לא הצליח לעשות. נשים יכולות להיניק, נשים צפות ביותר קלות וכפו הנראה חוש הריח שלנו חד יותר.

למעלה